Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з курки в мультиварці

1883 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з курки в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Приварена куряча грудка, приготована в мультиварці з оригінальною, вершковою сумішшю. Це так легко зробити після роботи в будній день. Подавайте, полив відварені макарони або пюре.

Інгредієнти

  • Куряче філе 600 г.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Бекон 150 г.
  • Вершки 20 % 1 скл.
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Сметана 3 ст.л
  • Макарони 300 г.
  • Петрушка 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу займіться м'ясом. Куряче філе добре промийте холодною водою і відправте в каструлю з трохи присолені водою. Відварюйте м'ясо близько 15 хвилин, а потім на обробній дошці дрібно його наріжте. Надішліть нарізане куряче філе в заздалегідь змащену олією чашу мультиварки.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Потім теж відправте в мультиварку до м'яса.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер наріжте тонкими пластами бекон і відправте в заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні шматки бекону, приблизно по одній хвилині на кожну сторону, а потім викладіть їх на тарілку і залиште охолоджуватися.

    Крок - 3
  4. 04

    У глибоку миску висипте високої жирності вершки, долийте в них трохи соєвого соусу і дрібно нарізані кубики охолодженого бекону.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте в миску очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте курячий бульйон і ретельно все перемішайте до утворення однорідного густого соусу. Якщо необхідно, можна соус присолити і приперчити.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі залийте цей соус в чашу до м'яса, ретельно все перемішайте, накрийте мультиварку кришкою і, встановивши режим «Тушкування» і необхідний час, залиште страву готуватися.

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення встановленого часу відкрийте кришку мультиварки і залийте в неї трохи сметани, знову все добре перемішайте і, закривши кришку, залиште готовий бефстроганов настоятися на деякий час.

    Крок - 7
  8. 08

    А самі помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте в окріп макарони, присоліть і відварюйте близько 12 хвилин до повної готовності. Потім промийте відварені макарони холодною водою і викладіть на тарілку.  

    Крок - 8
  9. 09

    Гарячий бефстроганов з курки викладіть поверх відварених макаронів, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте на стіл.

    Крок - 9

Оцінити рецепт