Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Італійська кухня

Бефстроганов з яловичини зі сметаною

95 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бефстроганов з яловичини зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Дуже часто трапляється так, що виникає суперечка про походження дуже популярного і відомої страви і тоді, звісно дуже важко знайти її виключно класичний рецепт. Щось схоже відбувається і з таким стравою як бефстроганов. Єдине, що безсумнівно достовірно - її походження якимось чином точно асоціюється з ім'ям графа Строганова, а безліч варіантів рецептів сходяться до одного - це тонкі скибочки яловичини в соусі. Так як ця страва з'явилася давно, з часом відомі кулінари і просто домогосподарки привносили в її приготування нові інгредієнти і способи, варіантів її дуже багато. Але бефстроганов з яловичини найсмачніше приготувати просто з додаванням сметани. Загалом, страва готується досить швидко, її можна приготувати в будь-який час дня, і вам забезпечений легкий ситний і ніжний сніданок або обід. Повірте мені, рецепт до здивування простий, особливі кулінарні навички вам не знадобляться, так що приступимо до приготування.

Інгредієнти

  • Яловичина 700 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Грибний соус 300 г.
  • Печериці 250 г.
  • Вода 1/4 скл.
  • Трави прованські 1 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Соєвий соус 1 ч.л
  • Бульйонні кубики 1 шт.
  • Вино біле сухе 1/4 скл.
  • Борошно 1 ст.л
  • Сметана 450 г.
  • Петрушка 1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу хочу звернути вашу увагу на те, що м'ясо для приготування страви потрібно взяти обов'язково якісне і свіже, адже від його якості самим прямим чином залежить смак майбутнього кулінарного шедевра. Отже, беремо хорошу яловичу вирізку, в крайньому випадку, якщо такої можливості немає, свіжу м'якоть без жил, добре промиваємо і трохи обсушивши, нарізаємо тонкими смужками.

    Крок - 1
  2. 02

    У глибокий сотейник складаємо нарізане яловиче м'ясо, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

    Крок - 2
  3. 03

    Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо в сотейник з м'ясом.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього додаємо до м'яса з цибулею конденсований грибний крем і кидаємо очищені, вимиті, нарізані тонкими пластинками гриби печериці, хоча, звичайно, можна і інші гриби використовувати, але я рекомендую усе - таки печериці, так як вони додадуть страві більш пікантний смак і аромат .

    Крок - 4
  5. 05

    Доливаємо до всіх цих інгредієнтів трохи води і посипаємо сухими травами.

    Крок - 5
  6. 06

    Часник чистимо від лушпиння, обполіскуємо під проточною водою, нарізаємо дуже дрібними кубиками, або пропускаємо через прес, і додаємо в сотейник з іншими інгредієнтами, туди ж доливаємо трохи соусу Вустершир або просто соєвий соус.  

    Крок - 6
  7. 07

    У глибоку миску наливаємо біле сухе вино, засипаємо борошно і за допомогою віночка змішуємо в однорідну масу, яка має консистенцію соусу, теж доливаємо в м'ясо. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо гасити протягом 1 години.

    Крок - 7
  8. 08

    Після цього, відкривши кришку сотейника, викладаємо густу сметану, посипаємо нашаткованою свіжою зеленню петрушки, перемішуємо добре і, накривши кришкою, тушкуємо ще близько 40 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Готову страву подаємо з вареними макаронними виробами, прикрасивши нарізаною зеленню. Спробуйте - страву не соромно подати і до святкового столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт