Дізнайтеся, як приготувати легкий баварський грушевий пиріг, що ідеально підходить для вечері на День народження. Це ідеальний рецепт випічки для тих, кому не вистачає часу, або початківця пекаря.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте листкове тісто на аркуші для випічки, вкритому попередньо нарізаним коричневим пергаментним папером.
Помістіть на тісто тарілку (розміром трохи менше кола тіста), яка була посипана борошном по периметру. За допомогою гострого ножа виріжте навколо тарілки пропорційне коло. Залиште на час в стороні.
Змішайте у великій мисці яблучне пюре і корицю. Розподіліть цю суміш по центру утвореного кола з тіста, створивши основу для вашого пирога. Не доходьте до самого краю кола.
Далі ретельно помийте, а потім відріжте всі сторони груш, уникаючи серцевини. У вас буде 2 великі сторони (стегна груші) і 2 менші сторони.
Покладіть груші, нарізані стегном, плоскою стороною вниз і наріжте дуже тонкими скибочками. Дотримуйтесь порядок нарізки і розташуйте шматочки груші в точності так, як вони утворять візерунок з равликом навколо пирога.
Розкладіть більш дрібні скибочки груші, щоб створити віяло для центру пирога. Зробіть це, відрізавши грушу від верхньої частини фрукта, залишивши верхню частину неушкодженою. Помістіть скибочки в центр і заповніть загальний дизайн будь-якими іншими шматочками груші.
Посипте цукром всю грушу на тісті. Потім добре збийте куряче яйце в невеликій мисці і за допомогою кондитерської щітки для тіста дуже легко змастіть краї кола тіста, стежачи за тим, щоб яйце не потрапило в центр, інакше ваш пиріг при випічці не підніметься.
Відправте лист з випічкою в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 30-35 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим і не підніметься. Дайте пирогу трохи охолонути, а потім змажте груші, раніше підготовленою яблучною масою, щоб вийшов приємний блискучий відтінок.
Для збитих вершків до подачі випічки змішайте вершки, цукрову пудру і екстракт ванілі в мисці протягом 10-15 хвилин кухонним вінчиком до утворення м'яких піків.
Перенесіть папір і готовий баварський грушевий пиріг одним рухом на круглу дошку, наріжте шматочками і подавайте з домашніми збитими вершками. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти