Бешбармак є національною стравою серед кочових тюркських народів в Центральній Азії. Термін Бешбармак означає «п'ять пальців», тому що страва обов'язково з'їдається руками. Відварене м'ясо дрібно нарізають ножем, змішується з вареною локшиною і пряним соусом з цибулі. Бешбармак по-казахському зазвичай подають у великому круглому блюді з шматками свіжого хліба або лаваша.
Глибокий казан з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду, попередньо вимочене в холодній воді, бараняче м'ясо і яловичину. Варіть, періодично помішуючи, і знімаючи шумівкою накип, близько однієї години.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і, не розрізаючи, цілком закидаємо цибулини в казан з киплячим м'ясом. Додайте чорний перець горошок, кілька лаврових листків і, накривши кришкою ємність, і зменшивши вогонь, продовжуйте варити м'ясо ще близько години.
А самі займіться підготовкою локшини для майбутньої страви. Для цього в глибоку миску розбийте куряче яйце, залийте воду і добре присоліть.
Далі поступово засипте в миску просіяне борошно і ложкою ретельно змішайте і, підсипаючи борошно, сформуйте рідке тісто.
Потім посипте робочу поверхню борошном, викладіть з миски тісто і ретельно вимісіть його, досипляючи борошно, до більш густого стану. Готове тісто має відлипати від рук. Накрийте вимішений шматок тіста мискою або харчовою плівкою і залиште на деякий час.
Тим часом вимкніть вже зварене м'ясо і виловіть шумівкою шматки баранини і яловичини, викладіть на час в глибоку миску.
Тепер викладіть настояне тісто на тверду, посипану борошном, поверхню і розділіть його на кілька частин. Кожну частину з тіста розкачати качалкою до утворення тонкого шару і наріжте довгими шматками.
Далі викладіть охолоджене м'ясо на обробну дошку і ножем розріжте на великі шматки.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Помістіть подрібнену цибулю в невеликій сотейник, залийте, повністю покривши, бульйоном з казана і, приправивши паприкою, відправте на вогонь. Відварюйте цибулю, постійно помішуючи, до повного її розм'якшення.
Далі додайте в казан з бульйоном трохи кип'яченої води, закип'ятіть і покладіть в окріп раніше підготовлені шматки з тіста. Варіть, періодично помішуючи, приблизно 15 хвилин, поки тісто не розм'якшиться.
Всі інгредієнти готові, займіться приготуванням самої страви. На красиву тарілку викладіть відварені шматки з тіста. Поверх них розмістіть нарізані шматки м'яса і залийте все бульйонно-цибулевою сумішшю.
Готовий бешбармак по-казахському подавайте обов'язково гарячим, зі свіжим лавашем і приправивши чорним меленим перцем.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти