Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з телятини

95 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цьому рецепту вже більше 10 років. Бефстроганов може бути поданий як на рисі, так і на локшині. Трохи зусиль і відмінний результат.

Інгредієнти

Телятина1 кг.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Цибуля4 шт.
Вершкове масло2 ст.л
Борошно4 ст.л
Бульйон0.5 л.
Гірчиця1 ч.л
Печериці мариновані250 г.
Сметана3 ст.л
Вино біле сухе 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться м'ясом. Отже, виберіть гарний шматок телятини, видаліть з нього зайвий жир і хрящові частини (якщо вони є) і наріжте м'ясо на довгі часточки.

Крок - 1
02

Потім присоліть нарізану телятину, приправте чорним меленим перцем і руками добре перемішайте.

Крок - 2
03

Далі промийте під проточною водою пір'я зеленої цибулі і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку вами улюблену зелень.

Крок - 3
04

Велику, глибоку сковороду помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло і розтопіть на середньому вогні. Закиньте в розтоплене масло нарізану часточками телятину і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і появи легкої скоринки в ньому.

Крок - 4
05

Далі посуньте обсмажене м'ясо на один бік дна сковороди, а на другу частину закиньте нарізану зелену цибулю і повільно томіть протягом 3 - 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 5
06

Потім додайте поверх цибулі трохи борошна і продовжуйте обсмажувати, помішуючи до появи невеликого згущення. Тепер долийте в сковорідку яловичий бульйон і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи.

Крок - 6
07

Додайте в кипляче м'ясо трохи гірчиці і ще раз все добре перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, протягом однієї години або поки м'ясо не стане м'яким.

Крок - 7
08

  Після закінчення цього часу, закиньте в сковороду до телятини заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці (якщо гриби зовсім маленькі, то розрізати їх не обов'язково), додайте трохи сметани (обов'язково високої жирності).

Крок - 8
09

Потім повільно залийте до м'яса біле сухе вино і, ще раз все ретельно перемішавши, залиште тушкуватися вміст сковороди на кілька хвилин, якщо потрібно присоливши і приперчив.

Крок - 9
10

Готовий бефстроганов з телятини обов'язково подавайте з відвареною локшиною.

Крок - 10

Оцінити рецепт