Укр
Рус
thermomix thermomix
Баурсаки Випічка Кавказська кухня

Баурсаки

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
140 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Традиційний виріб з борошна будь-якого казахського свята.

Інгредієнти

  • Борошно 500 г.
  • Молоко 300 мл.
  • Вершкове масло 20 г.
  • Дріжджі 20 г.
  • Цукор 1 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Вода 50 мл.
  • Яйце 1 шт.
  • Масло рослинне 100 мл.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Розводимо в теплій воді сіль і цукор, охолоджуємо. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, вливаємо розігріте вершкове масло, збите яйце і розчин цукру з сіллю, потихеньку перемішуємо лопаткою.

    Крок - 1
  2. 02

    У цю масу засипаємо потроху борошно і починаємо місити тісто руками, змазаними маслом, щоб воно не липнуло так як повинно бути еластичним. Місимо тісто до 10 хвилин, кладемо в миску і залишаємо накритим години на півтори, щоб піднялося.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім, ретельно вимішене тісто, поділяємо на 2 частини, ставимо ще на півгодини для схожості. Тісто розгортаємо на пласти товщиною сантиметрів 5, видавлюємо склянкою кружечуи, або ріжемо фігурним ножем на квадрати.

    Крок - 3
  4. 04

    Смажимо баурсаки в високій сковороді з великою кількістю рослинної олії, щоб вони могли вільно плавати, постійно помішуючи, щоб присмажились з усіх боків до золотистого кольору.

    Крок - 4
  5. 05

    Щоб баурсаки були не надто жирними, викладаємо їх на паперову серветку для вбирання жиру. Подаємо до столу баурсаки остиглими.

    Крок - 5

Оцінити рецепт