Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з яловичини з грибами

95 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Бефстроганов з яловичини з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Багата, ароматна яловичина бефстроганов. У цьому рецепті використовується багато інгредієнтів, щоб створити соус з яловичини, який потім загущується сметаною і вершковим сиром. Подавати обов'язково з відвареними макаронами.

Інгредієнти

  • Яловичина 1 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Вершкове масло 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Печериці 200 г.
  • Борошно 3 ст.л
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Сметана 3 ст.л
  • Сир вершковий 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Яловичину ретельно промийте під проточною водою і на обробній дошці наріжте дрібними шматками. Помістіть нарізану яловичину в більшу миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі замочіть м'ясо, повністю покривши, в червоному вині, рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем і добре розмішавши, залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім витягніть яловичину з маринаду і промокніть паперовим рушником.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте на середньому вогні. Закиньте в киплячу олію промариновану яловичину і обсмажуйте, постійно перемішуючи до золотистого, потім перенесіть м'ясо на тарілку і відставте на час.

    Крок - 4
  5. 05

    У цю ж сковороду помістіть 2 столові ложки олії і розтопіть на середньому вогні. Потім закиньте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, видавлений через чеснокодавку часник і дрібку солі.

    Крок - 5
  6. 06

    Обсмажуйте вміст сковороди, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою, а часник дасть насичений аромат. Перенесіть обсмажену суміш цибулі в тарілку з приготовленою яловичиною і відставте в сторону.

    Крок - 6
  7. 07

    Розтопіть ще 2 ст.л. масла в одній і тій же сковороді на середньому вогні і киньте в неї заздалегідь вимиті і крупно нарізані печериці. Обсмажуйте і перемішайте, поки гриби не стануть м'якими, близько 10 хвилин. Помістіть приготовані гриби в миску і відставте в бік.

    Крок - 7
  8. 08

    Розтопіть ще три ложки масла в сковороді. Засипте в киплячу олію борошно, обсмажуйте, постійно помішуючи до тих пір, поки борошно не утворить певну густу суміш, близько 4 хв.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім повільно залийте в сковорідку яловичий бульйон, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і зменшіть вогонь до середнього рівня.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі налийте в сковороду червоне столове вино, додайте соєвий соус, киньте гірчицю.

    Крок - 10
  11. 11

      Потім приправте вміст сковороди червоним перцем чилі, додайте суміш з яловичини та цибулі і гарненько все перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати, поки м'ясо не стане м'яким, близько 1 години.

    Крок - 11
  12. 12

    Після закінчення цього часу, приправте вміст сковороди сіллю і чорним меленим перцем, додайте обсмажені гриби.

    Крок - 12
  13. 13

    Потім закиньте трохи сметани і шматочок вершкового сиру, перемішайте і тушкуйте до повного розчинення доданих інгредієнтів, близько 5 хвилин.

    Крок - 13
  14. 14

    Готовий бефстроганов розкладіть на блюдо з відвареними макаронами і прикрасьте дрібно нашаткованою зеленню петрушки.

    Крок - 14

Оцінити рецепт