Укр
Рус
Баурсаки Випічка Кавказська кухня

Баурсаки

( 4.8438 4 532 32 оцінки)
2489 - переглядів
140 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кожен народ має свої фірмові страви, причому, це можуть бути не тільки смачні супи, борщі чи гарніри. Наприклад, у тюркських народів це - баурсаки, які азіати готують і в будні і в свята. Без цих смачних, пишних і повітряних пончиків не обходиться жодне застілля. Причому це досить бюджетний варіант частування, яке припаде до смаку і вам, варто тільки спробувати. Рецепт приготування баурсак не надто хитромудрий, тому ви впораєтеся, не сумнівайтеся. Приготовлені за нашим рецептом баурсаки, відмінно підійдуть як до першої страви, так і до другої, а варто додати цукрову пудру - дуже непоганий десерт.

Інгредієнти

  • Вода 125 мл.
  • Молоко 125 мл.
  • Цукор 40 г.
  • Дріжджі 5 г.
  • Лікерне масло 25 г.
  • Вершкове масло 25 г.
  • Сіль 1/2 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 450 г.
  • Масло рослинне 1 л.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Наше тісто ми будемо готувати на дріжджах, саме завдяки цьому інгредієнту наша випічка буде не тільки повітряною, але і дивно пишною. Відразу хочеться попередити, що рецепт не зовсім вже простий і повозитися трохи доведеться, та й часу витратити, адже дріжджовому тісту потрібно піднятися, але в результаті переконайтеся самі. Як буде відбуватися весь процес готування, давайте разом будемо досліджувати і намагатися відтворювати. В першу чергу нам необхідно підготувати опару для тіста. Для цього в глибоку миску вливаємо воду і додаємо молоко. Рідина повинна бути трохи теплою, але ні в якому разі не гарячою.

Крок - 1
02

Далі засипаємо в рідину невелику кількість цукру і додаємо сухі дріжджі. За допомогою вінчика змішуємо всі інгредієнти, щоб розчинилися дріжджі, і накриваємо миску з опарою кухонним рушником.

Крок - 2
03

Коли дріжджі почнуть бродити, додаємо до них лікерне масло і розтоплене вершкове масло. Далі все це солимо і вбиваємо в миску яйце. Тепер вінчиком всі продукти добре змішуємо і починаємо потроху додавати просіяне через сито борошно, при цьому вінчиком змішуючи тісто.

Крок - 3
04

Коли починає замішуватися тісто, починаємо замішувати його руками. Вимішуємо до тих пір, поки тісто почне відділятися від стінок миски, і перекладаємо його на стіл. Перемішуємо тісто, відриваючи від столу, і хоч воно досить липке, борошно не додаємо. Замішуємо, як ніби загортаючи тісто рулетом, поки воно стане гладким і не буде прилипати.

Крок - 4
05

Перекладаємо шматок тіста в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо поки тісто підійде. Тепер знімаємо плівку і знову викладаємо тісто на поверхню, злегка посипану борошном.

Крок - 5
06

Розправляємо його в прямокутний корж і починаємо розгортати качалкою. Розкачавши тісто в пласт, видавлюємо за допомогою круглої форми круглі скибочки однакового розміру.

Крок - 6
07

Ставимо на плиту каструлю з рослинним маслом, доводимо до кипіння і кидаємо в нього круглі шматочки тіста, які готуємо в киплячій олії до золотистого кольору з обох сторін.

Крок - 7
08

Готові вироби дістаємо з допомогою шумівки і викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. Рум'яні пишні баурсаки настільки пишні і смачні, що просто поспішають до столу, щоб порадувати вашу сім'ю.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рис с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Рис с грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тертый пирог - покроковий рецепт, фото 1 Тертый пирог 90 6 3 з 5 - детальніше -
Грибной суп - покроковий рецепт, фото 1 Грибной суп 50 5 3 з 5 - детальніше -
Пастрома из куриных грудок - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома из куриных грудок 50 4 3 з 5 - детальніше -