Укр
Рус
thermomix thermomix
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші з м’ясом

110 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біляші з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Хочемо представити вашій увазі досить звичайний рецепт біляшів з м'ясом. Цей рецепт не може претендувати на титул знаменитої татарської страви, але він точно відрізняється простотою і доступністю продуктів. А найголовніше - біляші з м'ясною начинкою виходять соковиті, а тісто хрустке і смачне.

Інгредієнти

  • Газована вода 50 мл.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Цибуля 2 шт.
  • Фарш м’ясний 500 г.
  • Масло рослинне 320 мл.
  • Дріжджі сухі 7 г.
  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Цукор 1 ст.л
  • Молоко 360 мл.
  • Борошно 550 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику ємність, в якій буде зручно вам змішувати інгредієнти, залийте трохи підігріте молоко. Потім засипте в миску трохи цукру, сухі дріжджі і за допомогою вінчика ретельно все перемішайте.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер залийте в миску рослинне масло, трохи присоліть, засипте просіяне борошно і спочатку дерев'яною ложкою, а потім руками ретельно вимісіть все до густого і пластичного тіста. Покладіть утворене тісто в миску, накрийте кухонним рушником і відставте на годину в бік, щоб воно трохи піднялося.

    Крок - 2
  3. 03

    Після закінчення зазначеного часу викладіть тісто на стіл і ще трохи вимісіть. Потім розділіть вимешенное тісто на частини (це і буде кількість майбутніх біляшів), скачайте кожну частину в кулю, а потім за допомогою качалки розкачайте кожну борошняну кульку в тонкий корж невеликого розміру.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займіться приготуванням начинки. Для цього помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре нагрійте. Закиньте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння, а потім нарізану невеликими квадратами ріпчасту цибулю (можна використовувати червону) і обсмажуйте до золотистого овоча.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім в невелику миску помістіть м'ясний фарш (краще використовувати асорті, наприклад яловичина зі свининою), який можна придбати в магазині або приготувати самому. Далі додайте до м'яса раніше обсмажену цибулю і попередньо нарізану свіжу ріпчасту цибулю.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер добре посоліть м'ясну суміш, приперчіть чорним меленим перцем і виделкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Потім додайте в м'ясну начинку трохи мінеральної води і ще раз все перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі в кожен розкатаний раніше корж з тіста вкладіть начинку з фаршу і акуратно закріпіть краї, сховавши м'ясо всередині і утворивши так званий пиріжок.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер помістіть глибоку сковороду на плиту, налийте в неї досить рослинного масла і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені начинені пиріжки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім покладіть обсмажені біляші на попередньо застелений пергаментним папером піднос і відправте в розігріту до 175 градусів духовку, приблизно на 15-20 хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Викладіть готові біляші з м'ясом на велике блюдо і подавайте до обіднього столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт