Укр
Рус
Баурсаки Випічка Казахська кухня

Баурсаки простий рецепт

( 4.8750 4 58 8 оцінок)
1012 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Баурсаки простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Так, як для німців берлінері, для англійців - бейгли, для казахів, звичайно ж, баурсаки - це невід'ємна частина традиційної кухні. Кожна, поважаюча себе казашка має свої секрети приготування цих невеликих пончиків, без яких не проходить жодне святкове застілля, навіть весільне торжество. І хоч я не є представником азіатських народів, все ж баурсаки простий рецепт можу запропонувати.

Інгредієнти

  • Борошно 3 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 1/2 скл.
  • Молоко 1/2 скл.
  • Дріжджі сухі 1 уп.
  • Цукор 1 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Масло рослинне 0.5 л.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баурсаки готуються по-різному, в залежності від того, який народ готує ці вироби з борошна, і тісто для них використовують як прісне, так і дріжджове. Ну, ми з вами все ж будемо займатися дріжджовим тістом, тому давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти і візьмемося за процес готування. У глибоку миску наливаємо теплу воду, додаємо молоко і засипаємо цукор. Потім трохи солимо і додаємо сухі дріжджі.

Крок - 1
02

Після цього додаємо вершкове масло і збите яйце. Все добре перемішуємо і виливаємо цю суміш в ємність з просіяним борошном.

Крок - 2
03

Добре замішуємо тісто і накривши посудину рушником, залишаємо в теплому місці на 20 хвилин, максимум на півгодини. За цей час тісто має добре підійти і ми викладаємо його на плоску поверхню. Наше тісто має бути досить м'яким, але ні в якому разі не прилипати до рук. Чим м'якше тісто, тим легше буде наша майбутня випічка. Тепер його добре обминаємо і залишаємо ще на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Після цього ніжне, повітряне тісто розгортаємо на пласт товщиною не більше 0,5 см.

Крок - 4
05

Тепер з розкачаного пласта за допомогою склянки видавлюємо кружки, а також гострим ножем нарізаємо тісто прямокутниками середньої величини.

Крок - 5
06

Підготовлені фігурні вироби з тіста обсмажуємо у фритюрниці або в казані, у великій кількості рослинного масла, щоб вони практично кипіли в ньому, до золотистого кольору, з обох сторін.

Крок - 6
07

Готові баурсаки викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Завдяки круглій формі і золотистого кольору, ці повітряні колобки виглядають на столі дуже апетитно і заманливо. Смачні баурсаки, приготовані пр нашому простому рецепту, дуже добре підійдуть і до перших страв, і до других, але якщо прикрасити їх цукровою пудрою. То вийде чудовий десерт до чаю. А все завдяки тому, що тісто для наших борошняних ласощів універсальне.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо из свеклы - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо из свеклы 30 4 3 з 5 - детальніше -
Лобио из зеленой фасоли - покроковий рецепт, фото 1 Лобио из зеленой фасоли 50 4 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар в блендере - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар в блендере 35 1 2 з 5 - детальніше -
Мясо по-французски на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Мясо по-французски на сковороде 50 2 3 з 5 - детальніше -