Укр
Рус
Бефстроганов Другі страви Абхазька кухня

Бефстроганов класичний

( 4.7692 4 513 13 оцінок)
1977 - переглядів
85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Яловичина 1 кг.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Печериці 200 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Борошно 1 ст.л
  • Вино біле сухе 1 скл.
  • Бульйон 2 скл.
  • Сметана 2 ст.л
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу виберіть хороший, м'ясистий (без прожилок і жиру) шматок яловичини. Помийте м'ясо під проточною водою, просушіть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматками. Добре присоліть і пріперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Невелику глибоку сковороду помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Закиньте в киплячу олію нарізану яловичину і обсмажуйте, постійно помішуючи, протягом 6-7 хвилин, поки рідина не випарується, а м'ясо не знайде коричневий відтінок. Витягніть обсмажену яловичину зі сковороди і на час відставте в бік.

Крок - 2
03

У цю ж гарячу сковороду закиньте вершкове масло, розтопіть на слабкому вогні. Потім додайте заздалегідь вимиті і дрібно нарізані печериці, очищену від лушпиння і нашатковану соломкою ріпчасту цибулю. Обсмажуйте овочі, помішуючи, на середньому вогні до тих пір, поки гриби злегка розм'якнуть, а цибуля підзолотиться.

Крок - 3
04

Додайте в сковорідку очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи, протягом 30 секунд, до появи насиченого часникового аромату.

Крок - 4
05

Далі усипте вміст сковороди невеликою кількістю борошна і, обсмажуйте, помішуючи протягом 1-2 хвилин. Потім залийте в сковорідку до овочів сухе біле вино, трохи бульйону і томіть, постійно помішуючи і зскрібаючи овочі з дна сковороди. Готуйте 3-4 хвилини, поки вміст сковороди не загусне і перетвориться на своєрідний соус.

Крок - 5
06

Тепер поверніть раніше підсмажену яловичину в сковорідку і ретельно все перемішайте. Залийте м'ясо з овочами бульйоном, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько години, накривши кришкою, поки яловичина не стане м'якою, а соус більш густим. Перемішуйте вміст сковороди кожні 20 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу, додайте в сковорідку сметану (високої жирності), ретельно перемішайте, якщо потрібно приперчив чорним меленим перцем і присоливши.

Крок - 7
08

Усипьте бефстроганов нарізаною зеленню цибулі і подавайте, полив раніше відварену локшину.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Свекольник на кефире - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник на кефире 45 6 3 з 5 - детальніше -
Суфле шоколадное - покроковий рецепт, фото 1 Суфле шоколадное 45 2 3 з 5 - детальніше -
Фруктовый смузи с мятой - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовый смузи с мятой 30 1 2 з 5 - детальніше -
Хек тушеный с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушеный с овощами 60 5 3 з 5 - детальніше -