Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Баурсаки

( 4.5000 4 5 2 оцінки)
140 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Осінь, Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Традиційний виріб з борошна будь-якого казахського свята.

Інгредієнти

Борошно500 г.
Молоко300 мл.
Вершкове масло20 г.
Дріжджі20 г.
Цукор1 ст.л
Сіль1 ч.л
Вода50 мл.
Яйце1 шт.
Масло рослинне100 мл.

Покроковий рецепт

01

Розводимо в теплій воді сіль і цукор, охолоджуємо. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, вливаємо розігріте вершкове масло, збите яйце і розчин цукру з сіллю, потихеньку перемішуємо лопаткою.

Крок - 1
02

У цю масу засипаємо потроху борошно і починаємо місити тісто руками, змазаними маслом, щоб воно не липнуло так як повинно бути еластичним. Місимо тісто до 10 хвилин, кладемо в миску і залишаємо накритим години на півтори, щоб піднялося.

Крок - 2
03

Потім, ретельно вимішене тісто, поділяємо на 2 частини, ставимо ще на півгодини для схожості. Тісто розгортаємо на пласти товщиною сантиметрів 5, видавлюємо склянкою кружечуи, або ріжемо фігурним ножем на квадрати.

Крок - 3
04

Смажимо баурсаки в високій сковороді з великою кількістю рослинної олії, щоб вони могли вільно плавати, постійно помішуючи, щоб присмажились з усіх боків до золотистого кольору.

Крок - 4
05

Щоб баурсаки були не надто жирними, викладаємо їх на паперову серветку для вбирання жиру. Подаємо до столу баурсаки остиглими.

Крок - 5

Оцінити рецепт