Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з вершками в скороварці

65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з вершками в скороварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Осінь, Зима, Весна

Кухонна техніка: В скороварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Я абсолютно не сумніваюся в тому, що ви вже знайомі хоч з одним варіантом рецепта такого блюда, як бефстроганов. Не хочу запевняти, що мій рецепт кардинально відрізняється від уже визнаних рецептів, але все ж - однакового смаку бути не може. Незважаючи на те, що це дуже популярна страва, приготована з яловичої вирізки, відкрию вам секрет - головна родзинка страви соус, в будь-варіації, виходячи з переваг господині. Якщо вас зацікавила моя пропозиція, то запасайтесь терпінням і необхідними продуктами, а головне маючи під рукою яловичину і вершки, спробуйте відтворити на своїй кухні смачну, ніжне страва - бефстроганов з вершками. Можливо бути вас бентежить поєднання яловичого м'яса і вершків, повірте, варто тільки вам це приготувати, ваші домашні будуть просити у вас чудову страву знову і знову. Ні за що не повірю, що така страва зможе залишити байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Інгредієнти

Олія рапсова2 ст.л
Яловичина1 кг.
Цибуля 1/2 шт.
Сіль2 ч.л
Перець чорний мелений1 ч.л
Часник3 зуб.
Чебрець 1/2 ч.л
Соєвий соус2 ст.л
Гриби500 г.
Борошно2 ст.л
Бульйон3 скл.
Локшина700 г.
Вершки 20 % 1/2 скл.
Зелень 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

01

Ну а тепер, коли я з усім вас ознайомив, приступайте, і ви неодмінно відчуєте всю магію смаку. Так, і ще, найголовніше, страву за моїм рецептом дуже добре готувати в скороварці. Так що вмикайте чудо - техніку, вибирайте функцію «Тушкування» і вливайте рапсове масло. Нагрівайте його протягом 1 хвилини.

Крок - 1
02

Обчищену і вимиту цибулю наріжте дрібними кубиками і киньте в чашу скороварки, трохи посипте сіллю, пасеруйте, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою, поки цибуля не почне пом'якшуватися, від 3 до 4 хвилин.

Крок - 2
03

Яловичу вирізку ретельно промийте і просушіть за допомогою паперового рушника. Після цього наріжте дрібними шматочками і складіть в миску. М'ясо посоліть, поперчіть і, перемішавши, перекладіть в чашу скороварки, продовжуйте обсмажувати разом з цибулею пару хвилин.

Крок - 3
04

Відокремивши кілька зубків часнику, дрібно посічіть і киньте до м'яса і цибулі, ще всипте чебрець, готуйте, поки з'явиться аромат часнику і чебрецю. Це займе буквально півхвилини, а після цього влийте соєвий соус.

Крок - 4
05

Попередньо нарізані гриби печериці викладіть в чашу скороварки, туди ж додайте борошно, добре перемішайте, щоб мука розподілилася рівномірно, без утворення грудочок.

Крок - 5
06

Після цього вилийте в вміст скороварки курячий бульйон і ще присоліть. Тепер накрийте кришку скороварки і закрийте її герметично, встановіть тиск, відповідно до інструкції і виставте таймер на 10 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу, акуратно переведіть на більш низький тиск, відкрийте скороварку і засипте в неї яєчну локшину.

Крок - 7
08

Знову кришку герметично закрийте і доведіть до високого тиску, готуйте ще близько 5 хвилин. Через п'ять хвилин вимкніть тиск, спустивши пар, відкрийте скороварку і додайте до її вмісту вершки, перемішайте.

Крок - 8
09

Подайте до столу, розклавши по тарілках і прикрасивши рубаною зеленню, з білим хлібом. Повірте, ваша сім'я буде в захваті.

Крок - 9

Оцінити рецепт