Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з яловичини зі сметаною

95 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бефстроганов з яловичини зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Дуже часто трапляється так, що виникає суперечка про походження дуже популярного і відомої страви і тоді, звісно дуже важко знайти її виключно класичний рецепт. Щось схоже відбувається і з таким стравою як бефстроганов. Єдине, що безсумнівно достовірно - її походження якимось чином точно асоціюється з ім'ям графа Строганова, а безліч варіантів рецептів сходяться до одного - це тонкі скибочки яловичини в соусі. Так як ця страва з'явилася давно, з часом відомі кулінари і просто домогосподарки привносили в її приготування нові інгредієнти і способи, варіантів її дуже багато. Але бефстроганов з яловичини найсмачніше приготувати просто з додаванням сметани. Загалом, страва готується досить швидко, її можна приготувати в будь-який час дня, і вам забезпечений легкий ситний і ніжний сніданок або обід. Повірте мені, рецепт до здивування простий, особливі кулінарні навички вам не знадобляться, так що приступимо до приготування.

Інгредієнти

Яловичина700 г.
Цибуля1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Грибний соус300 г.
Печериці250 г.
Вода 1/4 скл.
Трави прованські1 ст.л
Часник2 зуб.
Соєвий соус1 ч.л
Бульйонні кубики1 шт.
Вино біле сухе 1/4 скл.
Борошно1 ст.л
Сметана450 г.
Петрушка1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу хочу звернути вашу увагу на те, що м'ясо для приготування страви потрібно взяти обов'язково якісне і свіже, адже від його якості самим прямим чином залежить смак майбутнього кулінарного шедевра. Отже, беремо хорошу яловичу вирізку, в крайньому випадку, якщо такої можливості немає, свіжу м'якоть без жил, добре промиваємо і трохи обсушивши, нарізаємо тонкими смужками.

Крок - 1
02

У глибокий сотейник складаємо нарізане яловиче м'ясо, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо в сотейник з м'ясом.

Крок - 3
04

Після цього додаємо до м'яса з цибулею конденсований грибний крем і кидаємо очищені, вимиті, нарізані тонкими пластинками гриби печериці, хоча, звичайно, можна і інші гриби використовувати, але я рекомендую усе - таки печериці, так як вони додадуть страві більш пікантний смак і аромат .

Крок - 4
05

Доливаємо до всіх цих інгредієнтів трохи води і посипаємо сухими травами.

Крок - 5
06

Часник чистимо від лушпиння, обполіскуємо під проточною водою, нарізаємо дуже дрібними кубиками, або пропускаємо через прес, і додаємо в сотейник з іншими інгредієнтами, туди ж доливаємо трохи соусу Вустершир або просто соєвий соус.  

Крок - 6
07

У глибоку миску наливаємо біле сухе вино, засипаємо борошно і за допомогою віночка змішуємо в однорідну масу, яка має консистенцію соусу, теж доливаємо в м'ясо. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо гасити протягом 1 години.

Крок - 7
08

Після цього, відкривши кришку сотейника, викладаємо густу сметану, посипаємо нашаткованою свіжою зеленню петрушки, перемішуємо добре і, накривши кришкою, тушкуємо ще близько 40 хвилин.

Крок - 8
09

Готову страву подаємо з вареними макаронними виробами, прикрасивши нарізаною зеленню. Спробуйте - страву не соромно подати і до святкового столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт