Укр
Рус
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель для лазаньї

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

742 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Бешамель для лазаньї - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійська кухня знаменита своїми вишуканими стравами, які користуються величезною любов'ю серед гурманів по всьому світу. Одним з таких страв є лазанья. Але є ще одна складова цієї страви, без якого не обійтися, і це звичайно ж, соус бешамель. Він входить в п'ятірку кращих соусів, і це не дивно. Простий склад і нескладний процес приготування, в результаті дарує нам чудовий соус з ніжним, але насиченим смаком, п'янким ароматом і дуже апетитним виглядом. Бешамель для лазаньї готують по-різному, наприклад у французькій кухні його роблять на основі оливкового масла, в італійському ж варіанті використовують вершкове.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бешамель для лазаньї" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи10.8 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пропонуємо вам простий рецепт бешамель для лазаньї, за яким ви без труднощів приготуєте цей прекрасний соус. Все, що нам потрібно для приготування соусу бешамель для лазаньї - це простий набір продуктів, який абсолютно доступний, трошки часу і трішки вашої уваги. Почнемо з того, що на невеликий вогонь ставимо сотейник або сковорідку, в яку кидаємо вершкове масло, порізане на невеликі шматочки.

Крок - 1
02

Коли масло повністю розтопиться, додаємо до нього пшеничне борошно і гарненько вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Постійно помішуючи, продовжуємо готувати вміст протягом пари хвилин, щоб борошно трохи присмажилося до золотистого кольору.

Крок - 2
03

Після цього вливаємо в сотейник молоко, бажано тоненькою цівкою, і при цьому помішуючи вінчиком. Звичайно ж молоко повинно бути свіжим, щоб не згорнулося від температури. Також добре, щоб воно було кімнатної температури, тому попередньо краще дістаньте його з холодильника.

Крок - 3
04

Коли введемо все молоко, додаємо сіль, мелений перець і щіпку мускатного горіха, а потім перемішуємо вміст до однорідності.

Крок - 4
05

Продовжуємо готувати соус на невеликому вогні, постійно помішуючи. Поступово він почне схоплюватися і загусати. Доводимо його до готовності, а потім знімаємо з вогню. Бешамель повинен вийти за густотою приблизно, як сметана. Щоб довести наш соус до готовності, вам знадобиться приблизно 10 хвилин. Використовуючи бешамель для приготування лазаньї, в нього за бажанням, можна також додати подрібнену зелень.

Крок - 5
06

Готовий бешамель - це красивий, ніжний, ароматний і апетитний соус, який прикрасить будь-яку, навіть звичайнісіньку страву, надаючи їй пікантності та оригінальності. Бешамель не дарма вважається одним з найпопулярніших соусів в європейській кухні, адже він дуже простий і невигадливий у виконанні, але на виході виходить відмінне доповнення з яскравим смаком і ніжною текстурою. А разом з нашим рецептом це кулінарний винахід тепер вмієте готувати і ви.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Салат з червоної риби шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з червоної риби шарами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка з розпушувачем - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з розпушувачем 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сочні чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Сочні чебуреки 55 3 3 з 5 - детальніше -