Укр
Рус
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель без масла

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
774 - переглядів
40 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо приготувати соус «Бешамель» в веганським стилі, в якому зазвичай використовуване коров'яче молоко замінимо соєвим молоком, а вершкове масло - оливковим.

Інгредієнти

  • Соєве молоко 2 скл.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець білий мелений за смаком
  • Горіх мускатний за смаком
  • Сіль 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати смачний бешамель без вершкового масла, вам необхідно всього лише замінити його оливковим і у вас вийде соус в вегетаріанському стилі. Поставте на плиту сотейник. Вилийте в нього соєве молоко в повному обсязі. Увімкніть середній вогонь.

Крок - 1
02

Відразу додайте до молока очищені від лушпиння зубки часнику і лавровий лист, перш за все промитий водою. Готуйте соєве молоко, поки воно сильно не закипить.

Крок - 2
03

Закипіле молоко зніміть з плити і встановіть на підставку. Дайте йому постояти з часником і лавровим листом, щоб насититися ароматом і смаком, близько 2 хвилин. Потім вийміть зубки часнику і лавровий лист використовуючи кухонні щипці.

Крок - 3
04

Звільніть сотейник, перелив молоко в іншу ємність, і сполосніть. Поставте його на плиту і налийте оливкову олію. Також насипте просіяне борошно. Готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки борошно повністю не з'єднається з маслом і не утворить кремоподібну консистенцію.

Крок - 4
05

У кремообразну борошняну масу вилийте кип'ячене соєве молоко в кілька підходів. При цьому не забувайте перемішувати, щоб не утворилися борошняні згустки. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не почне потроху кипіти.

Крок - 5
06

Коли соус вже буде ставати гуще, додайте в нього сіль і перемішайте. За своїм смаком приправте соус бешамель чорним і меленим перцем, покладіть невелику кількість мускатного горіха. Вимкніть вогонь і зніміть з плити сотейник з соусом.

Крок - 6
07

Соус бешамель можна використовувати відразу після приготування або за потребою, зберігаючи його в холодильнику 2-3 дні, в щільно закриваючому посуді, щоб він не наситився іншими запахами. Додавайте соус до пасти, лазаньї, різні запіканки і пироги, щоб надати їм соковитості і неповторного смаку, а також сендвічі для сніданку або перекусу. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Соус Бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Соус Бешамель 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель классический - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель классический 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель с молоком - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с молоком 50 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с сыром 50 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Захер классический - покроковий рецепт, фото 1 Торт Захер классический 90 6 4 з 5 - детальніше -
Хинкали с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хинкали с фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -
Борщ с капустой - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с капустой 80 6 4 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу в домашних условиях 50 2 3 з 5 - детальніше -