Укр
Рус
Свинина Другі страви Російська кухня

Бефстроганов зі свинини

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1052 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Бефстроганов зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Бефстроганов зі свинини готується так само, як з яловичини, але завдяки жирності мяса виходить соковитіше. У рецепті розповідається, як зробити ніжний і смачний бефстроганов зі свинячої лопатки з овочами і грибами. Для цієї страви бажано взяти пісну свинину з невеликою кількістю жиру. Додаткову соковитість м'яса додасть бульйон, в якому воно буде готуватися.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бефстроганов зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свинину вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте невеликими смужками, як на бефстроганов.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть тонкими четвертинками кілець.

Крок - 2
03

Печериці протріть вологою серветкою, розріжте навпіл і наріжте тонкими слайсами. Мариновані огірки подрібніть тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Всипте в миску з м'ясом борошно і перемішайте, щоб воно рівномірно обволокло всі шматочки.

Крок - 4
05

Розігрійте на сковороді рослинне масло, додайте вершкове і, коли воно повністю розійдеться, підсмажте свинину. М'ясо має змінити колір і злегка зменшитися в обсязі.

Крок - 5
06

В окремій каструлі теж розігрійте рослинне і вершкове масло і відправте туди нарізану цибулю. Коли він стане злегка прозорим, додайте гриби, а також подрібнені тонкою соломкою болгарський перець і мариновані огірки.

Крок - 6
07

Перемішайте інгредієнти і покладіть нарізаний тонкими слайсами часник. Всипте солодку паприку, чорний мелений перець і знову перемішайте до однорідності.

Крок - 7
08

Коли овочі та гриби стануть м'якими, додайте в загальну масу підсмажену свинину і знову перемішайте.

Крок - 8
09

Влийте бульйон, покладіть запашний перець і лавровий лист, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте вміст на повільному вогні протягом 1 години.

Крок - 9
10

В кінці приготування додайте томатну пасту і розведене водою борошно, перемішайте і доведіть суміш до кипіння.

Крок - 10
11

Всипте сушену петрушку, ще раз перемішайте і вимкніть вогонь. Розподіліть бефстроганов зі свинини по порційних тарілках, додайте сметану і подавайте страву на стіл. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Галушки - покроковий рецепт, фото 1 Галушки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Куліш - покроковий рецепт, фото 1 Куліш 45 3 2 з 5 - детальніше -
Окрошка на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на мінеральній воді 45 6 2 з 5 - детальніше -
Цукерки солона карамель - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки солона карамель 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Смачний салат під шубою - покроковий рецепт, фото 1 Смачний салат під шубою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в сковороді 80 3 3 з 5 - детальніше -