Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Українська кухня

Бефстроганов

45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня, Азербайджанська кухня, Вірменська кухня, Абхазька кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Страва прекрасно виглядає як на домашньому столі так і в розкішному ресторані. Одним з головних правил є вибір хорошої свіжої яловичини.

Інгредієнти

  • Часник 2 зуб.
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Оливкова олія 5 ст.л
  • Сметана 4 ст.л
  • Вино біле сухе 100 мл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Печериці 200 г.
  • Яловичина 500 г.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Шматок яловичини, товщиною 1,5 см добре відбиваємо, попередньо накривши плівкою. Натираємо цедру лимона, змішуємо її з дрібкою солі і меленого перцю.

    Крок - 1
  2. 02

    Ріжемо тоненькими брусочками м'ясо, до речі, чим тонше, тим буде ніжніше. Викладаємо мяско до лимонної цедрі, і добре перемішавши, залишаємо на 15 хвилин маринуватися.

    Крок - 2
  3. 03

    На розпечену сковороду наливаємо оливкову олію і трохи вершкової, нагріваємо і викладаємо тоненькі кубики цибулі і часточки печериць, а так само пару зубчиків порубаного часнику. Смажимо і викладаємо на тарілку.

    Крок - 3
  4. 04

    Окремо обсмажуємо на вершковій і оливковій олії м'ясо по 2-3 хвилини з кожного боку. Головне, щоб не тушкувалося, а добре присмажилося і набуло з усіх боків кірочку. Додаємо обсмажені з цибулею гриби і прожарюємо все разом ще пару хвилин. Потім вливаємо, заздалегідь відкрите, сухе біле вино.

    Крок - 4
  5. 05

    Зменшуємо вогонь і чекаємо, поки соус злегка загусне, підкласти сметану, все ретельно перемішавши. М'ясо можна подавати з пастою, додавши часточки помідора і консервовану кукурузку.

    Крок - 5

Оцінити рецепт