Бельгійський вишневий соус відмінно відтіняє смак м'ясних і рибних продуктів. Робиться він швидко і просто. Пропонуємо легкий рецепт приготування смачного соусу з вишні по-бельгійськи. З його допомогою м'ясні страви заграють новими смаками і ароматами.
Свіжі вишні вимийте, просушіть і позбавте від кісточок. Найзручніше це робити за допомогою спеціального пристосування, але можна скористатися і підручними засобами: шпильками.
Поставте сотейник на повільний вогонь і відправте туди підготовлену вишню. Влийте лимонний сік. Якщо вишня дуже кисла, лимонного соку можна додати менше або не додавати взагалі.
Всипте цукор. Його кількість теж залежить від смаку вишні. Регулюйте солодкість в залежності від кислоти ягід. Накрийте сотейник кришкою, доведіть вміст до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
Після цього зніміть кришку і перебийте вишні занурювальним блендером до гладкості і однорідності (консистенція повинна нагадувати сік з м'якоттю).
В отриману масу додайте за смаком сіль і мелений чорний перець. Помішуючи, уварюйте соус, поки він не стане густіше.
Додайте гранатову патоку. Якщо її немає, замініть патоку гранатовим соусом наршараб. Ще трохи уваріть вміст сотейника і вимкніть огонь.Бельгійскій вишневий соус готовий. Дайте йому злегка охолонути (після цього консистенція стане ще трохи густіше) і подавайте до м'ясних і рибних страв. Соус з вишні по-бельгійськи відмінно поєднується зі стейками, тефтелями, котлетами і мітболамі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти