Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бешбармак по-казахському

60 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бешбармак по-казахському - покроковий рецепт, фото 1

опис

Бешбармак є національною стравою серед кочових тюркських народів в Центральній Азії. Термін Бешбармак означає «п'ять пальців», тому що страва обов'язково з'їдається руками. Відварене м'ясо дрібно нарізають ножем, змішується з вареною локшиною і пряним соусом з цибулі. Бешбармак по-казахському зазвичай подають у великому круглому блюді з шматками свіжого хліба або лаваша.

Інгредієнти

Вода1 скл.
Яйце1 шт.
Борошно3 скл.
Паприка1 шт.
Лавровий лист2 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний горошок1 щіп.
Цибуля3 шт.
Яловичина500 г.
Баранина500 г.

Покроковий рецепт з фото

01

Глибокий казан з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду, попередньо вимочене в холодній воді, бараняче м'ясо і яловичину. Варіть, періодично помішуючи, і знімаючи шумівкою накип, близько однієї години.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю і, не розрізаючи, цілком закидаємо цибулини в казан з киплячим м'ясом. Додайте чорний перець горошок, кілька лаврових листків і, накривши кришкою ємність, і зменшивши вогонь, продовжуйте варити м'ясо ще близько години.

Крок - 2
03

А самі займіться підготовкою локшини для майбутньої страви. Для цього в глибоку миску розбийте куряче яйце, залийте воду і добре присоліть.

Крок - 3
04

Далі поступово засипте в миску просіяне борошно і ложкою ретельно змішайте і, підсипаючи борошно, сформуйте рідке тісто.

Крок - 4
05

Потім посипте робочу поверхню борошном, викладіть з миски тісто і ретельно вимісіть його, досипляючи борошно, до більш густого стану. Готове тісто має відлипати від рук. Накрийте вимішений шматок тіста мискою або харчовою плівкою і залиште на деякий час.

Крок - 5
06

Тим часом вимкніть вже зварене м'ясо і виловіть шумівкою шматки баранини і яловичини, викладіть на час в глибоку миску.

Крок - 6
07

Тепер викладіть настояне тісто на тверду, посипану борошном, поверхню і розділіть його на кілька частин. Кожну частину з тіста розкачати качалкою до утворення тонкого шару і наріжте довгими шматками.

Крок - 7
08

Далі викладіть охолоджене м'ясо на обробну дошку і ножем розріжте на великі шматки.

Крок - 8
09

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Помістіть подрібнену цибулю в невеликій сотейник, залийте, повністю покривши, бульйоном з казана і, приправивши паприкою, відправте на вогонь. Відварюйте цибулю, постійно помішуючи, до повного її розм'якшення.

Крок - 9
10

Далі додайте в казан з бульйоном трохи кип'яченої води, закип'ятіть і покладіть в окріп раніше підготовлені шматки з тіста. Варіть, періодично помішуючи, приблизно 15 хвилин, поки тісто не розм'якшиться.

Крок - 10
11

Всі інгредієнти готові, займіться приготуванням самої страви. На красиву тарілку викладіть відварені шматки з тіста. Поверх них розмістіть нарізані шматки м'яса і залийте все бульйонно-цибулевою сумішшю.

Крок - 11
12

Готовий бешбармак по-казахському подавайте обов'язково гарячим, зі свіжим лавашем і приправивши чорним меленим перцем.

Крок - 12

Оцінити рецепт