Бефстроганов можна зробити в багатьох варіантах. Хоча він, як вважають, виник в Росії, зараз це відома їжа в усьому світі, особливо на Близькому Сході.
В першу чергу ретельно помийте під проточною водою м'ясо яловичини і просушіть. Помістіть шматок яловичини на обробну дошку і з допомогою гострого ножа наріжте її тонкою соломкою.
Нарізану яловичину складіть акуратно в невелику каструлю, додайте попередньо очищені від лушпиння зубчики часнику, налийте заздалегідь киплячу воду в каструлю, поки м'ясо повністю не покриється. Надішліть каструлю на плиту, накрийте її кришкою і варіть протягом 90 хвилин на середньому вогні.
Тим часом помістіть невелику сковорідку або сотейник з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Засипте в ємність, заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану тонкими півкільцями цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
Використовуючи ложку шумовку, витягніть приготовані яловичі смужки з каструлі і помістіть їх в сковорідку з підсмаженою цибулею. Бульйон не поспішайте виливати, відставте його до подальшого використання.
Додайте в сковорідку дрібку солі, засипте меленого перцю чилі, укладіть так само в м'ясо з цибулею томатну пасту, трохи гірчиці діжонської і залийте лимонним соком вміст. Розмішайте все, як слід, і залиште томитися кілька хвилин.
Тепер залийте в суміш сковороди раніше приготований яловичий бульйон, додайте трохи просіяного борошна загального призначення і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Накрийте сковорідку з вмістом кришкою (залиште щілину для пара) і варіть близько 30 хвилин.
Помістіть невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Обсмажте заздалегідь очищену від шкірки і нарізану часточками картоплю до легкої скоринки. Викладіть готовий бефстроганов з обсмаженою картоплею на красиву тарілку і подавайте до столу в супроводі сметани.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти