Бешамель досить відомий під назвою білий соус, це один з класичних соусів кухні Франції, що становлять основу багатьох страв. Цей рецепт білого соусу так просто, а головне швидко готувати, і для цього знадобиться всього 3 продукту. Класичний бешамель смачний з рибою, пастою або овочами. Він використовується у багатьох стравах, таких як лазанья, мусака, паста, піца, рибний пиріг, курячий пиріг.
Для приготування соусу бешамель вам знадобитися сотейник або невелика каструля з товстим дном. Поставте сотейник на плиту. Покладіть в нього шматок вершкового масла або наріжте його на невеликі шматочки, таки чином вони розтопляться швидше.
Увімкніть плиту, якщо у вас вона електрична, то температура повинна бути приблизно 37-40 градусів за Цельсієм (або 100 градусів F). Повністю розтопіть вершкове масло. До розтопленого масла насипте третю частину пшеничного борошна. Добре перемішайте, поки борошно не просочиться рідким маслом. Потім додайте ще борошна і перемішайте, у вас не повинно бути грудочок. І додайте решту борошна.
Перемішуйте і продовжуйте готувати протягом декількох хвилин, щоб пішов смак сирого борошна, але він повинен залишитися білим. Потім до борошняної маси додайте невелику кількість холодного молока. Інтенсивно перемішуйте інгредієнти вінчиком, щоб не утворювалося грудочок. Коли маса стала схожою на соус, додайте ще частину молока, а потім вилийте і все інше.
Готуйте соус, постійно помішуючи, поки він не загусне і не придбає консистенцію рідкої сметани. Коли соус стане густим, зніміть сотейник з плити. Тепер приправте соус, надавши йому смаку, додайте сіль, чорний мелений перець і мелений мускатний горіх. Перемішайте всі компоненти.
Якщо ви не використовуєте соус бешамель відразу, перекладіть його в окрему ємність, накрийте харчовою плівкою, щоб на поверхні соусу не утворювалася корочка. Зберігайте соус в холодильнику близько 4 днів, але не більше.
При необхідності, переклавши соус бешамель в сотейник або каструлю, можна підігріти на повільному вогні, постійно помішуючи. Якщо соус став густішим, його можна розбавити молоком під час нагрівання. Ретельно перемішайте соус, щоб досягти потрібної консистенції. Соус бешамель використовується в багатьох стравах, таких як лазанья, мусака, гратен з овочів, його додають в рибні та м'ясні пироги, сирне суфле та інші смачні рецепти.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти