Приготуйте смачну і оригінальну альтернативу кетчупу. Соус з підв'ялених на сонці помідорів, ідеально доповнить м'ясні страви, закуски, рис і пасту.
Для приготування соусу, вибирайте щільні і пружні помідори середнього розміру. Ідеально підійдуть трохи недостиглі плоди. Томати ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і білу частину. Розріжте кожну половинку на ломтики, потім розділіть їх навпіл. Утворені трикутники викладіть на велике деко або піднос.
Поставте ємність з томатами на сонці на 2 дня. Часник очистіть від лушпиння і розріжте уздовж навпіл. Викладіть пряність на окремий лист або в великий лоток. Сюди ж додайте зелений перець чилі. Маленькі стручки можна замінити звичайним гострим перцем в меншій кількості. Ємність з часником і перцем також поставте під прямі сонячні промені на 2 доби.
Поставте невелику сковороду на середній вогонь. У розігріту жаровню всипте насіння кмину і насіння гірчиці. Переміксуйте і обсмажте протягом 1,5-2 хвилин. За бажанням, можна використовувати насіння не піддаючи їх термічній обробці.
Остудіть вміст сковороди, висипте в ступу і перетріть.
Підв'ялений на сонці помідори, часник і перець чилі викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, червоний мелений перець чилі, куркуму і перетерті в ступці насіння. Полийте суміш гірчичним маслом холодного віджиму. Акуратно і не поспішаючи перемішайте до однорідного стану. Намагайтеся не пошкодити помідори, щоб не дати стекти соку.
Викладіть масу в чисту і суху скляну, або пластикову банку. Начисто витріть сухим рушником шийку. Закрийте банку кришкою і поставте на сонці ще на 4-5 днів. Через зазначений час, соус готовий до дегустації. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти