Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешамель Соуси Італійська кухня

Бешамель для лазаньї

45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Бешамель для лазаньї - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійська кухня знаменита своїми вишуканими стравами, які користуються величезною любов'ю серед гурманів по всьому світу. Одним з таких страв є лазанья. Але є ще одна складова цієї страви, без якого не обійтися, і це звичайно ж, соус бешамель. Він входить в п'ятірку кращих соусів, і це не дивно. Простий склад і нескладний процес приготування, в результаті дарує нам чудовий соус з ніжним, але насиченим смаком, п'янким ароматом і дуже апетитним виглядом. Бешамель для лазаньї готують по-різному, наприклад у французькій кухні його роблять на основі оливкового масла, в італійському ж варіанті використовують вершкове.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 80 г.
  • Борошно 1/2 скл.
  • Молоко 4 скл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Горіх мускатний 1 щіп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Пропонуємо вам простий рецепт бешамель для лазаньї, за яким ви без труднощів приготуєте цей прекрасний соус. Все, що нам потрібно для приготування соусу бешамель для лазаньї - це простий набір продуктів, який абсолютно доступний, трошки часу і трішки вашої уваги. Почнемо з того, що на невеликий вогонь ставимо сотейник або сковорідку, в яку кидаємо вершкове масло, порізане на невеликі шматочки.

    Крок - 1
  2. 02

    Коли масло повністю розтопиться, додаємо до нього пшеничне борошно і гарненько вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Постійно помішуючи, продовжуємо готувати вміст протягом пари хвилин, щоб борошно трохи присмажилося до золотистого кольору.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього вливаємо в сотейник молоко, бажано тоненькою цівкою, і при цьому помішуючи вінчиком. Звичайно ж молоко повинно бути свіжим, щоб не згорнулося від температури. Також добре, щоб воно було кімнатної температури, тому попередньо краще дістаньте його з холодильника.

    Крок - 3
  4. 04

    Коли введемо все молоко, додаємо сіль, мелений перець і щіпку мускатного горіха, а потім перемішуємо вміст до однорідності.

    Крок - 4
  5. 05

    Продовжуємо готувати соус на невеликому вогні, постійно помішуючи. Поступово він почне схоплюватися і загусати. Доводимо його до готовності, а потім знімаємо з вогню. Бешамель повинен вийти за густотою приблизно, як сметана. Щоб довести наш соус до готовності, вам знадобиться приблизно 10 хвилин. Використовуючи бешамель для приготування лазаньї, в нього за бажанням, можна також додати подрібнену зелень.

    Крок - 5
  6. 06

    Готовий бешамель - це красивий, ніжний, ароматний і апетитний соус, який прикрасить будь-яку, навіть звичайнісіньку страву, надаючи їй пікантності та оригінальності. Бешамель не дарма вважається одним з найпопулярніших соусів в європейській кухні, адже він дуже простий і невигадливий у виконанні, але на виході виходить відмінне доповнення з яскравим смаком і ніжною текстурою. А разом з нашим рецептом це кулінарний винахід тепер вмієте готувати і ви.

    Крок - 6

Оцінити рецепт