Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бефстроганов класичний

85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Інгредієнти

Масло рослинне1 ст.л
Яловичина1 кг.
Перець чорний мелений за смаком
Вершкове масло2 ст.л
Цибуля1 шт.
Печериці200 г.
Часник2 зуб.
Борошно1 ст.л
Вино біле сухе1 скл.
Бульйон2 скл.
Сметана2 ст.л
Зелена цибуля 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу виберіть хороший, м'ясистий (без прожилок і жиру) шматок яловичини. Помийте м'ясо під проточною водою, просушіть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматками. Добре присоліть і пріперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Невелику глибоку сковороду помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Закиньте в киплячу олію нарізану яловичину і обсмажуйте, постійно помішуючи, протягом 6-7 хвилин, поки рідина не випарується, а м'ясо не знайде коричневий відтінок. Витягніть обсмажену яловичину зі сковороди і на час відставте в бік.

Крок - 2
03

У цю ж гарячу сковороду закиньте вершкове масло, розтопіть на слабкому вогні. Потім додайте заздалегідь вимиті і дрібно нарізані печериці, очищену від лушпиння і нашатковану соломкою ріпчасту цибулю. Обсмажуйте овочі, помішуючи, на середньому вогні до тих пір, поки гриби злегка розм'якнуть, а цибуля підзолотиться.

Крок - 3
04

Додайте в сковорідку очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи, протягом 30 секунд, до появи насиченого часникового аромату.

Крок - 4
05

Далі усипте вміст сковороди невеликою кількістю борошна і, обсмажуйте, помішуючи протягом 1-2 хвилин. Потім залийте в сковорідку до овочів сухе біле вино, трохи бульйону і томіть, постійно помішуючи і зскрібаючи овочі з дна сковороди. Готуйте 3-4 хвилини, поки вміст сковороди не загусне і перетвориться на своєрідний соус.

Крок - 5
06

Тепер поверніть раніше підсмажену яловичину в сковорідку і ретельно все перемішайте. Залийте м'ясо з овочами бульйоном, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько години, накривши кришкою, поки яловичина не стане м'якою, а соус більш густим. Перемішуйте вміст сковороди кожні 20 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу, додайте в сковорідку сметану (високої жирності), ретельно перемішайте, якщо потрібно приперчив чорним меленим перцем і присоливши.

Крок - 7
08

Усипьте бефстроганов нарізаною зеленню цибулі і подавайте, полив раніше відварену локшину.

Крок - 8

Оцінити рецепт