Це легка варіація улюбленої страви - бефстроганов. Раніше я готував його традиційним способом, зі сметаною, але можна використовувати і вершковий сир. Подавати обов'язково гарячим, з яєчною локшиною або рисом.
Для початку займіться головним інгредієнтом цієї страви - м'ясом. Отже, виберіть хороший яловичий шматок м'яска, помийте його під проточною водою або на час замочіть в холодній воді, потім промокніть паперовим рушником. На обробній дошці наріжте яловичину (не страшно, якщо навіть з прожилками) досить великими шматками.
Потім очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю (можна використовувати червону цибулю, вона дасть більш насичений аромат, це на ваш смак).
Як ви вже здогадалися, бефстроганов будемо готувати в мультиварці, тому далі змастіть дно чаші мультиварки рослинним маслом і помістіть в неї нарізані шматки яловичого м'яса і нашатковану цибулю.
Відразу ж за м'ясом киньте в мультиварку ваш улюблений грибний соус з додаванням часнику (якщо є свіжі гриби, можна використовувати їх, але в цьому рецепті більш насичений смак дасть саме соус).
Тепер залийте в чашу до м'яса трохи соєвого соусу і теплу кип'ячену воду, рясно посоліть вміст мультиварки і приправте чорним меленим перцем. Можна так само додати за бажанням кілька лаврових листочків і запашний перець.
За допомогою спеціальної ложки для мультиварки ретельно перемішайте всі інгредієнти в чаші і накрийте мультиварку кришкою. Далі встановіть на спеціальному сенсорному екрані (або поверніть ручку, дивлячись яка мультиварка) необхідний режим «Тушкування» і виставите час 50 хвилин. Якщо за цей час м'ясо не зможе належним чином протушкуватися, можна перевірити яловичину на готовність і додати ще час для приготування.
Після закінчення цього часу відкрийте кришку мультиварки і закиньте в чашу шматок вершкового сиру, добре перемішайте все до повного розплавлення сирної маси і ще більшого загустіння. Готовий бефстроганов подавайте гарячим, полив раніше відварені макарони.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти