Не треба думати, що приготувати смачний білий соус - це доля справжнього професійного кулінара. Звичайно ж, деякі тонкощі необхідно знати, щоб все вийшло, але насправді немає нічого неможливого. Ну, звичайно ж, одним з найзнаменитіших «білих соусів» є бешамель, що в принципі, в перекладі з французької так і є. І ось саме за здатністю приготувати справжній бешамель перевіряється справжній професіоналізм кухаря. Проте, в домашніх умовах теж цілком можливо приготувати популярний, універсальний і з дуже насиченим смаком бешамель зі сметаною.
Приготуйте соус за нашим рецептом і у вас завжди буде відмінна добавка як до м'ясних і рибних страв, так і яйцям або овочів. До того ж, бешамель легко зможе поліпшити не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви, а також додати соковитості. Так, як основою соусу бешамель є суміш з борошна і вершкового масла, то саме ці два інгредієнти слід з'єднувати так, щоб не допустити підгорілості. Ще потрібно обов'язково дотримуватися потрібні пропорції необхідних інгредієнтів, щоб в кінцевому результаті смак приготованого соусу був бездоганним.
Для готування нам знадобиться сотейник або глибока сковорідка з антипригарним покриттям. Беремо вершкове масло і кидаємо в сковорідку, яка розігрівається на плиті. На дуже повільному вогні розтоплюємо масло, розподіляючи його по поверхні за допомогою дерев'яної ложки.
Коли масло повністю розтопиться, засипаємо в сковороду борошно і з'єднуємо його з маслом, при цьому безперервно помішуючи ложкою, щоб не підгоріло.
Після того, як мука змішається з вершковим маслом, поступово вливаємо тонкою цівкою воду і знову інтенсивно змішуємо, щоб не було грудочок і найголовніше, щоб вміст сковорідки ні в якому разі не примудрився хоч трохи підгоріти, інакше соусу у нас не вийде.
Потім, коли в сковорідці утворюється маса, що нагадує за консистенцією тісто, додаємо трохи солі і посипаємо меленим чорним перцем.
Все добре перемішуємо і після цього викладаємо в цю масу сметану, бажано густу і з достатнім процентом жирності.
Перемішуємо всі інгредієнти до тих пір, поки утворюється соус, за консистенцією нагадує густу сметану. До речі, якщо влити трохи більше води, соус буде більш рідким. Думаю, що приготований власноруч соус Бешамель зі сметаною перетворить будь-яку страву на вашому столі в справжній шедевр.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти