Укр
Рус

Бешбармак по-казахському

( 4.8235 4 517 17 оцінок)
1679 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бешбармак по-казахському - покроковий рецепт, фото 1

опис

Бешбармак є національною стравою серед кочових тюркських народів в Центральній Азії. Термін Бешбармак означає «п'ять пальців», тому що страва обов'язково з'їдається руками. Відварене м'ясо дрібно нарізають ножем, змішується з вареною локшиною і пряним соусом з цибулі. Бешбармак по-казахському зазвичай подають у великому круглому блюді з шматками свіжого хліба або лаваша.

Інгредієнти

  • Баранина 500 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Цибуля 3 шт.
  • Перець чорний горошок 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Паприка за смаком
  • Борошно 3 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Глибокий казан з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду, попередньо вимочене в холодній воді, бараняче м'ясо і яловичину. Варіть, періодично помішуючи, і знімаючи шумівкою накип, близько однієї години.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю і, не розрізаючи, цілком закидаємо цибулини в казан з киплячим м'ясом. Додайте чорний перець горошок, кілька лаврових листків і, накривши кришкою ємність, і зменшивши вогонь, продовжуйте варити м'ясо ще близько години.

Крок - 2
03

А самі займіться підготовкою локшини для майбутньої страви. Для цього в глибоку миску розбийте куряче яйце, залийте воду і добре присоліть.

Крок - 3
04

Далі поступово засипте в миску просіяне борошно і ложкою ретельно змішайте і, підсипаючи борошно, сформуйте рідке тісто.

Крок - 4
05

Потім посипте робочу поверхню борошном, викладіть з миски тісто і ретельно вимісіть його, досипляючи борошно, до більш густого стану. Готове тісто має відлипати від рук. Накрийте вимішений шматок тіста мискою або харчовою плівкою і залиште на деякий час.

Крок - 5
06

Тим часом вимкніть вже зварене м'ясо і виловіть шумівкою шматки баранини і яловичини, викладіть на час в глибоку миску.

Крок - 6
07

Тепер викладіть настояне тісто на тверду, посипану борошном, поверхню і розділіть його на кілька частин. Кожну частину з тіста розкачати качалкою до утворення тонкого шару і наріжте довгими шматками.

Крок - 7
08

Далі викладіть охолоджене м'ясо на обробну дошку і ножем розріжте на великі шматки.

Крок - 8
09

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Помістіть подрібнену цибулю в невеликій сотейник, залийте, повністю покривши, бульйоном з казана і, приправивши паприкою, відправте на вогонь. Відварюйте цибулю, постійно помішуючи, до повного її розм'якшення.

Крок - 9
10

Далі додайте в казан з бульйоном трохи кип'яченої води, закип'ятіть і покладіть в окріп раніше підготовлені шматки з тіста. Варіть, періодично помішуючи, приблизно 15 хвилин, поки тісто не розм'якшиться.

Крок - 10
11

Всі інгредієнти готові, займіться приготуванням самої страви. На красиву тарілку викладіть відварені шматки з тіста. Поверх них розмістіть нарізані шматки м'яса і залийте все бульйонно-цибулевою сумішшю.

Крок - 11
12

Готовий бешбармак по-казахському подавайте обов'язково гарячим, зі свіжим лавашем і приправивши чорним меленим перцем.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овощной суп - покроковий рецепт, фото 1 Овощной суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Паста простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простой рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Волованы - покроковий рецепт, фото 1 Волованы 35 3 3 з 5 - детальніше -
Рыбные биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -