Бефстроганов з яловичини - одна з найпопулярніших в світі м'ясних страв. Пропонуємо класичний рецепт її приготування. Рецепт не тільки традиційний, але також легкий і швидкий в приготуванні. З його допомогою ви зробите справжній бефстроганов з яловичини, витративши на це всього 30 хвилин!
Підготуйте інгредієнти для бефстроганова. Яловичину вийміть з холодильника заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до кімнатної температури. Ретельно вимийте м'ясо і просушіть. Цибулю очистіть від лушпиння.
Підготовлену цибулю наріжте тонкими півкільцями. Яловичину наріжте невеликими смужками. Обов'язково ріжте м'ясо проти волокон, інакше воно вийде дуже сухим і незручним для пережовування.
Нарізану яловичину перекладіть в миску. Додайте борошно і добре перемішайте, щоб вона рівномірно розподілилася між шматочками.
Поставте сковороду на середній вогонь і влийте рослинне масло для смаження. Коли воно прогріється, викладіть на сковороду запаніроване в борошні м'ясо і, помішуючи, смажте приблизно 2 хвилини. Шматочки повинні змінити колір. Після цього відразу перекладіть яловичину на тарілку.
Зі сковороди, де вона смажилася, злийте зайве масло (його не повинно бути багато) і відправте туди нарізану цибулю. Помішуючи, смажте до золотистого.
Коли цибуля зарум'яниться, поверніть на сковороду м'ясо, посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте.
Надішліть в блюдо томатну пасту (можна замінити кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом), знову перемішайте і смажте ще хвилину, а потім вимкніть вогонь.
Бефстроганов з яловичини майже готовий. Залишилося, поки він ще гарячий, покласти сметану, перемішати і спробувати страву на смак, щоб при необхідності додати ще трохи спецій.
Відразу після цього подавайте бефстроганов до столу. Яловичина під сметанним соусом виходить дуже м'якою, соковитою і ніжною. Смачного!
Випадкові рецепти