Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов зі сметаною

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
 Бефстроганов зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

І професійним кухарям і домогосподаркам давно вже полюбилася страва бефстроганов за простоту в приготуванні, а також за те, що для нього не потрібно будь - яких екзотичних інгредієнтів і зовсім просту рецептуру. Варіантів цієї страви безліч, хоча достеменно відомо, що в історію бефстроганов увійшов завдяки кухарю - французу. Причому страва, що я хочу вам запропонувати, досить економічна, так як м'ясо на сьогоднішній день досить недешеве задоволення. Бефстроганов дуже вдало поєднується з будь-якими гарнірами, відрізняється ситністю, а якщо ще додати сметану - неймовірно смачна і ніжна. Ця страва зазвичай готується з шматочків м'яса, але якщо у вас в наявності не надто м'яка вирізка, а трохи жорстке м'ясо, ви сміливо можете перетворити його в фарш, і така страва буде не менш затребуваною. Важливо, що з приготуванням бефстроганов ви впораєтеся навіть якщо ніколи цього не робили, головне дотримуйтесь нескладну технологію приготування.

Інгредієнти

Фарш м’ясний700 г.
Локшина700 г.
Масло рослинне1 ст.л
Соус томатний30 г.
Сир вершковий200 г.
Печериці200 г.
Молоко 1/2 скл.
Сметана250 г.
Грибний соус300 г.
Сіль за смаком
Зелень1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу поставте на плиту велику каструлю з водою, злегка підсоліть її і доведіть до кипіння. Після закипання води засипте в каструлю яєчну локшину і відварюйте протягом 10 хвилин. Після цього, відварену локшину відцідіть і залиште поки в каструлі.

Крок - 1
02

Якщо вам не вдалося купити готовий фарш, але у вас в наявності є шматок яловичої м'якоті або вирізки, поріжте його на дрібні шматки і за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна перекрутіть в фарш.

Крок - 2
03

На середній вогонь поставте неглибоку сковорідку, влийте зовсім трохи - трохи рослинного масла, дещо розігрійте і викладіть туди фарш. За допомогою дерев'яної лопатки добре фарш розмішайте і смажте протягом 5 хвилин, після цього зайвий жир можна злити.

Крок - 3
04

Тепер фарш добре посоліть, посипте сухим томатним соусом і киньте нарізаний невеликими кубиками вершковий сир, можна і іншого сорту, але головне, щоб був з м'яких видів сиру.

Крок - 4
05

Після цього киньте в сковорідку заздалегідь вимиті і дрібно нарізані гриби печериці, можна сміливо використовувати мариновані. Продовжуйте обсмажувати, весь час перемішуючи, до повного розчинення сиру. Головне стежте, щоб страва не підгоріла і не пристала до дна ємності.

Крок - 5
06

Коли маса стане однорідною, влийте до вмісту сковорідки молоко, потім відразу ж додайте сметану (високої жирності) досить густої консистенції, а також грибний соус. Ця суміш повинна повністю покрити м'ясо, а якщо консистенція занадто густа, можна розбавити невеликою кількістю води, зменшіть вогонь і готуйте ще трохи, хвилин 5 - 7, постійно помішуючи.

Крок - 6
07

Коли бефстроганов зі сметаною буде готовий, викладіть його в каструлю з локшиною і перемішайте, приправивши заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки.

Крок - 7
08

Подавайте до столу гарячим зі свіжими овочами.

Крок - 8

Оцінити рецепт