Бефстроганов з курки - варіація на тему класичного бефстроганова, який, як відомо, робиться з яловичини. Однак з курки ця страва готується швидше, а виходить ніжніше. У рецепті розповідається, як приготувати курячий бефстроганов з грибною підливою. Страва хоча і проста, але не поступається ресторанним вишукуванням.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть і наріжте невеликими смужками.
Перекладіть нарізану курку в миску і приправте сушеним часником, чорним меленим перцем, паприкою і сіллю. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки. Надішліть м'ясо маринуватися в холодильник на 1 годину.
Червону або звичайну ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Печериці протріть вологою серветкою, розріжте навпіл або на четвертинки і наріжте тонкими слайсами. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем.
Надішліть на розігріту сковороду вершкове і рослинне масло. Коли вершкове повністю розійдеться, всипте замариновану курку і смажте до появи золотисто-коричневої скоринки.
Готове м'ясо шумівкою перекладіть на тарілку, а в сковороду, де воно смажилося, покладіть ще шматочок вершкового масла і розтопіть. Відправте туди півкільця цибулі і, помішуючи, смажте до зарум'янювання.
Всипте подрібнений часник і перемішайте. Додайте скибочки печериць і, помішуючи, тушкуйте, поки не випарується виділена з грибів волога.
Продовжуючи мішати, всипте мелений чорний перець, паприку і борошно. Коли суміш стане однорідною і добре зарум'яниться, додайте підсмажену курку і ретельно перемішайте.
Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння і додайте вершки або сметану. Знову гарненько перемішайте і повторно доведіть рідину до кипіння.
В кінці приготування всипте в страву ароматні трави (італійські, прованські і т. п.), Перемішайте і вимкніть вогонь. Подавайте бефстроганов з курки з відвареним рисом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти