Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешамель Соуси Кухня Швеції

Бешамель з сиром

632 - переглядів
50 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одним з самого простого, але в той же час і досить складного в приготуванні, є соус бешамель, який поєднує в собі не тільки відмінний смак, але і аромат, універсальність і однорідність. Такий білий соус безсумнівно стане прикрасою улюбленої страви, так як виглядає святково і нарядно, до того ж, з неймовірно ніжним вершковим смаком. Звичайно, в класичному варіанті соусу бешамель сир відсутній, але тим, хто обожнює цей продукт, ніщо не заважає додати. Так що, якщо хочете зробити приправу більш пікантну і ніжну, приготуйте бешамель з сиром, і найпопулярніший соус європейської кухні легко урізноманітнить ваш звичний раціон.

Інгредієнти

  • Молоко 2 скл.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Борошно 1/4 скл.
  • Сир твердий 180 г.
  • Діжонська гірчиця 1 ст.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Я настійно рекомендую вам спробувати бешамель з сиром, смак якого набагато цікавіше, ніж звичайний соус. Сир можна використовувати будь-який, з огляду на смаки свої і своїх рідних, головна умова, щоб він добре плавився і не мав гіркоти. Звичайно, смакові якості такого соусу злегка відрізняються від класичного варіанта, але він вже у всякому разі, не поступається ні в чому абсолютно. Загалом, я все ж вважаю, що кожен, кому до душі європейська і середньоазіатська кухня, просто зобов'язаний навчитися готувати бешамель з сиром. Хоча, може бути, хтось зможе мені заперечити і порекомендувати купити готову приправу в супермаркеті, але, я не погоджуся. Приготоване своїми руками - це зовсім інше. Тому, давайте швидше на кухню. У глибоку сковорідку або каструлю кладемо вершкове масло і розтоплюємо на середньому вогні.

    Крок - 1
  2. 02

    Коли масло розтопиться, повільно засипаємо борошно, можна саму звичайну, яка підходить для випічки, поступово змішуючи віночком, поки інгредієнти не з'єднаються.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додаємо частинами молоко і постійно збиваємо вінчиком, поки соус добре не змішається. До речі, молоко повинно бути досить високої жирності і злегка підігріте, але не гаряче. Готуємо, помішуючи, ще хвилин 5, поки соус не стане густим, блискучим і однорідної консистенції.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього кидаємо в сковорідку натертий на великій тертці сир і додаємо діжонську гірчицю. Потім трохи підсолюємо і перчимо до смаку, перемішуємо в однорідну масу і знімаємо сковорідку з плити, щоб ні в якому разі не підгоріло.

    Крок - 4
  5. 05

    Ось і все, наш бешамель з сиром готовий. Тепер ваші страви стануть ще смачнішими і вишуканими. Адже соус прекрасно доповнить не тільки м'ясні страви або яєчню, а й овочі, і запіканки, а ще добре розбавить начинку для будь-якого пирога, яка стане духмяною і соковитішою.

    Крок - 5

Оцінити рецепт