Бельгійські вафлі – популярна випічка у вигляді невеликих вафельних коржів з різними начинками. Якщо начинка солона, виходять найсмачніші бутерброди на сніданок. Однак у цьому рецепті ми навчимо вас готувати солодкі бельгійські вафлі із шоколадним кремом. День народження, весілля, Різдво, Великдень, хрестини, просто домашнє чаювання – такий десерт підходить для будь-якого випадку. Тим більше, що бельгійські вафлі робляться нескладно, а виходять апетитними та смачними.
Спочатку зробіть заварний крем для начинки. Для цього влийте в сотейник молоко та ромову есенцію, а потім всипте цукор, какао та крохмаль.
Перемішайте інгредієнти до однорідності та на середньому вогні доведіть до кипіння. Помішуючи, варіть крем до загусання.
Потім зніміть сотейник із плити і додайте в гарячий крем вершкове масло. Мішайте, поки воно не розтане. Готовий крем накрийте харчовою плівкою в контакт і залиште остигати до кімнатної температури.
Для приготування тіста розбийте в миску яйця, всипте цукор і збийте вінчиком інгредієнти до однорідності.
Влийте в яєчно-цукрову масу молоко і олію, всипте сіль і знову збийте вінчиком.
У суміш, що вийшла, просійте борошно, всипте розпушувач і ретельно вимішайте. Повинне вийти однорідне тісто сметанної суміші.
Розігрійте спеціальну вафельницю для приготування бельгійських вафель, змастіть її олією та ложкою викладіть туди трохи тіста. Накрийте кришкою і готуйте до зарум'янювання. Зазвичай, достатньо двох хвилин.
Якщо розміри вафельниці дозволяють, можна одночасно викладати дві порції тіста. Таким же чином зробіть решту бельгійських вафлів і дайте їм повністю охолонути, щоб вони стали твердими та крихкими.
Після цього змастіть половину вафель шоколадним кремом і накрийте половинами, що залишилися. Відразу після цього десерт можна подавати на стіл. Бельгійські вафлі виходять апетитними та напрочуд смачними. На наступний день вони стануть м'якшими від крему, але їх смакових якостей це не зіпсує. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти