Хоча така страва, як бешбармак, вважається національною казахським стравою, її готують у багатьох інших країнах світу. Звичайно, так майстерно її готувати, як це робить кожен середньоазіатський житель, потрібно все ж повчитися. Головне, в цій страві має бути багато м'яса, яке необхідно просочити ароматними спеціями. Для приготування такої страви можна застосувати і яловичину, і конину, але ідеально для неї підходить молода баранина. Пропоную спробувати приготувати бешбармак з баранини, і ви надовго запам'ятаєте цю дивно смачну страву.
Найголовнішою складовою страви є м'ясо, і часу на його приготування доведеться все-таки трохи витратити. Як вже говорилося раніше, беремо молоду баранину, вона набагато соковитіша, та й готуватимуться швидше. М'ясо миємо і, не нарізаючи, кладемо в каструлю, заливаємо водою і поміщаємо на плиту.
Відварювати доведеться тривалий час, так як обсмажувати перед цим не будемо. Отже, доводимо бульйон з м'ясом до кипіння і знімаємо піну, що утворилася. Це необхідно для того, щоб бульйон був прозорим.
Після цього кидаємо в каструлю пару лаврових листків, накриваємо кришкою і трохи зменшуємо вогонь.
Варимо баранину не менше двох з половиною годин, потім знімаємо каструлю з вогню. Відокремлюємо бульйон в окрему каструльку, а так же відбираємо в кружку.
Тепер приступимо до приготування локшини. Ви можете подумати, що для бешбармака легко можна купити готові макаронні вироби, але хочу вас відразу розчарувати. Локшину доведеться приготувати власними руками, і вона поза конкуренцією. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і солимо.
Потім вбиваємо туди яйце і трохи змішуємо з борошном. Після цього починаємо вливати бульйон і замішуємо тісто.
Тісто має вийти пружним і еластичним. Обкатавши його в борошно, загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в бік трохи відпочити.
Самі тим часом займемося піджаркою. Ставимо на плиту сковорідку і трохи розігрів, вливаємо трохи рослинного масла.
Зубчики часнику очищаємо від лушпиння та дрібно шаткуємо, викладаємо в розпечену сковороду.
Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, також додаємо в сковороду. Приправляємо чорним меленим перцем і додаємо м'ясний бульйон. Готуємо піджарку, помішуючи, до м'якості цибулі, знімаємо сковороду з вогню.
Виймаємо з каструлі зварене заздалегідь м'ясо. Відбираємо кілька ополоників бульйону в піалу, а бульйон переливаємо в каструлю поменше.
Тепер знову повертаємося до тіста. Розгортаємо харчову плівку, і приступаємо до розкочування тіста. Це дуже легко зробити за допомогою спеціальної машинки, але якщо у вас її немає, то доведеться розгортати качалкою. У вас повинні вийти пласти товщиною не більше 2 мм.
Після цього посипаємо борошном тісто і гострим ножем нарізаємо великими ромбами.
Каструлю з м'ясним бульйоном ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кидаємо в киплячий бульйон приготовану локшину і варимо до готовності.
Тепер відбираємо від кістки зварену баранину і нарізаємо скибочками середнього розміру.
Дістаємо шумівкою відварену локшину, перекладаємо на тарілку. Поверх її викладаємо м'ясо баранини, а потім покриваємо цибулею.
Готовий до подачі бешбармак з баранини посипаємо подрібненою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти