Досить одного разу для того, щоб спробувавши соус «Бешамель», закохатися в нього настільки, що не встояти перед спокусою навчитися робити самостійно. Тим більше, що цей вишуканий соус відмінно доповнить будь-яку страву і стане його головною родзинкою. У процесі приготування цього соусу можна легко експериментувати і фантазувати з новими добавками. Якщо ви ще не великий фахівець у готуванні соусів, може бути вам допоможе наш рецепт - Бешамель з грибами, який може бути не тільки доповненням до основних, а й окремою, досить самостійниою і поживною стравою.
Головне в приготуванні соусу бешамель з грибами - це правильна черговість в процесі приготування. Важливим є те, які будуть використовуватися гриби. Вважається, що найбільш підходящим варіантом будуть, звичайно ж, білі гриби, але повірте, нітрохи не поступаються в цьому і печериці. Якщо гриби невеликого розміру, їх потрібно просто почистити і добре вимити, а великі варто ще і розрізати на скибочки.
Цибулину слід очистити від лушпиння, вимити і нашаткувати дрібними кубиками. Також подрібнити очищений зубчик часнику.
Ще необхідно очистити і вимити корінь селери, нарізати невеликими шматочками.
Тепер потрібно залишити на плиту глибоку сковороду або сотейник і розігріти на середньому вогні оливкове і вершкове масло. У розтоплене масло викласти нашатковану цибулю і селеру, пасерувати протягом 5 хвилин.
Після цього додати до цих овочів нарізані гриби і подрібнений часник. Готувати, періодично помішуючи, хвилин 15 -20 до м'якості грибів.
Далі посипати вміст сотейника борошном і добре перемішуючи, обсмажувати протягом хвилини. Тепер залити всі інгредієнти червоним вином, добре перемішати лопаткою і варити, помішуючи, поки обсяг вина не зменшиться наполовину.
Потім додати в сотейник курячий бульйон, до речі, можна і овочевий, теж зовсім не погано, посипати подрібненим листям чебрецю і, перемішавши, варити від 15 хвилин до півгодини.
Нарешті, необхідно влити вершки, не дуже густі, кип'ятити буквально 5 хвилин.
Після цього перелити приготовану страву в блендер і трохи змішати, після чого можна сміливо подавати до столу, попередньо посипавши зеленню чебрецю. Ніжний і м'який бешамель з грибами перевершить всі ваші очікування. І якщо ви любите готувати, то обов'язково включите в свою колекцію чудових страв і цей рецепт.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти