Укр
Рус
Бешбармак Другі страви Казахська кухня

Бешбармак з картоплею

( 4.6429 4 514 14 оцінок)

3974 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бешбармак з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ця традиційна казахська страва з м'яса і локшини. Елегантна, в своїй простоті, і неймовірно смачна. Страва займає почесне місце на столі будь-якого казахського свята і є обов'язковою, якщо приймають гостей. Спробуйте приготувати бешбармак з картоплею за цим рецептом і пориньте на трохи в казахську культуру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бешбармак з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири10.1 гр.
  • Вуглеводи12.2 гр.
  • Калорії187 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Надішліть шматок баранини (можна використовувати яловичину) в киплячу воду і відварюйте, відразу присоливши, близько години.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки картоплю, викладіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками. Надішліть картоплю в миску з холодною водою (щоб не потемніла) і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 2
03

Коли м'ясо в каструлі почне сильно кипіти, зменшіть вогонь до середньо-низького і видаліть накип з піною, якщо вона є, плаваючі на поверхні води. Залиште м'ясо варитися на слабкому вогні ще близько 1 години.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням локшини. У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи солі. Потім розбийте в миску куряче яйце і повільно залийте теплу воду, руками сформувавши грудку тіста.

Крок - 4
05

Ретельно вимісити утворене тісто, при необхідності додавши борошно. Тісто буде готове, коли воно перестане прилипати до ваших рук. Розділіть тісто на дві частини, накрийте їх мискою і залиште на 10-20 хвилин.

Крок - 5
06

Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте тонкими смужками. Помістіть нарізану цибулю в миску і залийте її м'ясним бульйоном, киплячим в каструлі, відставте на час в бік.

Крок - 6
07

Тепер посипте борошном тверду поверхню, викладіть шматок тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкий лист. Гострим ножем виріжте з листа тіста довгі смужки, шириною близько 5 сантиметра.

Крок - 7
08

Далі помістіть заздалегідь нарізану картоплю в каструлю до м'яса, збільште вогонь до середнього і варіть до повної готовності овоча, близько 20 хвилин. Потім витягніть зварену картоплю і м'ясо з каструлі і викладіть на тарілку.

Крок - 8
09

А в усе ще киплячий бульйон по черзі викладіть смужки з тіста і, постійно помішуючи, варіть близько 15 хвилин, до повної готовності. Потім шумівкою викладіть готову, так звану локшину, і помістіть на тарілку.

Крок - 9
10

Потім покладіть відварену баранину на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.

Крок - 10
11

Далі почніть формувати страву. Для цього розкладіть акуратно на дно тарілки відварену локшину, зверху покладіть нарізану баранину.

Крок - 11
12

Потім викладіть поверх м'яса раніше відварену картоплю і прикрасьте все попередньо замоченою в бульйоні ріпчастою цибулею. Бешбармак з картоплею готовий, подавайте скоріше на стіл, і насолоджуйтеся ситним і ароматним обідом.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 2 2 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на молоці 35 2 2 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинини в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини в фользі 95 5 3 з 5 - детальніше -
Круасани зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Круасани зі згущеним молоком 180 3 3 з 5 - детальніше -
?>