Укр
Рус
Бешамель Соуси Кухня Швеції

Бешамель з сиром

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

751 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одним з самого простого, але в той же час і досить складного в приготуванні, є соус бешамель, який поєднує в собі не тільки відмінний смак, але і аромат, універсальність і однорідність. Такий білий соус безсумнівно стане прикрасою улюбленої страви, так як виглядає святково і нарядно, до того ж, з неймовірно ніжним вершковим смаком. Звичайно, в класичному варіанті соусу бешамель сир відсутній, але тим, хто обожнює цей продукт, ніщо не заважає додати. Так що, якщо хочете зробити приправу більш пікантну і ніжну, приготуйте бешамель з сиром, і найпопулярніший соус європейської кухні легко урізноманітнить ваш звичний раціон.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бешамель з сиром" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії209 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Я настійно рекомендую вам спробувати бешамель з сиром, смак якого набагато цікавіше, ніж звичайний соус. Сир можна використовувати будь-який, з огляду на смаки свої і своїх рідних, головна умова, щоб він добре плавився і не мав гіркоти. Звичайно, смакові якості такого соусу злегка відрізняються від класичного варіанта, але він вже у всякому разі, не поступається ні в чому абсолютно. Загалом, я все ж вважаю, що кожен, кому до душі європейська і середньоазіатська кухня, просто зобов'язаний навчитися готувати бешамель з сиром. Хоча, може бути, хтось зможе мені заперечити і порекомендувати купити готову приправу в супермаркеті, але, я не погоджуся. Приготоване своїми руками - це зовсім інше. Тому, давайте швидше на кухню. У глибоку сковорідку або каструлю кладемо вершкове масло і розтоплюємо на середньому вогні.

Крок - 1
02

Коли масло розтопиться, повільно засипаємо борошно, можна саму звичайну, яка підходить для випічки, поступово змішуючи віночком, поки інгредієнти не з'єднаються.

Крок - 2
03

Потім додаємо частинами молоко і постійно збиваємо вінчиком, поки соус добре не змішається. До речі, молоко повинно бути досить високої жирності і злегка підігріте, але не гаряче. Готуємо, помішуючи, ще хвилин 5, поки соус не стане густим, блискучим і однорідної консистенції.

Крок - 3
04

Після цього кидаємо в сковорідку натертий на великій тертці сир і додаємо діжонську гірчицю. Потім трохи підсолюємо і перчимо до смаку, перемішуємо в однорідну масу і знімаємо сковорідку з плити, щоб ні в якому разі не підгоріло.

Крок - 4
05

Ось і все, наш бешамель з сиром готовий. Тепер ваші страви стануть ще смачнішими і вишуканими. Адже соус прекрасно доповнить не тільки м'ясні страви або яєчню, а й овочі, і запіканки, а ще добре розбавить начинку для будь-якого пирога, яка стане духмяною і соковитішою.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пахлава з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава з листкового тіста 55 3 3 з 5 - детальніше -
Сирники класичні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники класичні 40 1 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний млинцевий торт - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний млинцевий торт 55 4 3 з 5 - детальніше -
Ігристий фруктовий коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Ігристий фруктовий коктейль 30 2 2 з 5 - детальніше -