Укр
Рус
thermomix thermomix
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов з грибами

30 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Домашній бефстроганов може здатися складною стравою, але це легше зробити, ніж ви могли б подумати. Приготуйте і переконайтеся.

Інгредієнти

  • Локшина 450 г.
  • Печериці 300 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 4 ст.л
  • Фарш яловичий 300 г.
  • Борошно 4 ст.л
  • Бульйон 2 скл.
  • Сметана 1 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в окріп засипте, не ламаючи, локшину і відварюйте до готовності, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Готову локшину промийте холодною водою і відставте на час в бік.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер займіться приготуванням грибного соусу. Для цього ретельно промийте під проточною водою печериці та на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками (можна навіть разом з ніжками).

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю (в цьому рецепті можна використовувати також червону цибулю).

    Крок - 3
  4. 04

    Потім глибокий сотейник помістіть на плиту, закиньте в нього 2 столові ложки вершкового масла і розтопіть на середньому вогні. Далі відправте в киплячу олію раніше нарізані печериці та нашатковану цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до м'якості овочів, близько 10 хвилин, а потім витягніть з сотейника і відставте на час в бік.

    Крок - 4
  5. 05

    Використовуючи цей же сотейник, розплавте вершкове масло і закиньте в нього яловичий фарш. Обсмажуйте м'ясо, постійно помішуючи до зникнення в ньому почервоніння і зайвої рідини.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі засипте в присмажений фарш борошно і добре все перемішайте. Тепер повільно залийте в сотейник бульйон і, ретельно перемішавши вміст сотейника, тушкуйте до невеликого його згущення.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер додайте до яловичого м'яса раніше підготовлену суміш печериць і цибулі, знову перемішайте.

    Крок - 7
  8. 08

    Закиньте в сотейник сметану (можна використовувати вершки високої жирності), приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем і ще раз все гарненько змішайте. Продовжуйте готувати, поки соус не стане ще більш густим, близько 12 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Подавайте готовий бефстроганов з грибами, полив раніше відварену локшину і приправивши нарізаною зеленню петрушки.  

    Крок - 9

Оцінити рецепт