Ця традиційна казахська страва з м'яса і локшини. Елегантна, в своїй простоті, і неймовірно смачна. Страва займає почесне місце на столі будь-якого казахського свята і є обов'язковою, якщо приймають гостей. Спробуйте приготувати бешбармак з картоплею за цим рецептом і пориньте на трохи в казахську культуру.
Каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Надішліть шматок баранини (можна використовувати яловичину) в киплячу воду і відварюйте, відразу присоливши, близько години.
Далі очистіть від шкірки картоплю, викладіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками. Надішліть картоплю в миску з холодною водою (щоб не потемніла) і відставте на час до подальшого використання.
Коли м'ясо в каструлі почне сильно кипіти, зменшіть вогонь до середньо-низького і видаліть накип з піною, якщо вона є, плаваючі на поверхні води. Залиште м'ясо варитися на слабкому вогні ще близько 1 години.
Тепер займіться приготуванням локшини. У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи солі. Потім розбийте в миску куряче яйце і повільно залийте теплу воду, руками сформувавши грудку тіста.
Ретельно вимісити утворене тісто, при необхідності додавши борошно. Тісто буде готове, коли воно перестане прилипати до ваших рук. Розділіть тісто на дві частини, накрийте їх мискою і залиште на 10-20 хвилин.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте тонкими смужками. Помістіть нарізану цибулю в миску і залийте її м'ясним бульйоном, киплячим в каструлі, відставте на час в бік.
Тепер посипте борошном тверду поверхню, викладіть шматок тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкий лист. Гострим ножем виріжте з листа тіста довгі смужки, шириною близько 5 сантиметра.
Далі помістіть заздалегідь нарізану картоплю в каструлю до м'яса, збільште вогонь до середнього і варіть до повної готовності овоча, близько 20 хвилин. Потім витягніть зварену картоплю і м'ясо з каструлі і викладіть на тарілку.
А в усе ще киплячий бульйон по черзі викладіть смужки з тіста і, постійно помішуючи, варіть близько 15 хвилин, до повної готовності. Потім шумівкою викладіть готову, так звану локшину, і помістіть на тарілку.
Потім покладіть відварену баранину на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.
Далі почніть формувати страву. Для цього розкладіть акуратно на дно тарілки відварену локшину, зверху покладіть нарізану баранину.
Потім викладіть поверх м'яса раніше відварену картоплю і прикрасьте все попередньо замоченою в бульйоні ріпчастою цибулею. Бешбармак з картоплею готовий, подавайте скоріше на стіл, і насолоджуйтеся ситним і ароматним обідом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти