Пропонуємо приготувати соус «Бешамель» в веганським стилі, в якому зазвичай використовуване коров'яче молоко замінимо соєвим молоком, а вершкове масло - оливковим.
Щоб приготувати смачний бешамель без вершкового масла, вам необхідно всього лише замінити його оливковим і у вас вийде соус в вегетаріанському стилі. Поставте на плиту сотейник. Вилийте в нього соєве молоко в повному обсязі. Увімкніть середній вогонь.
Відразу додайте до молока очищені від лушпиння зубки часнику і лавровий лист, перш за все промитий водою. Готуйте соєве молоко, поки воно сильно не закипить.
Закипіле молоко зніміть з плити і встановіть на підставку. Дайте йому постояти з часником і лавровим листом, щоб насититися ароматом і смаком, близько 2 хвилин. Потім вийміть зубки часнику і лавровий лист використовуючи кухонні щипці.
Звільніть сотейник, перелив молоко в іншу ємність, і сполосніть. Поставте його на плиту і налийте оливкову олію. Також насипте просіяне борошно. Готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки борошно повністю не з'єднається з маслом і не утворить кремоподібну консистенцію.
У кремообразну борошняну масу вилийте кип'ячене соєве молоко в кілька підходів. При цьому не забувайте перемішувати, щоб не утворилися борошняні згустки. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не почне потроху кипіти.
Коли соус вже буде ставати гуще, додайте в нього сіль і перемішайте. За своїм смаком приправте соус бешамель чорним і меленим перцем, покладіть невелику кількість мускатного горіха. Вимкніть вогонь і зніміть з плити сотейник з соусом.
Соус бешамель можна використовувати відразу після приготування або за потребою, зберігаючи його в холодильнику 2-3 дні, в щільно закриваючому посуді, щоб він не наситився іншими запахами. Додавайте соус до пасти, лазаньї, різні запіканки і пироги, щоб надати їм соковитості і неповторного смаку, а також сендвічі для сніданку або перекусу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти