Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з вершками в скороварці

( 4.9091 4 511 11 оцінок)
1986 - переглядів
65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з вершками в скороварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В скороварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Я абсолютно не сумніваюся в тому, що ви вже знайомі хоч з одним варіантом рецепта такого блюда, як бефстроганов. Не хочу запевняти, що мій рецепт кардинально відрізняється від уже визнаних рецептів, але все ж - однакового смаку бути не може. Незважаючи на те, що це дуже популярна страва, приготована з яловичої вирізки, відкрию вам секрет - головна родзинка страви соус, в будь-варіації, виходячи з переваг господині. Якщо вас зацікавила моя пропозиція, то запасайтесь терпінням і необхідними продуктами, а головне маючи під рукою яловичину і вершки, спробуйте відтворити на своїй кухні смачну, ніжне страва - бефстроганов з вершками. Можливо бути вас бентежить поєднання яловичого м'яса і вершків, повірте, варто тільки вам це приготувати, ваші домашні будуть просити у вас чудову страву знову і знову. Ні за що не повірю, що така страва зможе залишити байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Інгредієнти

  • Олія рапсова 2 ст.л
  • Яловичина 1 кг.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Сіль 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Часник 3 зуб.
  • Чебрець 1/2 ч.л
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Гриби 500 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Бульйон 3 скл.
  • Локшина 700 г.
  • Вершки 20 % 1/2 скл.
  • Зелень 1/2 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну а тепер, коли я з усім вас ознайомив, приступайте, і ви неодмінно відчуєте всю магію смаку. Так, і ще, найголовніше, страву за моїм рецептом дуже добре готувати в скороварці. Так що вмикайте чудо - техніку, вибирайте функцію «Тушкування» і вливайте рапсове масло. Нагрівайте його протягом 1 хвилини.

Крок - 1
02

Обчищену і вимиту цибулю наріжте дрібними кубиками і киньте в чашу скороварки, трохи посипте сіллю, пасеруйте, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою, поки цибуля не почне пом'якшуватися, від 3 до 4 хвилин.

Крок - 2
03

Яловичу вирізку ретельно промийте і просушіть за допомогою паперового рушника. Після цього наріжте дрібними шматочками і складіть в миску. М'ясо посоліть, поперчіть і, перемішавши, перекладіть в чашу скороварки, продовжуйте обсмажувати разом з цибулею пару хвилин.

Крок - 3
04

Відокремивши кілька зубків часнику, дрібно посічіть і киньте до м'яса і цибулі, ще всипте чебрець, готуйте, поки з'явиться аромат часнику і чебрецю. Це займе буквально півхвилини, а після цього влийте соєвий соус.

Крок - 4
05

Попередньо нарізані гриби печериці викладіть в чашу скороварки, туди ж додайте борошно, добре перемішайте, щоб мука розподілилася рівномірно, без утворення грудочок.

Крок - 5
06

Після цього вилийте в вміст скороварки курячий бульйон і ще присоліть. Тепер накрийте кришку скороварки і закрийте її герметично, встановіть тиск, відповідно до інструкції і виставте таймер на 10 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу, акуратно переведіть на більш низький тиск, відкрийте скороварку і засипте в неї яєчну локшину.

Крок - 7
08

Знову кришку герметично закрийте і доведіть до високого тиску, готуйте ще близько 5 хвилин. Через п'ять хвилин вимкніть тиск, спустивши пар, відкрийте скороварку і додайте до її вмісту вершки, перемішайте.

Крок - 8
09

Подайте до столу, розклавши по тарілках і прикрасивши рубаною зеленню, з білим хлібом. Повірте, ваша сім'я буде в захваті.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бефстроганов из телятины - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов из телятины 95 6 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов из куриного филе - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов из куриного филе 45 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мастика из маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Мастика из маршмеллоу 40 1 4 з 5 - детальніше -
Холодец в скороварке - покроковий рецепт, фото 1 Холодец в скороварке 0 6 4 з 5 - детальніше -
Ризотто с пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Ризотто с пармезаном 30 4 3 з 5 - детальніше -