І професійним кухарям і домогосподаркам давно вже полюбилася страва бефстроганов за простоту в приготуванні, а також за те, що для нього не потрібно будь - яких екзотичних інгредієнтів і зовсім просту рецептуру. Варіантів цієї страви безліч, хоча достеменно відомо, що в історію бефстроганов увійшов завдяки кухарю - французу. Причому страва, що я хочу вам запропонувати, досить економічна, так як м'ясо на сьогоднішній день досить недешеве задоволення. Бефстроганов дуже вдало поєднується з будь-якими гарнірами, відрізняється ситністю, а якщо ще додати сметану - неймовірно смачна і ніжна. Ця страва зазвичай готується з шматочків м'яса, але якщо у вас в наявності не надто м'яка вирізка, а трохи жорстке м'ясо, ви сміливо можете перетворити його в фарш, і така страва буде не менш затребуваною. Важливо, що з приготуванням бефстроганов ви впораєтеся навіть якщо ніколи цього не робили, головне дотримуйтесь нескладну технологію приготування.
В першу чергу поставте на плиту велику каструлю з водою, злегка підсоліть її і доведіть до кипіння. Після закипання води засипте в каструлю яєчну локшину і відварюйте протягом 10 хвилин. Після цього, відварену локшину відцідіть і залиште поки в каструлі.
Якщо вам не вдалося купити готовий фарш, але у вас в наявності є шматок яловичої м'якоті або вирізки, поріжте його на дрібні шматки і за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна перекрутіть в фарш.
На середній вогонь поставте неглибоку сковорідку, влийте зовсім трохи - трохи рослинного масла, дещо розігрійте і викладіть туди фарш. За допомогою дерев'яної лопатки добре фарш розмішайте і смажте протягом 5 хвилин, після цього зайвий жир можна злити.
Тепер фарш добре посоліть, посипте сухим томатним соусом і киньте нарізаний невеликими кубиками вершковий сир, можна і іншого сорту, але головне, щоб був з м'яких видів сиру.
Після цього киньте в сковорідку заздалегідь вимиті і дрібно нарізані гриби печериці, можна сміливо використовувати мариновані. Продовжуйте обсмажувати, весь час перемішуючи, до повного розчинення сиру. Головне стежте, щоб страва не підгоріла і не пристала до дна ємності.
Коли маса стане однорідною, влийте до вмісту сковорідки молоко, потім відразу ж додайте сметану (високої жирності) досить густої консистенції, а також грибний соус. Ця суміш повинна повністю покрити м'ясо, а якщо консистенція занадто густа, можна розбавити невеликою кількістю води, зменшіть вогонь і готуйте ще трохи, хвилин 5 - 7, постійно помішуючи.
Коли бефстроганов зі сметаною буде готовий, викладіть його в каструлю з локшиною і перемішайте, приправивши заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки.
Подавайте до столу гарячим зі свіжими овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти