Кожен народ має свої фірмові страви, причому, це можуть бути не тільки смачні супи, борщі чи гарніри. Наприклад, у тюркських народів це - баурсаки, які азіати готують і в будні і в свята. Без цих смачних, пишних і повітряних пончиків не обходиться жодне застілля. Причому це досить бюджетний варіант частування, яке припаде до смаку і вам, варто тільки спробувати. Рецепт приготування баурсак не надто хитромудрий, тому ви впораєтеся, не сумнівайтеся. Приготовлені за нашим рецептом баурсаки, відмінно підійдуть як до першої страви, так і до другої, а варто додати цукрову пудру - дуже непоганий десерт.
Наше тісто ми будемо готувати на дріжджах, саме завдяки цьому інгредієнту наша випічка буде не тільки повітряною, але і дивно пишною. Відразу хочеться попередити, що рецепт не зовсім вже простий і повозитися трохи доведеться, та й часу витратити, адже дріжджовому тісту потрібно піднятися, але в результаті переконайтеся самі. Як буде відбуватися весь процес готування, давайте разом будемо досліджувати і намагатися відтворювати. В першу чергу нам необхідно підготувати опару для тіста. Для цього в глибоку миску вливаємо воду і додаємо молоко. Рідина повинна бути трохи теплою, але ні в якому разі не гарячою.
Далі засипаємо в рідину невелику кількість цукру і додаємо сухі дріжджі. За допомогою вінчика змішуємо всі інгредієнти, щоб розчинилися дріжджі, і накриваємо миску з опарою кухонним рушником.
Коли дріжджі почнуть бродити, додаємо до них лікерне масло і розтоплене вершкове масло. Далі все це солимо і вбиваємо в миску яйце. Тепер вінчиком всі продукти добре змішуємо і починаємо потроху додавати просіяне через сито борошно, при цьому вінчиком змішуючи тісто.
Коли починає замішуватися тісто, починаємо замішувати його руками. Вимішуємо до тих пір, поки тісто почне відділятися від стінок миски, і перекладаємо його на стіл. Перемішуємо тісто, відриваючи від столу, і хоч воно досить липке, борошно не додаємо. Замішуємо, як ніби загортаючи тісто рулетом, поки воно стане гладким і не буде прилипати.
Перекладаємо шматок тіста в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо поки тісто підійде. Тепер знімаємо плівку і знову викладаємо тісто на поверхню, злегка посипану борошном.
Розправляємо його в прямокутний корж і починаємо розгортати качалкою. Розкачавши тісто в пласт, видавлюємо за допомогою круглої форми круглі скибочки однакового розміру.
Ставимо на плиту каструлю з рослинним маслом, доводимо до кипіння і кидаємо в нього круглі шматочки тіста, які готуємо в киплячій олії до золотистого кольору з обох сторін.
Готові вироби дістаємо з допомогою шумівки і викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. Рум'яні пишні баурсаки настільки пишні і смачні, що просто поспішають до столу, щоб порадувати вашу сім'ю.
Випадкові рецепти