Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель зі сметаною

65 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Бешамель зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Не треба думати, що приготувати смачний білий соус - це доля справжнього професійного кулінара. Звичайно ж, деякі тонкощі необхідно знати, щоб все вийшло, але насправді немає нічого неможливого. Ну, звичайно ж, одним з найзнаменитіших «білих соусів» є бешамель, що в принципі, в перекладі з французької так і є. І ось саме за здатністю приготувати справжній бешамель перевіряється справжній професіоналізм кухаря. Проте, в домашніх умовах теж цілком можливо приготувати популярний, універсальний і з дуже насиченим смаком бешамель зі сметаною.

Інгредієнти

  • Сметана 400 г.
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Вода 400 мл.
  • Борошно 4 ст.л
  • Вершкове масло 100 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготуйте соус за нашим рецептом і у вас завжди буде відмінна добавка як до м'ясних і рибних страв, так і яйцям або овочів. До того ж, бешамель легко зможе поліпшити не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви, а також додати соковитості. Так, як основою соусу бешамель є суміш з борошна і вершкового масла, то саме ці два інгредієнти слід з'єднувати так, щоб не допустити підгорілості. Ще потрібно обов'язково дотримуватися потрібні пропорції необхідних інгредієнтів, щоб в кінцевому результаті смак приготованого соусу був бездоганним.

    Крок - 1
  2. 02

    Для готування нам знадобиться сотейник або глибока сковорідка з антипригарним покриттям. Беремо вершкове масло і кидаємо в сковорідку, яка розігрівається на плиті. На дуже повільному вогні розтоплюємо масло, розподіляючи його по поверхні за допомогою дерев'яної ложки.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли масло повністю розтопиться, засипаємо в сковороду борошно і з'єднуємо його з маслом, при цьому безперервно помішуючи ложкою, щоб не підгоріло.

    Крок - 3
  4. 04

    Після того, як мука змішається з вершковим маслом, поступово вливаємо тонкою цівкою воду і знову інтенсивно змішуємо, щоб не було грудочок і найголовніше, щоб вміст сковорідки ні в якому разі не примудрився хоч трохи підгоріти, інакше соусу у нас не вийде.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім, коли в сковорідці утворюється маса, що нагадує за консистенцією тісто, додаємо трохи солі і посипаємо меленим чорним перцем.

    Крок - 5
  6. 06

    Все добре перемішуємо і після цього викладаємо в цю масу сметану, бажано густу і з достатнім процентом жирності.

    Крок - 6
  7. 07

    Перемішуємо всі інгредієнти до тих пір, поки утворюється соус, за консистенцією нагадує густу сметану. До речі, якщо влити трохи більше води, соус буде більш рідким. Думаю, що приготований власноруч соус Бешамель зі сметаною перетворить будь-яку страву на вашому столі в справжній шедевр.

    Крок - 7

Оцінити рецепт