Укр
Рус
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель з грибами

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
610 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Досить одного разу для того, щоб спробувавши соус «Бешамель», закохатися в нього настільки, що не встояти перед спокусою навчитися робити самостійно. Тим більше, що цей вишуканий соус відмінно доповнить будь-яку страву і стане його головною родзинкою. У процесі приготування цього соусу можна легко експериментувати і фантазувати з новими добавками. Якщо ви ще не великий фахівець у готуванні соусів, може бути вам допоможе наш рецепт - Бешамель з грибами, який може бути не тільки доповненням до основних, а й окремою, досить самостійниою і поживною стравою.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 1 скл.
  • Бульйон 6 скл.
  • Чебрець 2 ч.л
  • Вино червоне сухе 1 скл.
  • Борошно 2 ст.л
  • Часник 1 зуб.
  • Гриби 4 скл.
  • Селера 1/2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне в приготуванні соусу бешамель з грибами - це правильна черговість в процесі приготування. Важливим є те, які будуть використовуватися гриби. Вважається, що найбільш підходящим варіантом будуть, звичайно ж, білі гриби, але повірте, нітрохи не поступаються в цьому і печериці. Якщо гриби невеликого розміру, їх потрібно просто почистити і добре вимити, а великі варто ще і розрізати на скибочки.

Крок - 1
02

Цибулину слід очистити від лушпиння, вимити і нашаткувати дрібними кубиками. Також подрібнити очищений зубчик часнику.

Крок - 2
03

Ще необхідно очистити і вимити корінь селери, нарізати невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Тепер потрібно залишити на плиту глибоку сковороду або сотейник і розігріти на середньому вогні оливкове і вершкове масло. У розтоплене масло викласти нашатковану цибулю і селеру, пасерувати протягом 5 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього додати до цих овочів нарізані гриби і подрібнений часник. Готувати, періодично помішуючи, хвилин 15 -20 до м'якості грибів.

Крок - 5
06

Далі посипати вміст сотейника борошном і добре перемішуючи, обсмажувати протягом хвилини. Тепер залити всі інгредієнти червоним вином, добре перемішати лопаткою і варити, помішуючи, поки обсяг вина не зменшиться наполовину.

Крок - 6
07

Потім додати в сотейник курячий бульйон, до речі, можна і овочевий, теж зовсім не погано, посипати подрібненим листям чебрецю і, перемішавши, варити від 15 хвилин до півгодини.

Крок - 7
08

Нарешті, необхідно влити вершки, не дуже густі, кип'ятити буквально 5 хвилин.

Крок - 8
09

Після цього перелити приготовану страву в блендер і трохи змішати, після чого можна сміливо подавати до столу, попередньо посипавши зеленню чебрецю. Ніжний і м'який бешамель з грибами перевершить всі ваші очікування. І якщо ви любите готувати, то обов'язково включите в свою колекцію чудових страв і цей рецепт.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бешамель со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель со сметаной 65 1 3 з 5 - детальніше -
Бешамель с мускатным орехом - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с мускатным орехом 45 1 2 з 5 - детальніше -
Соус Бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Соус Бешамель 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель без масла 40 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Халва без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Халва без сахара 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу на белках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на белках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Глазурь для кексов - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для кексов 45 1 3 з 5 - детальніше -
Уха из речной рыбы - покроковий рецепт, фото 1 Уха из речной рыбы 60 5 3 з 5 - детальніше -