Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бешбармак з баранини

180 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хоча така страва, як бешбармак, вважається національною казахським стравою, її готують у багатьох інших країнах світу. Звичайно, так майстерно її готувати, як це робить кожен середньоазіатський житель, потрібно все ж повчитися. Головне, в цій страві має бути багато м'яса, яке необхідно просочити ароматними спеціями. Для приготування такої страви можна застосувати і яловичину, і конину, але ідеально для неї підходить молода баранина. Пропоную спробувати приготувати бешбармак з баранини, і ви надовго запам'ятаєте цю дивно смачну страву.

Інгредієнти

Зелень за смаком
Масло рослинне1 ст.л
Перець чорний мелений1 щіп.
Сіль за смаком
Яйце1 шт.
Борошно пшеничне0.5 кг.
Часник4 зуб.
Цибуля2 шт.
Лавровий лист2 шт.
Баранина1.5 кг.

Покроковий рецепт з фото

01

Найголовнішою складовою страви є м'ясо, і часу на його приготування доведеться все-таки трохи витратити. Як вже говорилося раніше, беремо молоду баранину, вона набагато соковитіша, та й готуватимуться швидше. М'ясо миємо і, не нарізаючи, кладемо в каструлю, заливаємо водою і поміщаємо на плиту.

Крок - 1
02

Відварювати доведеться тривалий час, так як обсмажувати перед цим не будемо. Отже, доводимо бульйон з м'ясом до кипіння і знімаємо піну, що утворилася. Це необхідно для того, щоб бульйон був прозорим.

Крок - 2
03

Після цього кидаємо в каструлю пару лаврових листків, накриваємо кришкою і трохи зменшуємо вогонь.

Крок - 3
04

Варимо баранину не менше двох з половиною годин, потім знімаємо каструлю з вогню. Відокремлюємо бульйон в окрему каструльку, а так же відбираємо в кружку.

Крок - 4
05

Тепер приступимо до приготування локшини. Ви можете подумати, що для бешбармака легко можна купити готові макаронні вироби, але хочу вас відразу розчарувати. Локшину доведеться приготувати власними руками, і вона поза конкуренцією. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і солимо.

Крок - 5
06

Потім вбиваємо туди яйце і трохи змішуємо з борошном. Після цього починаємо вливати бульйон і замішуємо тісто.

Крок - 6
07

Тісто має вийти пружним і еластичним. Обкатавши його в борошно, загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в бік трохи відпочити.

Крок - 7
08

Самі тим часом займемося піджаркою. Ставимо на плиту сковорідку і трохи розігрів, вливаємо трохи рослинного масла.

Крок - 8
09

Зубчики часнику очищаємо від лушпиння та дрібно шаткуємо, викладаємо в розпечену сковороду.

Крок - 9
10

Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, також додаємо в сковороду. Приправляємо чорним меленим перцем і додаємо м'ясний бульйон. Готуємо піджарку, помішуючи, до м'якості цибулі, знімаємо сковороду з вогню.

Крок - 10
11

Виймаємо з каструлі зварене заздалегідь м'ясо. Відбираємо кілька ополоників бульйону в піалу, а бульйон переливаємо в каструлю поменше.

Крок - 11
12

Тепер знову повертаємося до тіста. Розгортаємо харчову плівку, і приступаємо до розкочування тіста. Це дуже легко зробити за допомогою спеціальної машинки, але якщо у вас її немає, то доведеться розгортати качалкою. У вас повинні вийти пласти товщиною не більше 2 мм.

Крок - 12
13

Після цього посипаємо борошном тісто і гострим ножем нарізаємо великими ромбами.

Крок - 13
14

Каструлю з м'ясним бульйоном ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кидаємо в киплячий бульйон приготовану локшину і варимо до готовності.

Крок - 14
15

Тепер відбираємо від кістки зварену баранину і нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок - 15
16

Дістаємо шумівкою відварену локшину, перекладаємо на тарілку. Поверх її викладаємо м'ясо баранини, а потім покриваємо цибулею.

Крок - 16
17

Готовий до подачі бешбармак з баранини посипаємо подрібненою зеленню.

Крок - 17

Оцінити рецепт