Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з курячого філе

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей дивовижний рецепт Бефстроганова з курячого філе. Спробуй, і ти побачиш, що ми маємо на увазі.

Інгредієнти

Вершки 20 %200 мл.
сік лимонний2 ст.л
Вершкове масло2 ст.л
Цибуля1 шт.
Часник4 зуб.
Печериці мариновані200 г.
Оливкова олія1 ст.л
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Паста томат2 ст.л
Молоко 1/2 скл.
Петрушка 1/2 пуч.
Куряче філе600 г.

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку ємність викладіть високої жирності вершки, додайте трохи лимонного соку і за допомогою вінця ретельно збийте до утворення густого крему. Надішліть збиті вершки в холодильник на 15 хвилин.

Крок - 1
02

Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, покладіть в неї вершкове масло і добре розігрійте. Потім покладіть в розтоплене масло заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю.

Крок - 2
03

Обсмажуйте цибулю, постійно помішуючи близько 5 хвилин до її розм'якшення, а потім додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь дрібно нарізані консервовані печериці та обсмажуйте ще хвилини 3, а потім зніміть з вогню і викладіть вміст на тарілку.

Крок - 4
05

А в цю ж сковорідку киньте вершкове масло, долийте трохи оливкового і на середньому вогні розігрійте. Додайте в киплячу олію нарізані невеликого розміру шматки курячого філе, присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажують близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

Далі добросьте в сковорідку до м'яса раніше обсмажені печериці з цибулею і, ретельно все перемішавши, продовжуйте смажити ще кілька хвилин. Але постійно стежте за підготовлюваною підливою, щоб вона не пригоріла, або не пристала до дна сковорідки.

Крок - 6
07

Потім закиньте в сковорідку томатну пасту (можна використовувати так само гострий томатний соус), додайте раніше приготований і охолоджений вершковий крем і томіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 7
08

Після закінчення цього часу залийте майже готову страву невеликою кількістю високої жирності молока, перемішайте, посипте подрібненою зеленню петрушки і зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 8
09

Подавайте готовий бефстроганов з курячого філе, уклавши його на заздалегідь відварені макарони.  

Крок - 9

Оцінити рецепт