Погодьтеся - в принципі, такий дивовижний винахід, як всілякі соуси, придумані спеціально для того, щоб кулінарні шедеври зробити ще більш різноманітними і смачними. А ось, мабуть, найвідоміший з усіх соусів - бешамель, придумали французи, і з тих пір він обожнюємий гурманами у всіх європейських країнах і його присутність обов'язкова навіть в самих вишуканих закладах. Є безліч варіантів приготування такого соусу, але в будь-якому випадку цей процес абсолютно нескладний. Тому пропоную приготувати знаменитий бешамель з молоком і зберегти такий рецепт в своєму арсеналі.
Правильно приготовлений соус бешамель з молоком повинен бути досить густим, з шовковистою однорідною структурою і без грудок. І ще, ні в якому разі не повинно бути на поверхні соусу ніякої плівки або затвердіння інакше це вже буде не бешамель. Для того, щоб в соусі були відсутні грудочки, суміш з борошна і жиру повинна бути теплою і з'єднуватися з рідиною теж в теплому вигляді. Для цього наливаємо молоко в сотейник і підігріваємо на слабкому вогні, але до кипіння не доводимо.
Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним покриттям, кидаємо в неї шматочки вершкового масла і помішуючи його віночиком, розігріваємо.
Коли масло повністю розчиниться, засипаємо в сковорідку необхідну кількість борошна і змішуємо безперервно з розтопленим маслом, поки не утвориться однорідна маса.
Після цього вливаємо в цю суміш підігріте молоко і весь час розмішуючи, доводимо до кипіння.
Потім додаємо сіль, посипаємо чорним меленим перцем, а також кидаємо мелений мускатний горіх.
Все добре перемішуємо і коли всі інгредієнти досить добре змішані в однорідну масу, кип'ятимо, помішуючи, ще 2 хвилини і знімаємо сковорідку з плити.
Готовий соус бешамель з молоком переливаємо в глибоку посудину і він готовий до вживання. Такий соус - відмінна добавка до гарячих м'ясних страв, а також до овочів або риби. Також непогано використовується в запіканках, пасті, лазаньї або суфле. Загалом, бешамель обов'язково додасть вишуканість будь-якій страві.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти