Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов з грибами

30 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Домашній бефстроганов може здатися складною стравою, але це легше зробити, ніж ви могли б подумати. Приготуйте і переконайтеся.

Інгредієнти

Локшина450 г.
Печериці300 г.
Цибуля1 шт.
Вершкове масло4 ст.л
Фарш яловичий300 г.
Борошно4 ст.л
Бульйон2 скл.
Сметана1 скл.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім в окріп засипте, не ламаючи, локшину і відварюйте до готовності, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Готову локшину промийте холодною водою і відставте на час в бік.

Крок - 1
02

Тепер займіться приготуванням грибного соусу. Для цього ретельно промийте під проточною водою печериці та на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками (можна навіть разом з ніжками).

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю (в цьому рецепті можна використовувати також червону цибулю).

Крок - 3
04

Потім глибокий сотейник помістіть на плиту, закиньте в нього 2 столові ложки вершкового масла і розтопіть на середньому вогні. Далі відправте в киплячу олію раніше нарізані печериці та нашатковану цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до м'якості овочів, близько 10 хвилин, а потім витягніть з сотейника і відставте на час в бік.

Крок - 4
05

Використовуючи цей же сотейник, розплавте вершкове масло і закиньте в нього яловичий фарш. Обсмажуйте м'ясо, постійно помішуючи до зникнення в ньому почервоніння і зайвої рідини.

Крок - 5
06

Далі засипте в присмажений фарш борошно і добре все перемішайте. Тепер повільно залийте в сотейник бульйон і, ретельно перемішавши вміст сотейника, тушкуйте до невеликого його згущення.

Крок - 6
07

Тепер додайте до яловичого м'яса раніше підготовлену суміш печериць і цибулі, знову перемішайте.

Крок - 7
08

Закиньте в сотейник сметану (можна використовувати вершки високої жирності), приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем і ще раз все гарненько змішайте. Продовжуйте готувати, поки соус не стане ще більш густим, близько 12 хвилин.

Крок - 8
09

Подавайте готовий бефстроганов з грибами, полив раніше відварену локшину і приправивши нарізаною зеленню петрушки.  

Крок - 9

Оцінити рецепт