Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Українська кухня

Бефстроганов

( 4.9231 4 513 13 оцінок)
2925 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня, Азербайджанська кухня, Вірменська кухня, Абхазька кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Бефстроганов можна зробити в багатьох варіантах. Хоча він, як вважають, виник в Росії, зараз це відома їжа в усьому світі, особливо на Близькому Сході.

Інгредієнти

  • Картопля 1 шт.
  • Борошно 1 ст.л
  • сік лимонний 2 ст.л
  • Діжонська гірчиця 2 ст.л
  • Паста томат 1 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 4 ст.л
  • Цибуля 1 за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Яловичина 450 г.
  • Сметана за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу ретельно помийте під проточною водою м'ясо яловичини і просушіть. Помістіть шматок яловичини на обробну дошку і з допомогою гострого ножа наріжте її тонкою соломкою.

Крок - 1
02

Нарізану яловичину складіть акуратно в невелику каструлю, додайте попередньо очищені від лушпиння зубчики часнику, налийте заздалегідь киплячу воду в каструлю, поки м'ясо повністю не покриється. Надішліть каструлю на плиту, накрийте її кришкою і варіть протягом 90 хвилин на середньому вогні.

Крок - 2
03

Тим часом помістіть невелику сковорідку або сотейник з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Засипте в ємність, заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану тонкими півкільцями цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Використовуючи ложку шумовку, витягніть приготовані яловичі смужки з каструлі і помістіть їх в сковорідку з підсмаженою цибулею. Бульйон не поспішайте виливати, відставте його до подальшого використання.

Крок - 4
05

Додайте в сковорідку дрібку солі, засипте меленого перцю чилі, укладіть так само в м'ясо з цибулею томатну пасту, трохи гірчиці діжонської і залийте лимонним соком вміст. Розмішайте все, як слід, і залиште томитися кілька хвилин.

Крок - 5
06

Тепер залийте в суміш сковороди раніше приготований яловичий бульйон, додайте трохи просіяного борошна загального призначення і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Накрийте сковорідку з вмістом кришкою (залиште щілину для пара) і варіть близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Помістіть невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Обсмажте заздалегідь очищену від шкірки і нарізану часточками картоплю до легкої скоринки. Викладіть готовий бефстроганов з обсмаженою картоплею на красиву тарілку і подавайте до столу в супроводі сметани.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Вареный омлет в пакете - покроковий рецепт, фото 1 Вареный омлет в пакете 35 2 2 з 5 - детальніше -
Ризотто с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ризотто с грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Пхали из свекольной ботвы - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из свекольной ботвы 45 3 3 з 5 - детальніше -
Лагман по татарски - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по татарски 95 4 3 з 5 - детальніше -