Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель з мускатним горіхом

45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель з мускатним горіхом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цілком може бути, що ви не раз у своєму житті готували білу молочну підливу до грибів або млинців, але швидше за все, і не підозрювали, що це може бути прототип соусу з красивою назвою «Бешамель». Звичайно ж, розповідати про те, що соус бешамель - це винахід французької кухні, зовсім немає необхідності, адже на сьогоднішній день його застосовують до величезної кількості європейських страв. Головним секретом такого соусу є не те що він готується просто і підходить до багатьох страв, а то, що на його основі можна приготувати багато інших соусів. Якщо в процесі приготування додати різні добавки, виходить новий відтінок смаку, тому пропоную спробувати рецепт - бешамель з мускатним горіхом.

Інгредієнти

  • Цибуля 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Молоко 1 скл.
  • Борошно 50 г.
  • Сіль 1 щіп.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Горіх мускатний 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Незважаючи на те, що готувати соус бешамель можна різними способами, основою для нього є молоко і борошно. Ну а всі інші інгредієнти надають якийсь особливий присмак і особливість. У нашому рецепті нам знадобиться цибуля ріпчаста, тому з неї і почнемо. Очистимо жовту цибулину від лушпиння і обполоснемо в холодній воді.

    Крок - 1
  2. 02

    Беремо приготовлену цибулину і прикріплюємо до неї за допомогою зерен гвоздики лавровий лист. Тепер поміщаємо цибулю з листком в каструлю і заливаємо молоком.

    Крок - 2
  3. 03

    Ставимо каструлю на плиту і на середньому вогні доводимо вміст до кипіння, варимо буквально хвилину. У сотейник кладемо вершкове масло і розтоплюємо його на слабкому вогні. Засипаємо в розтоплене масло просіяне борошно і швидко змішуємо дерев'яною лопаткою, поки борошно не з'єднається з маслом.

    Крок - 3
  4. 04

    З кип'яченого молока дістаємо цибулину з лавровим листом, а молоко поступово вливаємо в сотейник з борошном.

    Крок - 4
  5. 05

    За допомогою вінчика все ретельно перемішуємо, поки не утвориться однорідна маса. Хочу відразу зауважити, якщо ви хочете, щоб соус був більш рідким, молока можна використовувати більше, причому жирність молока безпосередньо впливає на густоту соусу бешамель. Ще потрібно дуже ретельно стежити за тим, щоб маса ні в якому разі не підгоріла, інакше смак соусу буде зіпсований. Так, і грудочок в готовому соусі бешамель не повинно бути, в іншому випадком соус доведеться натягти.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер додаємо до соусу сіль, краще кошерну, втім, потрібно не перестаратися, щоб соус не був солоним. Також всипаємо мелений перець. Через дрібну тертку прямо в сотейник тремо мускатний горіх.

    Крок - 6
  7. 07

    Все це добре перемішуємо і знімаємо сотейник з плити. Соус бешамель з мускатним горіхом готовий. Тепер ви без проблем зможете приготувати справжню лазанью або ж жульен. Ну а що стосується м'ясних чи рибних страв, а також овочевих запіканок, то тут у вас взагалі не буде проблем, маючи приготований соус бешамель.

    Крок - 7

Оцінити рецепт