Укр
Рус
Ткемалі Соуси Бельгійська кухня

Бельгійський вишневий соус

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

652 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Бельгійський вишневий соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бельгійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Бельгійський вишневий соус відмінно відтіняє смак м'ясних і рибних продуктів. Робиться він швидко і просто. Пропонуємо легкий рецепт приготування смачного соусу з вишні по-бельгійськи. З його допомогою м'ясні страви заграють новими смаками і ароматами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бельгійський вишневий соус" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії65 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіжі вишні вимийте, просушіть і позбавте від кісточок. Найзручніше це робити за допомогою спеціального пристосування, але можна скористатися і підручними засобами: шпильками.

Крок - 1
02

Поставте сотейник на повільний вогонь і відправте туди підготовлену вишню. Влийте лимонний сік. Якщо вишня дуже кисла, лимонного соку можна додати менше або не додавати взагалі.

Крок - 2
03

Всипте цукор. Його кількість теж залежить від смаку вишні. Регулюйте солодкість в залежності від кислоти ягід. Накрийте сотейник кришкою, доведіть вміст до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.

Крок - 3
04

Після цього зніміть кришку і перебийте вишні занурювальним блендером до гладкості і однорідності (консистенція повинна нагадувати сік з м'якоттю).

Крок - 4
05

В отриману масу додайте за смаком сіль і мелений чорний перець. Помішуючи, уварюйте соус, поки він не стане густіше.

Крок - 5
06

Додайте гранатову патоку. Якщо її немає, замініть патоку гранатовим соусом наршараб. Ще трохи уваріть вміст сотейника і вимкніть огонь.Бельгійскій вишневий соус готовий. Дайте йому злегка охолонути (після цього консистенція стане ще трохи густіше) і подавайте до м'ясних і рибних страв. Соус з вишні по-бельгійськи відмінно поєднується зі стейками, тефтелями, котлетами і мітболамі.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -
Простий бургер - покроковий рецепт, фото 1 Простий бургер 30 2 2 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -