Укр
Рус
thermomix thermomix

Бешбармак з картоплею

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бешбармак з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

опис

Ця традиційна казахська страва з м'яса і локшини. Елегантна, в своїй простоті, і неймовірно смачна. Страва займає почесне місце на столі будь-якого казахського свята і є обов'язковою, якщо приймають гостей. Спробуйте приготувати бешбармак з картоплею за цим рецептом і пориньте на трохи в казахську культуру.

Інгредієнти

  • Баранина 2 кг.
  • Сіль 1 ст.л
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Борошно 2 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Надішліть шматок баранини (можна використовувати яловичину) в киплячу воду і відварюйте, відразу присоливши, близько години.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від шкірки картоплю, викладіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками. Надішліть картоплю в миску з холодною водою (щоб не потемніла) і відставте на час до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли м'ясо в каструлі почне сильно кипіти, зменшіть вогонь до середньо-низького і видаліть накип з піною, якщо вона є, плаваючі на поверхні води. Залиште м'ясо варитися на слабкому вогні ще близько 1 години.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займіться приготуванням локшини. У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи солі. Потім розбийте в миску куряче яйце і повільно залийте теплу воду, руками сформувавши грудку тіста.

    Крок - 4
  5. 05

    Ретельно вимісити утворене тісто, при необхідності додавши борошно. Тісто буде готове, коли воно перестане прилипати до ваших рук. Розділіть тісто на дві частини, накрийте їх мискою і залиште на 10-20 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте тонкими смужками. Помістіть нарізану цибулю в миску і залийте її м'ясним бульйоном, киплячим в каструлі, відставте на час в бік.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер посипте борошном тверду поверхню, викладіть шматок тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкий лист. Гострим ножем виріжте з листа тіста довгі смужки, шириною близько 5 сантиметра.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі помістіть заздалегідь нарізану картоплю в каструлю до м'яса, збільште вогонь до середнього і варіть до повної готовності овоча, близько 20 хвилин. Потім витягніть зварену картоплю і м'ясо з каструлі і викладіть на тарілку.

    Крок - 8
  9. 09

    А в усе ще киплячий бульйон по черзі викладіть смужки з тіста і, постійно помішуючи, варіть близько 15 хвилин, до повної готовності. Потім шумівкою викладіть готову, так звану локшину, і помістіть на тарілку.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім покладіть відварену баранину на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.

    Крок - 10
  11. 11

    Далі почніть формувати страву. Для цього розкладіть акуратно на дно тарілки відварену локшину, зверху покладіть нарізану баранину.

    Крок - 11
  12. 12

    Потім викладіть поверх м'яса раніше відварену картоплю і прикрасьте все попередньо замоченою в бульйоні ріпчастою цибулею. Бешбармак з картоплею готовий, подавайте скоріше на стіл, і насолоджуйтеся ситним і ароматним обідом.

    Крок - 12

Оцінити рецепт