Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з курячого філе

1856 - переглядів
45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей дивовижний рецепт Бефстроганова з курячого філе. Спробуй, і ти побачиш, що ми маємо на увазі.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 200 мл.
  • сік лимонний 2 ст.л
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Печериці мариновані 200 г.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паста томат 2 ст.л
  • Молоко 1/2 скл.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Куряче філе 600 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У глибоку ємність викладіть високої жирності вершки, додайте трохи лимонного соку і за допомогою вінця ретельно збийте до утворення густого крему. Надішліть збиті вершки в холодильник на 15 хвилин.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, покладіть в неї вершкове масло і добре розігрійте. Потім покладіть в розтоплене масло заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю.

    Крок - 2
  3. 03

    Обсмажуйте цибулю, постійно помішуючи близько 5 хвилин до її розм'якшення, а потім додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці та обсмажуйте ще хвилини 3, а потім зніміть з вогню і викладіть вміст на тарілку.

    Крок - 4
  5. 05

    А в цю ж сковорідку киньте вершкове масло, долийте трохи оливкового і на середньому вогні розігрійте. Додайте в киплячу олію нарізані невеликого розміру шматки курячого філе, присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажують близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі добросьте в сковорідку до м'яса раніше обсмажені печериці з цибулею і, ретельно все перемішавши, продовжуйте смажити ще кілька хвилин. Але постійно стежте за підготовлюваною підливою, щоб вона не пригоріла, або не пристала до дна сковорідки.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім закиньте в сковорідку томатну пасту (можна використовувати так само гострий томатний соус), додайте раніше приготований і охолоджений вершковий крем і томіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення цього часу залийте майже готову страву невеликою кількістю високої жирності молока, перемішайте, посипте подрібненою зеленню петрушки і зніміть сковорідку з вогню.

    Крок - 8
  9. 09

    Подавайте готовий бефстроганов з курячого філе, уклавши його на заздалегідь відварені макарони.  

    Крок - 9

Оцінити рецепт