Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з яловичини з грибами

95 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Бефстроганов з яловичини з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Багата, ароматна яловичина бефстроганов. У цьому рецепті використовується багато інгредієнтів, щоб створити соус з яловичини, який потім загущується сметаною і вершковим сиром. Подавати обов'язково з відвареними макаронами.

Інгредієнти

Яловичина1 кг.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Оливкова олія1 ст.л
Вершкове масло100 г.
Цибуля1 шт.
Часник4 зуб.
Печериці200 г.
Борошно3 ст.л
Бульйон 1/2 скл.
Соєвий соус1 ст.л
Гірчиця1 ч.л
Перець червоний чілі 1/2 шт.
Сметана3 ст.л
Сир вершковий50 г.

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичину ретельно промийте під проточною водою і на обробній дошці наріжте дрібними шматками. Помістіть нарізану яловичину в більшу миску.

Крок - 1
02

Далі замочіть м'ясо, повністю покривши, в червоному вині, рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем і добре розмішавши, залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.

Крок - 2
03

Потім витягніть яловичину з маринаду і промокніть паперовим рушником.

Крок - 3
04

Далі помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте на середньому вогні. Закиньте в киплячу олію промариновану яловичину і обсмажуйте, постійно перемішуючи до золотистого, потім перенесіть м'ясо на тарілку і відставте на час.

Крок - 4
05

У цю ж сковороду помістіть 2 столові ложки олії і розтопіть на середньому вогні. Потім закиньте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, видавлений через чеснокодавку часник і дрібку солі.

Крок - 5
06

Обсмажуйте вміст сковороди, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою, а часник дасть насичений аромат. Перенесіть обсмажену суміш цибулі в тарілку з приготовленою яловичиною і відставте в сторону.

Крок - 6
07

Розтопіть ще 2 ст.л. масла в одній і тій же сковороді на середньому вогні і киньте в неї заздалегідь вимиті і крупно нарізані печериці. Обсмажуйте і перемішайте, поки гриби не стануть м'якими, близько 10 хвилин. Помістіть приготовані гриби в миску і відставте в бік.

Крок - 7
08

Розтопіть ще три ложки масла в сковороді. Засипте в киплячу олію борошно, обсмажуйте, постійно помішуючи до тих пір, поки борошно не утворить певну густу суміш, близько 4 хв.

Крок - 8
09

Потім повільно залийте в сковорідку яловичий бульйон, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і зменшіть вогонь до середнього рівня.

Крок - 9
10

Далі налийте в сковороду червоне столове вино, додайте соєвий соус, киньте гірчицю.

Крок - 10
11

  Потім приправте вміст сковороди червоним перцем чилі, додайте суміш з яловичини та цибулі і гарненько все перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати, поки м'ясо не стане м'яким, близько 1 години.

Крок - 11
12

Після закінчення цього часу, приправте вміст сковороди сіллю і чорним меленим перцем, додайте обсмажені гриби.

Крок - 12
13

Потім закиньте трохи сметани і шматочок вершкового сиру, перемішайте і тушкуйте до повного розчинення доданих інгредієнтів, близько 5 хвилин.

Крок - 13
14

Готовий бефстроганов розкладіть на блюдо з відвареними макаронами і прикрасьте дрібно нашаткованою зеленню петрушки.

Крок - 14

Оцінити рецепт