Укр
Рус

Бешбармак з картоплею

( 4.6000 4 510 10 оцінок)
1775 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бешбармак з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

опис

Ця традиційна казахська страва з м'яса і локшини. Елегантна, в своїй простоті, і неймовірно смачна. Страва займає почесне місце на столі будь-якого казахського свята і є обов'язковою, якщо приймають гостей. Спробуйте приготувати бешбармак з картоплею за цим рецептом і пориньте на трохи в казахську культуру.

Інгредієнти

  • Баранина 2 кг.
  • Сіль 1 ст.л
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Борошно 2 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Надішліть шматок баранини (можна використовувати яловичину) в киплячу воду і відварюйте, відразу присоливши, близько години.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки картоплю, викладіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками. Надішліть картоплю в миску з холодною водою (щоб не потемніла) і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 2
03

Коли м'ясо в каструлі почне сильно кипіти, зменшіть вогонь до середньо-низького і видаліть накип з піною, якщо вона є, плаваючі на поверхні води. Залиште м'ясо варитися на слабкому вогні ще близько 1 години.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням локшини. У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи солі. Потім розбийте в миску куряче яйце і повільно залийте теплу воду, руками сформувавши грудку тіста.

Крок - 4
05

Ретельно вимісити утворене тісто, при необхідності додавши борошно. Тісто буде готове, коли воно перестане прилипати до ваших рук. Розділіть тісто на дві частини, накрийте їх мискою і залиште на 10-20 хвилин.

Крок - 5
06

Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте тонкими смужками. Помістіть нарізану цибулю в миску і залийте її м'ясним бульйоном, киплячим в каструлі, відставте на час в бік.

Крок - 6
07

Тепер посипте борошном тверду поверхню, викладіть шматок тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкий лист. Гострим ножем виріжте з листа тіста довгі смужки, шириною близько 5 сантиметра.

Крок - 7
08

Далі помістіть заздалегідь нарізану картоплю в каструлю до м'яса, збільште вогонь до середнього і варіть до повної готовності овоча, близько 20 хвилин. Потім витягніть зварену картоплю і м'ясо з каструлі і викладіть на тарілку.

Крок - 8
09

А в усе ще киплячий бульйон по черзі викладіть смужки з тіста і, постійно помішуючи, варіть близько 15 хвилин, до повної готовності. Потім шумівкою викладіть готову, так звану локшину, і помістіть на тарілку.

Крок - 9
10

Потім покладіть відварену баранину на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.

Крок - 10
11

Далі почніть формувати страву. Для цього розкладіть акуратно на дно тарілки відварену локшину, зверху покладіть нарізану баранину.

Крок - 11
12

Потім викладіть поверх м'яса раніше відварену картоплю і прикрасьте все попередньо замоченою в бульйоні ріпчастою цибулею. Бешбармак з картоплею готовий, подавайте скоріше на стіл, і насолоджуйтеся ситним і ароматним обідом.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ризотто с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Ризотто с овощами 40 4 4 з 5 - детальніше -
Уха из стерляди - покроковий рецепт, фото 1 Уха из стерляди 30 5 2 з 5 - детальніше -
Брокколи с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Брокколи с яйцом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из ветчины с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из ветчины с сыром 60 5 3 з 5 - детальніше -