Укр
Рус
Бешбармак Другі страви Російська кухня

Бешбармак з баранини

( 4.8667 4 515 15 оцінок)
1808 - переглядів
180 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хоча така страва, як бешбармак, вважається національною казахським стравою, її готують у багатьох інших країнах світу. Звичайно, так майстерно її готувати, як це робить кожен середньоазіатський житель, потрібно все ж повчитися. Головне, в цій страві має бути багато м'яса, яке необхідно просочити ароматними спеціями. Для приготування такої страви можна застосувати і яловичину, і конину, але ідеально для неї підходить молода баранина. Пропоную спробувати приготувати бешбармак з баранини, і ви надовго запам'ятаєте цю дивно смачну страву.

Інгредієнти

  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно пшеничне 0.5 кг.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Баранина 1.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найголовнішою складовою страви є м'ясо, і часу на його приготування доведеться все-таки трохи витратити. Як вже говорилося раніше, беремо молоду баранину, вона набагато соковитіша, та й готуватимуться швидше. М'ясо миємо і, не нарізаючи, кладемо в каструлю, заливаємо водою і поміщаємо на плиту.

Крок - 1
02

Відварювати доведеться тривалий час, так як обсмажувати перед цим не будемо. Отже, доводимо бульйон з м'ясом до кипіння і знімаємо піну, що утворилася. Це необхідно для того, щоб бульйон був прозорим.

Крок - 2
03

Після цього кидаємо в каструлю пару лаврових листків, накриваємо кришкою і трохи зменшуємо вогонь.

Крок - 3
04

Варимо баранину не менше двох з половиною годин, потім знімаємо каструлю з вогню. Відокремлюємо бульйон в окрему каструльку, а так же відбираємо в кружку.

Крок - 4
05

Тепер приступимо до приготування локшини. Ви можете подумати, що для бешбармака легко можна купити готові макаронні вироби, але хочу вас відразу розчарувати. Локшину доведеться приготувати власними руками, і вона поза конкуренцією. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і солимо.

Крок - 5
06

Потім вбиваємо туди яйце і трохи змішуємо з борошном. Після цього починаємо вливати бульйон і замішуємо тісто.

Крок - 6
07

Тісто має вийти пружним і еластичним. Обкатавши його в борошно, загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в бік трохи відпочити.

Крок - 7
08

Самі тим часом займемося піджаркою. Ставимо на плиту сковорідку і трохи розігрів, вливаємо трохи рослинного масла.

Крок - 8
09

Зубчики часнику очищаємо від лушпиння та дрібно шаткуємо, викладаємо в розпечену сковороду.

Крок - 9
10

Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, також додаємо в сковороду. Приправляємо чорним меленим перцем і додаємо м'ясний бульйон. Готуємо піджарку, помішуючи, до м'якості цибулі, знімаємо сковороду з вогню.

Крок - 10
11

Виймаємо з каструлі зварене заздалегідь м'ясо. Відбираємо кілька ополоників бульйону в піалу, а бульйон переливаємо в каструлю поменше.

Крок - 11
12

Тепер знову повертаємося до тіста. Розгортаємо харчову плівку, і приступаємо до розкочування тіста. Це дуже легко зробити за допомогою спеціальної машинки, але якщо у вас її немає, то доведеться розгортати качалкою. У вас повинні вийти пласти товщиною не більше 2 мм.

Крок - 12
13

Після цього посипаємо борошном тісто і гострим ножем нарізаємо великими ромбами.

Крок - 13
14

Каструлю з м'ясним бульйоном ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кидаємо в киплячий бульйон приготовану локшину і варимо до готовності.

Крок - 14
15

Тепер відбираємо від кістки зварену баранину і нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок - 15
16

Дістаємо шумівкою відварену локшину, перекладаємо на тарілку. Поверх її викладаємо м'ясо баранини, а потім покриваємо цибулею.

Крок - 16
17

Готовий до подачі бешбармак з баранини посипаємо подрібненою зеленню.

Крок - 17

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак 120 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе с ветчиной - покроковий рецепт, фото 1 Канапе с ветчиной 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бургер с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Бургер с говядиной 45 2 2 з 5 - детальніше -
Сгущенка дома - покроковий рецепт, фото 1 Сгущенка дома 45 1 3 з 5 - детальніше -
Безе - покроковий рецепт, фото 1 Безе 120 3 4 з 5 - детальніше -