Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з телятини

( 4.8500 4 520 20 оцінок)
2085 - переглядів
95 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цьому рецепту вже більше 10 років. Бефстроганов може бути поданий як на рисі, так і на локшині. Трохи зусиль і відмінний результат.

Інгредієнти

  • Телятина 1 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля 4 шт.
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Борошно 4 ст.л
  • Бульйон 0.5 л.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Печериці мариновані 250 г.
  • Сметана 3 ст.л
  • Вино біле сухе 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться м'ясом. Отже, виберіть гарний шматок телятини, видаліть з нього зайвий жир і хрящові частини (якщо вони є) і наріжте м'ясо на довгі часточки.

Крок - 1
02

Потім присоліть нарізану телятину, приправте чорним меленим перцем і руками добре перемішайте.

Крок - 2
03

Далі промийте під проточною водою пір'я зеленої цибулі і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку вами улюблену зелень.

Крок - 3
04

Велику, глибоку сковороду помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло і розтопіть на середньому вогні. Закиньте в розтоплене масло нарізану часточками телятину і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і появи легкої скоринки в ньому.

Крок - 4
05

Далі посуньте обсмажене м'ясо на один бік дна сковороди, а на другу частину закиньте нарізану зелену цибулю і повільно томіть протягом 3 - 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 5
06

Потім додайте поверх цибулі трохи борошна і продовжуйте обсмажувати, помішуючи до появи невеликого згущення. Тепер долийте в сковорідку яловичий бульйон і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи.

Крок - 6
07

Додайте в кипляче м'ясо трохи гірчиці і ще раз все добре перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, протягом однієї години або поки м'ясо не стане м'яким.

Крок - 7
08

  Після закінчення цього часу, закиньте в сковороду до телятини заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці (якщо гриби зовсім маленькі, то розрізати їх не обов'язково), додайте трохи сметани (обов'язково високої жирності).

Крок - 8
09

Потім повільно залийте до м'яса біле сухе вино і, ще раз все ретельно перемішавши, залиште тушкуватися вміст сковороди на кілька хвилин, якщо потрібно присоливши і приперчив.

Крок - 9
10

Готовий бефстроганов з телятини обов'язково подавайте з відвареною локшиною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Скандинавский закусочный торт - покроковий рецепт, фото 1 Скандинавский закусочный торт 35 5 3 з 5 - детальніше -
Мятный ликер - покроковий рецепт, фото 1 Мятный ликер 20 2 2 з 5 - детальніше -