Укр
Рус
Томатний Соуси Українська кухня

Базовий томатний соус

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

753 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Базовий томатний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Туніська кухня, Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте смачну і оригінальну альтернативу кетчупу. Соус з підв'ялених на сонці помідорів, ідеально доповнить м'ясні страви, закуски, рис і пасту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Базовий томатний соус" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи7 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування соусу, вибирайте щільні і пружні помідори середнього розміру. Ідеально підійдуть трохи недостиглі плоди. Томати ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і білу частину. Розріжте кожну половинку на ломтики, потім розділіть їх навпіл. Утворені трикутники викладіть на велике деко або піднос.

Крок - 1
02

Поставте ємність з томатами на сонці на 2 дня. Часник очистіть від лушпиння і розріжте уздовж навпіл. Викладіть пряність на окремий лист або в великий лоток. Сюди ж додайте зелений перець чилі. Маленькі стручки можна замінити звичайним гострим перцем в меншій кількості. Ємність з часником і перцем також поставте під прямі сонячні промені на 2 доби.

Крок - 2
03

Поставте невелику сковороду на середній вогонь. У розігріту жаровню всипте насіння кмину і насіння гірчиці. Переміксуйте і обсмажте протягом 1,5-2 хвилин. За бажанням, можна використовувати насіння не піддаючи їх термічній обробці.

Крок - 3
04

Остудіть вміст сковороди, висипте в ступу і перетріть.

Крок - 4
05

Підв'ялений на сонці помідори, часник і перець чилі викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, червоний мелений перець чилі, куркуму і перетерті в ступці насіння. Полийте суміш гірчичним маслом холодного віджиму. Акуратно і не поспішаючи перемішайте до однорідного стану. Намагайтеся не пошкодити помідори, щоб не дати стекти соку.

Крок - 5
06

Викладіть масу в чисту і суху скляну, або пластикову банку. Начисто витріть сухим рушником шийку. Закрийте банку кришкою і поставте на сонці ще на 4-5 днів. Через зазначений час, соус готовий до дегустації. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекс шоколадний Маффін - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадний Маффін 40 5 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет без капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без капусти 140 4 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з млинців - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з млинців 50 4 3 з 5 - детальніше -