Укр
Рус
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель з молоком

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
634 - переглядів
50 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель з молоком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Погодьтеся - в принципі, такий дивовижний винахід, як всілякі соуси, придумані спеціально для того, щоб кулінарні шедеври зробити ще більш різноманітними і смачними. А ось, мабуть, найвідоміший з усіх соусів - бешамель, придумали французи, і з тих пір він обожнюємий гурманами у всіх європейських країнах і його присутність обов'язкова навіть в самих вишуканих закладах. Є безліч варіантів приготування такого соусу, але в будь-якому випадку цей процес абсолютно нескладний. Тому пропоную приготувати знаменитий бешамель з молоком і зберегти такий рецепт в своєму арсеналі.

Інгредієнти

  • Молоко 800 мл.
  • Вершкове масло 70 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Горіх мускатний 1/4 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Правильно приготовлений соус бешамель з молоком повинен бути досить густим, з шовковистою однорідною структурою і без грудок. І ще, ні в якому разі не повинно бути на поверхні соусу ніякої плівки або затвердіння інакше це вже буде не бешамель. Для того, щоб в соусі були відсутні грудочки, суміш з борошна і жиру повинна бути теплою і з'єднуватися з рідиною теж в теплому вигляді. Для цього наливаємо молоко в сотейник і підігріваємо на слабкому вогні, але до кипіння не доводимо.

Крок - 1
02

Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним покриттям, кидаємо в неї шматочки вершкового масла і помішуючи його віночиком, розігріваємо.

Крок - 2
03

Коли масло повністю розчиниться, засипаємо в сковорідку необхідну кількість борошна і змішуємо безперервно з розтопленим маслом, поки не утвориться однорідна маса.

Крок - 3
04

Після цього вливаємо в цю суміш підігріте молоко і весь час розмішуючи, доводимо до кипіння.

Крок - 4
05

Потім додаємо сіль, посипаємо чорним меленим перцем, а також кидаємо мелений мускатний горіх.

Крок - 5
06

Все добре перемішуємо і коли всі інгредієнти досить добре змішані в однорідну масу, кип'ятимо, помішуючи, ще 2 хвилини і знімаємо сковорідку з плити.

Крок - 6
07

Готовий соус бешамель з молоком переливаємо в глибоку посудину і він готовий до вживання. Такий соус - відмінна добавка до гарячих м'ясних страв, а також до овочів або риби. Також непогано використовується в запіканках, пасті, лазаньї або суфле. Загалом, бешамель обов'язково додасть вишуканість будь-якій страві.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бешамель со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель со сметаной 65 1 3 з 5 - детальніше -
Бешамель с мускатным орехом - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с мускатным орехом 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель без масла 40 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем белковый с желатином - покроковий рецепт, фото 1 Крем белковый с желатином 20 1 2 з 5 - детальніше -
Лобио из стручковой фасоли - покроковий рецепт, фото 1 Лобио из стручковой фасоли 65 5 3 з 5 - детальніше -
Тертый пирог - покроковий рецепт, фото 1 Тертый пирог 90 6 3 з 5 - детальніше -