Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Бефстроганов з курки

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

989 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Бефстроганов з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Бефстроганов з курки - варіація на тему класичного бефстроганова, який, як відомо, робиться з яловичини. Однак з курки ця страва готується швидше, а виходить ніжніше. У рецепті розповідається, як приготувати курячий бефстроганов з грибною підливою. Страва хоча і проста, але не поступається ресторанним вишукуванням.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бефстроганов з курки" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе курячої грудки вимийте, просушіть і наріжте невеликими смужками.

Крок - 1
02

Перекладіть нарізану курку в миску і приправте сушеним часником, чорним меленим перцем, паприкою і сіллю. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки. Надішліть м'ясо маринуватися в холодильник на 1 годину.

Крок - 2
03

Червону або звичайну ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Печериці протріть вологою серветкою, розріжте навпіл або на четвертинки і наріжте тонкими слайсами. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем.

Крок - 4
05

Надішліть на розігріту сковороду вершкове і рослинне масло. Коли вершкове повністю розійдеться, всипте замариновану курку і смажте до появи золотисто-коричневої скоринки.

Крок - 5
06

Готове м'ясо шумівкою перекладіть на тарілку, а в сковороду, де воно смажилося, покладіть ще шматочок вершкового масла і розтопіть. Відправте туди півкільця цибулі і, помішуючи, смажте до зарум'янювання.

Крок - 6
07

Всипте подрібнений часник і перемішайте. Додайте скибочки печериць і, помішуючи, тушкуйте, поки не випарується виділена з грибів волога.

Крок - 7
08

Продовжуючи мішати, всипте мелений чорний перець, паприку і борошно. Коли суміш стане однорідною і добре зарум'яниться, додайте підсмажену курку і ретельно перемішайте.

Крок - 8
09

Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння і додайте вершки або сметану. Знову гарненько перемішайте і повторно доведіть рідину до кипіння.

Крок - 9
10

В кінці приготування всипте в страву ароматні трави (італійські, прованські і т. п.), Перемішайте і вимкніть вогонь. Подавайте бефстроганов з курки з відвареним рисом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пончики з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Пончики з начинкою 95 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з начинкою 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рублені котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рублені котлети 40 3 2 з 5 - детальніше -
Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Карбонара 45 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина удон з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з овочами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з печерицями 65 3 3 з 5 - детальніше -