Бефстроганов з печінки - незвичайна, але на диво апетитна страва, яка легко і швидко робиться. Для її приготування в цьому рецепті використовується куряча печінка, але також підійде індича, яловича і навіть свиняча. Не мине й години, як у вас на столі буде смачний обід або вечеря у вигляді смаженої печінки з підливою і картопляним пюре.
Підготуйте інгредієнти. Печінку очистіть від плівок і проток, вимийте і викладіть в миску (якщо використовуєте яловичу або свинячу печінку, наріжте її шматочками, як для бефстроганова). Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Петрушку вимийте і обтрусіть від вологи.
У миску з печінкою всипте будь-яку суміш спецій для курки або м'яса на ваш вибір, а також солодку паприку. Перемішайте інгредієнти і поки відставте.
Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла, Відправте туди подрібнену ріпчасту цибулю і часник, перемішайте і смажте до появи приємного аромату (близько 1 хвилини).
Додайте на сковороду замариновану в спеціях печінку і, помішуючи, смажте до легкого зарум'янювання.
Приправте страву сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Влийте вершки. Перемішайте і томіть все разом на повільному вогні близько 10 хвилин.
Тим часом приготуйте картопляне пюре для гарніру. Можна зробити його з натуральної картоплі, але ми використовуємо пюре швидкого приготування. Закип'ятіть в каструлі воду, додайте курячий бульйон з кубика і доведіть до кипіння. Всипте масу для приготування пюре і перемішайте до однорідності.
Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку картопляне пюре. Поряд покладіть бефстроганов з печінки і полийте вершковим соусом, в якому він готувався. Прикрасьте страву листочками свіжої петрушки - і подавайте на стіл. Це дуже просто, швидко і смачно. Смачного!
Випадкові рецепти