Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов

45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня, Азербайджанська кухня, Вірменська кухня, Абхазька кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Страва прекрасно виглядає як на домашньому столі так і в розкішному ресторані. Одним з головних правил є вибір хорошої свіжої яловичини.

Інгредієнти

Часник2 зуб.
Лимон1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Вершкове масло2 ст.л
Оливкова олія5 ст.л
Сметана4 ст.л
Вино біле сухе100 мл.
Цибуля1 шт.
Печериці200 г.
Яловичина500 г.

Покроковий рецепт

01

Шматок яловичини, товщиною 1,5 см добре відбиваємо, попередньо накривши плівкою. Натираємо цедру лимона, змішуємо її з дрібкою солі і меленого перцю.

Крок - 1
02

Ріжемо тоненькими брусочками м'ясо, до речі, чим тонше, тим буде ніжніше. Викладаємо мяско до лимонної цедрі, і добре перемішавши, залишаємо на 15 хвилин маринуватися.

Крок - 2
03

На розпечену сковороду наливаємо оливкову олію і трохи вершкової, нагріваємо і викладаємо тоненькі кубики цибулі і часточки печериць, а так само пару зубчиків порубаного часнику. Смажимо і викладаємо на тарілку.

Крок - 3
04

Окремо обсмажуємо на вершковій і оливковій олії м'ясо по 2-3 хвилини з кожного боку. Головне, щоб не тушкувалося, а добре присмажилося і набуло з усіх боків кірочку. Додаємо обсмажені з цибулею гриби і прожарюємо все разом ще пару хвилин. Потім вливаємо, заздалегідь відкрите, сухе біле вино.

Крок - 4
05

Зменшуємо вогонь і чекаємо, поки соус злегка загусне, підкласти сметану, все ретельно перемішавши. М'ясо можна подавати з пастою, додавши часточки помідора і консервовану кукурузку.

Крок - 5

Оцінити рецепт