Бефстроганов з яловичини з вершками і картопляне пюре - ідеальне поєднання для сімейної вечері або обіду. Доповніть меню соліннями або свіжими овочами.
Для приготування бефстроганов, ідеально підходить яловича вирізка. Це може бути верхня або внутрішня частина задньої ноги. Щоб отримати ніжну й ароматну страву, необхідно вибирати тільки свіжу яловичину. Промийте м'ясо під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Розділіть вирізку, розрізаючи поперек волокон, на кілька шматочків. Кожен з них наріжте на тонкі скибочки близько 5 мм.
Перекладіть м'ясо в глибоку миску. Додайте борошно і ретельно перемішайте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
Очистіть картопляні бульби. Наріжте їх на шматочки близько 5-6 см. Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і накрийте кришкою. Поставте ємність на плиту на середній вогонь. Доведіть до кипіння і посоліть. Варіть до готовності. Злийте з картоплі воду і розімніть товкачем.
У невелику термостійку ємність покладіть частину вершкового масла. Влийте молоко і поставте в мікрохвильовку на 1-2 хвилини. Коли масло розтане, вилийте суміш у картопляне пюре і переміксуйте.
Поставте на середній вогонь сковороду і додайте невелику кількість вершкового масла. У розігріту жаровню всипте подрібнену цибулю. Обсмажте, постійно помішуючи, протягом 1-1,5 хвилин. На лушпиння «подушку» викладіть шматочки м'яса.
Обсмажте 1 хвилину, додайте сметану і перемішайте. Всипте сіль, червоний мелений перець чилі, і паприку. Накрийте кришкою і поставте сковороду в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 10 хвилин. Бефстроганов з яловичини готовий. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти