Цьому рецепту вже більше 10 років. Бефстроганов може бути поданий як на рисі, так і на локшині. Трохи зусиль і відмінний результат.
В першу чергу займіться м'ясом. Отже, виберіть гарний шматок телятини, видаліть з нього зайвий жир і хрящові частини (якщо вони є) і наріжте м'ясо на довгі часточки.
Потім присоліть нарізану телятину, приправте чорним меленим перцем і руками добре перемішайте.
Далі промийте під проточною водою пір'я зеленої цибулі і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку вами улюблену зелень.
Велику, глибоку сковороду помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло і розтопіть на середньому вогні. Закиньте в розтоплене масло нарізану часточками телятину і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і появи легкої скоринки в ньому.
Далі посуньте обсмажене м'ясо на один бік дна сковороди, а на другу частину закиньте нарізану зелену цибулю і повільно томіть протягом 3 - 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
Потім додайте поверх цибулі трохи борошна і продовжуйте обсмажувати, помішуючи до появи невеликого згущення. Тепер долийте в сковорідку яловичий бульйон і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи.
Додайте в кипляче м'ясо трохи гірчиці і ще раз все добре перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, протягом однієї години або поки м'ясо не стане м'яким.
Після закінчення цього часу, закиньте в сковороду до телятини заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці (якщо гриби зовсім маленькі, то розрізати їх не обов'язково), додайте трохи сметани (обов'язково високої жирності).
Потім повільно залийте до м'яса біле сухе вино і, ще раз все ретельно перемішавши, залиште тушкуватися вміст сковороди на кілька хвилин, якщо потрібно присоливши і приперчив.
Готовий бефстроганов з телятини обов'язково подавайте з відвареною локшиною.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти