Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з телятини

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2376 - переглядів
95 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Бефстроганов з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цьому рецепту вже більше 10 років. Бефстроганов може бути поданий як на рисі, так і на локшині. Трохи зусиль і відмінний результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бефстроганов з телятини" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії87 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться м'ясом. Отже, виберіть гарний шматок телятини, видаліть з нього зайвий жир і хрящові частини (якщо вони є) і наріжте м'ясо на довгі часточки.

Крок - 1
02

Потім присоліть нарізану телятину, приправте чорним меленим перцем і руками добре перемішайте.

Крок - 2
03

Далі промийте під проточною водою пір'я зеленої цибулі і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку вами улюблену зелень.

Крок - 3
04

Велику, глибоку сковороду помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло і розтопіть на середньому вогні. Закиньте в розтоплене масло нарізану часточками телятину і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і появи легкої скоринки в ньому.

Крок - 4
05

Далі посуньте обсмажене м'ясо на один бік дна сковороди, а на другу частину закиньте нарізану зелену цибулю і повільно томіть протягом 3 - 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 5
06

Потім додайте поверх цибулі трохи борошна і продовжуйте обсмажувати, помішуючи до появи невеликого згущення. Тепер долийте в сковорідку яловичий бульйон і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи.

Крок - 6
07

Додайте в кипляче м'ясо трохи гірчиці і ще раз все добре перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, протягом однієї години або поки м'ясо не стане м'яким.

Крок - 7
08

  Після закінчення цього часу, закиньте в сковороду до телятини заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці (якщо гриби зовсім маленькі, то розрізати їх не обов'язково), додайте трохи сметани (обов'язково високої жирності).

Крок - 8
09

Потім повільно залийте до м'яса біле сухе вино і, ще раз все ретельно перемішавши, залиште тушкуватися вміст сковороди на кілька хвилин, якщо потрібно присоливши і приперчив.

Крок - 9
10

Готовий бефстроганов з телятини обов'язково подавайте з відвареною локшиною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса 150 7 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ятний лікер - покроковий рецепт, фото 1 М’ятний лікер 20 2 2 з 5 - детальніше -
Лимонна горілка - покроковий рецепт, фото 1 Лимонна горілка 30 1 1 з 5 - детальніше -
Печиво пісочне - покроковий рецепт, фото 1 Печиво пісочне 45 3 2 з 5 - детальніше -