Укр
Рус
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель без масла

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

2241 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо приготувати соус «Бешамель» в веганським стилі, в якому зазвичай використовуване коров'яче молоко замінимо соєвим молоком, а вершкове масло - оливковим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бешамель без масла" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи10.8 гр.
  • Калорії148 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати смачний бешамель без вершкового масла, вам необхідно всього лише замінити його оливковим і у вас вийде соус в вегетаріанському стилі. Поставте на плиту сотейник. Вилийте в нього соєве молоко в повному обсязі. Увімкніть середній вогонь.

Крок - 1
02

Відразу додайте до молока очищені від лушпиння зубки часнику і лавровий лист, перш за все промитий водою. Готуйте соєве молоко, поки воно сильно не закипить.

Крок - 2
03

Закипіле молоко зніміть з плити і встановіть на підставку. Дайте йому постояти з часником і лавровим листом, щоб насититися ароматом і смаком, близько 2 хвилин. Потім вийміть зубки часнику і лавровий лист використовуючи кухонні щипці.

Крок - 3
04

Звільніть сотейник, перелив молоко в іншу ємність, і сполосніть. Поставте його на плиту і налийте оливкову олію. Також насипте просіяне борошно. Готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки борошно повністю не з'єднається з маслом і не утворить кремоподібну консистенцію.

Крок - 4
05

У кремообразну борошняну масу вилийте кип'ячене соєве молоко в кілька підходів. При цьому не забувайте перемішувати, щоб не утворилися борошняні згустки. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не почне потроху кипіти.

Крок - 5
06

Коли соус вже буде ставати гуще, додайте в нього сіль і перемішайте. За своїм смаком приправте соус бешамель чорним і меленим перцем, покладіть невелику кількість мускатного горіха. Вимкніть вогонь і зніміть з плити сотейник з соусом.

Крок - 6
07

Соус бешамель можна використовувати відразу після приготування або за потребою, зберігаючи його в холодильнику 2-3 дні, в щільно закриваючому посуді, щоб він не наситився іншими запахами. Додавайте соус до пасти, лазаньї, різні запіканки і пироги, щоб надати їм соковитості і неповторного смаку, а також сендвічі для сніданку або перекусу. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1 Французькі грінки 35 4 3 з 5 - детальніше -
Том ям в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Том ям в домашніх умовах 50 5 3 з 5 - детальніше -
Манти солодкі - покроковий рецепт, фото 1 Манти солодкі 75 4 3 з 5 - детальніше -