Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з яловичини в мультиварці

1986 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бефстроганов з яловичини в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Це легка варіація улюбленої страви - бефстроганов. Раніше я готував його традиційним способом, зі сметаною, але можна використовувати і вершковий сир. Подавати обов'язково гарячим, з яєчною локшиною або рисом.

Інгредієнти

  • Грибний соус 250 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Сир вершковий 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку займіться головним інгредієнтом цієї страви - м'ясом. Отже, виберіть хороший яловичий шматок м'яска, помийте його під проточною водою або на час замочіть в холодній воді, потім промокніть паперовим рушником. На обробній дошці наріжте яловичину (не страшно, якщо навіть з прожилками) досить великими шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю (можна використовувати червону цибулю, вона дасть більш насичений аромат, це на ваш смак).

    Крок - 2
  3. 03

    Як ви вже здогадалися, бефстроганов будемо готувати в мультиварці, тому далі змастіть дно чаші мультиварки рослинним маслом і помістіть в неї нарізані шматки яловичого м'яса і нашатковану цибулю.

    Крок - 3
  4. 04

    Відразу ж за м'ясом киньте в мультиварку ваш улюблений грибний соус з додаванням часнику (якщо є свіжі гриби, можна використовувати їх, але в цьому рецепті більш насичений смак дасть саме соус).

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер залийте в чашу до м'яса трохи соєвого соусу і теплу кип'ячену воду, рясно посоліть вміст мультиварки і приправте чорним меленим перцем. Можна так само додати за бажанням кілька лаврових листочків і запашний перець.

    Крок - 5
  6. 06

    За допомогою спеціальної ложки для мультиварки ретельно перемішайте всі інгредієнти в чаші і накрийте мультиварку кришкою. Далі встановіть на спеціальному сенсорному екрані (або поверніть ручку, дивлячись яка мультиварка) необхідний режим «Тушкування» і виставите час 50 хвилин. Якщо за цей час м'ясо не зможе належним чином протушкуватися, можна перевірити яловичину на готовність і додати ще час для приготування.

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення цього часу відкрийте кришку мультиварки і закиньте в чашу шматок вершкового сиру, добре перемішайте все до повного розплавлення сирної маси і ще більшого загустіння. Готовий бефстроганов подавайте гарячим, полив раніше відварені макарони.

    Крок - 7

Оцінити рецепт