Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з курки в мультиварці

85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з курки в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Приварена куряча грудка, приготована в мультиварці з оригінальною, вершковою сумішшю. Це так легко зробити після роботи в будній день. Подавайте, полив відварені макарони або пюре.

Інгредієнти

Куряче філе600 г.
Сіль за смаком
Масло рослинне1 ст.л
Цибуля1 шт.
Бекон150 г.
Вершки 20 %1 скл.
Соєвий соус2 ст.л
Часник4 зуб.
Бульйон 1/2 скл.
Сметана3 ст.л
Макарони300 г.
Петрушка 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться м'ясом. Куряче філе добре промийте холодною водою і відправте в каструлю з трохи присолені водою. Відварюйте м'ясо близько 15 хвилин, а потім на обробній дошці дрібно його наріжте. Надішліть нарізане куряче філе в заздалегідь змащену олією чашу мультиварки.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Потім теж відправте в мультиварку до м'яса.

Крок - 2
03

Тепер наріжте тонкими пластами бекон і відправте в заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні шматки бекону, приблизно по одній хвилині на кожну сторону, а потім викладіть їх на тарілку і залиште охолоджуватися.

Крок - 3
04

У глибоку миску висипте високої жирності вершки, долийте в них трохи соєвого соусу і дрібно нарізані кубики охолодженого бекону.

Крок - 4
05

Потім додайте в миску очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте курячий бульйон і ретельно все перемішайте до утворення однорідного густого соусу. Якщо необхідно, можна соус присолити і приперчити.

Крок - 5
06

Далі залийте цей соус в чашу до м'яса, ретельно все перемішайте, накрийте мультиварку кришкою і, встановивши режим «Тушкування» і необхідний час, залиште страву готуватися.

Крок - 6
07

Після закінчення встановленого часу відкрийте кришку мультиварки і залийте в неї трохи сметани, знову все добре перемішайте і, закривши кришку, залиште готовий бефстроганов настоятися на деякий час.

Крок - 7
08

А самі помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте в окріп макарони, присоліть і відварюйте близько 12 хвилин до повної готовності. Потім промийте відварені макарони холодною водою і викладіть на тарілку.  

Крок - 8
09

Гарячий бефстроганов з курки викладіть поверх відварених макаронів, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте на стіл.

Крок - 9

Оцінити рецепт