Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешбармак Другі страви Російська кухня

Бешбармак з баранини

1686 - переглядів
180 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хоча така страва, як бешбармак, вважається національною казахським стравою, її готують у багатьох інших країнах світу. Звичайно, так майстерно її готувати, як це робить кожен середньоазіатський житель, потрібно все ж повчитися. Головне, в цій страві має бути багато м'яса, яке необхідно просочити ароматними спеціями. Для приготування такої страви можна застосувати і яловичину, і конину, але ідеально для неї підходить молода баранина. Пропоную спробувати приготувати бешбармак з баранини, і ви надовго запам'ятаєте цю дивно смачну страву.

Інгредієнти

  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно пшеничне 0.5 кг.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Баранина 1.5 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Найголовнішою складовою страви є м'ясо, і часу на його приготування доведеться все-таки трохи витратити. Як вже говорилося раніше, беремо молоду баранину, вона набагато соковитіша, та й готуватимуться швидше. М'ясо миємо і, не нарізаючи, кладемо в каструлю, заливаємо водою і поміщаємо на плиту.

    Крок - 1
  2. 02

    Відварювати доведеться тривалий час, так як обсмажувати перед цим не будемо. Отже, доводимо бульйон з м'ясом до кипіння і знімаємо піну, що утворилася. Це необхідно для того, щоб бульйон був прозорим.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього кидаємо в каструлю пару лаврових листків, накриваємо кришкою і трохи зменшуємо вогонь.

    Крок - 3
  4. 04

    Варимо баранину не менше двох з половиною годин, потім знімаємо каструлю з вогню. Відокремлюємо бульйон в окрему каструльку, а так же відбираємо в кружку.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер приступимо до приготування локшини. Ви можете подумати, що для бешбармака легко можна купити готові макаронні вироби, але хочу вас відразу розчарувати. Локшину доведеться приготувати власними руками, і вона поза конкуренцією. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і солимо.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім вбиваємо туди яйце і трохи змішуємо з борошном. Після цього починаємо вливати бульйон і замішуємо тісто.

    Крок - 6
  7. 07

    Тісто має вийти пружним і еластичним. Обкатавши його в борошно, загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в бік трохи відпочити.

    Крок - 7
  8. 08

    Самі тим часом займемося піджаркою. Ставимо на плиту сковорідку і трохи розігрів, вливаємо трохи рослинного масла.

    Крок - 8
  9. 09

    Зубчики часнику очищаємо від лушпиння та дрібно шаткуємо, викладаємо в розпечену сковороду.

    Крок - 9
  10. 10

    Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, також додаємо в сковороду. Приправляємо чорним меленим перцем і додаємо м'ясний бульйон. Готуємо піджарку, помішуючи, до м'якості цибулі, знімаємо сковороду з вогню.

    Крок - 10
  11. 11

    Виймаємо з каструлі зварене заздалегідь м'ясо. Відбираємо кілька ополоників бульйону в піалу, а бульйон переливаємо в каструлю поменше.

    Крок - 11
  12. 12

    Тепер знову повертаємося до тіста. Розгортаємо харчову плівку, і приступаємо до розкочування тіста. Це дуже легко зробити за допомогою спеціальної машинки, але якщо у вас її немає, то доведеться розгортати качалкою. У вас повинні вийти пласти товщиною не більше 2 мм.

    Крок - 12
  13. 13

    Після цього посипаємо борошном тісто і гострим ножем нарізаємо великими ромбами.

    Крок - 13
  14. 14

    Каструлю з м'ясним бульйоном ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кидаємо в киплячий бульйон приготовану локшину і варимо до готовності.

    Крок - 14
  15. 15

    Тепер відбираємо від кістки зварену баранину і нарізаємо скибочками середнього розміру.

    Крок - 15
  16. 16

    Дістаємо шумівкою відварену локшину, перекладаємо на тарілку. Поверх її викладаємо м'ясо баранини, а потім покриваємо цибулею.

    Крок - 16
  17. 17

    Готовий до подачі бешбармак з баранини посипаємо подрібненою зеленню.

    Крок - 17

Оцінити рецепт