Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з грибами

( 4.9333 4 515 15 оцінок)
1989 - переглядів
30 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Домашній бефстроганов може здатися складною стравою, але це легше зробити, ніж ви могли б подумати. Приготуйте і переконайтеся.

Інгредієнти

  • Локшина 450 г.
  • Печериці 300 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 4 ст.л
  • Фарш яловичий 300 г.
  • Борошно 4 ст.л
  • Бульйон 2 скл.
  • Сметана 1 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в окріп засипте, не ламаючи, локшину і відварюйте до готовності, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Готову локшину промийте холодною водою і відставте на час в бік.

Крок - 1
02

Тепер займіться приготуванням грибного соусу. Для цього ретельно промийте під проточною водою печериці та на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками (можна навіть разом з ніжками).

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю (в цьому рецепті можна використовувати також червону цибулю).

Крок - 3
04

Потім глибокий сотейник помістіть на плиту, закиньте в нього 2 столові ложки вершкового масла і розтопіть на середньому вогні. Далі відправте в киплячу олію раніше нарізані печериці та нашатковану цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до м'якості овочів, близько 10 хвилин, а потім витягніть з сотейника і відставте на час в бік.

Крок - 4
05

Використовуючи цей же сотейник, розплавте вершкове масло і закиньте в нього яловичий фарш. Обсмажуйте м'ясо, постійно помішуючи до зникнення в ньому почервоніння і зайвої рідини.

Крок - 5
06

Далі засипте в присмажений фарш борошно і добре все перемішайте. Тепер повільно залийте в сотейник бульйон і, ретельно перемішавши вміст сотейника, тушкуйте до невеликого його згущення.

Крок - 6
07

Тепер додайте до яловичого м'яса раніше підготовлену суміш печериць і цибулі, знову перемішайте.

Крок - 7
08

Закиньте в сотейник сметану (можна використовувати вершки високої жирності), приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем і ще раз все гарненько змішайте. Продовжуйте готувати, поки соус не стане ще більш густим, близько 12 хвилин.

Крок - 8
09

Подавайте готовий бефстроганов з грибами, полив раніше відварену локшину і приправивши нарізаною зеленню петрушки.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов из куриного филе - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов из куриного филе 45 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат "Селёдка под шубой" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Селёдка под шубой" 50 3 3 з 5 - детальніше -
Баклажаны по корейски - покроковий рецепт, фото 1 Баклажаны по корейски 40 6 2 з 5 - детальніше -
Гуляш из говядины с картофелем - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш из говядины с картофелем 90 3 3 з 5 - детальніше -