Укр
Рус
thermomix thermomix
Бастурма Закуски Українська кухня

Бастурма

( 1.0000 1 11 1 оцінка)
180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня, Кухня Данії, Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Дуже поширене блюдо кухні Близького Сходу.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 г.
  • Хмелі-сунелі 150 г.
  • Цукор 10 г.
  • Коріандр 1 ч.л
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Сіль 12 ч.л
  • Перець червоний чілі 5 ч.л
  • Гвоздика 1 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Яловичу вирізку розділити на 2 однакові частини і добре вимити. В суміші морської солі і цукру обваляти яловичу вирізку. Накрити м'ясо марлею і, уклавши в лоток, залишити на 7 годин для соління.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім лоток з м'ясом перемістити на ніч в холодильник для утворення солоного розчину. Потім м'ясо перекласти іншою стороною і дати полежати в розчині ще протягом 12 годин. Далі сіль змити, а м ясу  дати обсохнути.

    Крок - 2
  3. 03

    Напівсухе м'ясо закрити марлею і, обв'язавши мотузкою, помістити на добу під прес вагою 10 кг для видалення зайвої вологи з вирізки. М'ясо повинно бути твердим і досить еластичним.

    Крок - 3
  4. 04

    Для приготування приправи видавити чеснокодавкою часник, подрібнити пажитник блакитний, всипати перець чилі, додати лавровий лист, гвоздику, коріандр, влити трохи холодної води і ретельно все змішати, утворивши однорідну суміш. Приправою обваляти повністю вирізку і висушити на відкритому повітрі протягом 3 годин. 

    Крок - 4
  5. 05

    Змащувати приправами м'ясо ще пару раз. Далі напівготову бастурму потрібно залишити на відкритому повітрі, підвішеною на гаку, на 2 тижні. Готову бастурму нарізати гострим ножем на тонкі скибочки, подавати, прикрасивши зеленню.

    Крок - 5

Оцінити рецепт