Багата, ароматна яловичина бефстроганов. У цьому рецепті використовується багато інгредієнтів, щоб створити соус з яловичини, який потім загущується сметаною і вершковим сиром. Подавати обов'язково з відвареними макаронами.
Яловичину ретельно промийте під проточною водою і на обробній дошці наріжте дрібними шматками. Помістіть нарізану яловичину в більшу миску.
Далі замочіть м'ясо, повністю покривши, в червоному вині, рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем і добре розмішавши, залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.
Потім витягніть яловичину з маринаду і промокніть паперовим рушником.
Далі помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте на середньому вогні. Закиньте в киплячу олію промариновану яловичину і обсмажуйте, постійно перемішуючи до золотистого, потім перенесіть м'ясо на тарілку і відставте на час.
У цю ж сковороду помістіть 2 столові ложки олії і розтопіть на середньому вогні. Потім закиньте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, видавлений через чеснокодавку часник і дрібку солі.
Обсмажуйте вміст сковороди, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою, а часник дасть насичений аромат. Перенесіть обсмажену суміш цибулі в тарілку з приготовленою яловичиною і відставте в сторону.
Розтопіть ще 2 ст.л. масла в одній і тій же сковороді на середньому вогні і киньте в неї заздалегідь вимиті і крупно нарізані печериці. Обсмажуйте і перемішайте, поки гриби не стануть м'якими, близько 10 хвилин. Помістіть приготовані гриби в миску і відставте в бік.
Розтопіть ще три ложки масла в сковороді. Засипте в киплячу олію борошно, обсмажуйте, постійно помішуючи до тих пір, поки борошно не утворить певну густу суміш, близько 4 хв.
Потім повільно залийте в сковорідку яловичий бульйон, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і зменшіть вогонь до середнього рівня.
Далі налийте в сковороду червоне столове вино, додайте соєвий соус, киньте гірчицю.
Потім приправте вміст сковороди червоним перцем чилі, додайте суміш з яловичини та цибулі і гарненько все перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати, поки м'ясо не стане м'яким, близько 1 години.
Після закінчення цього часу, приправте вміст сковороди сіллю і чорним меленим перцем, додайте обсмажені гриби.
Потім закиньте трохи сметани і шматочок вершкового сиру, перемішайте і тушкуйте до повного розчинення доданих інгредієнтів, близько 5 хвилин.
Готовий бефстроганов розкладіть на блюдо з відвареними макаронами і прикрасьте дрібно нашаткованою зеленню петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти