Укр
Рус
Мясо Закуски Українська кухня

Бастурма

( 4.8571 4 528 28 оцінок)
3036 - переглядів
180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня, Кухня Данії, Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Пастірма або Бастурма - це в'ялена яловичина з сильно приправленою скоринкою. Це традиційний продукт вірменської та турецької кухні. Процес складається в основному з засолювання, потім проходить первинний процес сушіння, після чого на м'ясо подається приправа, утворюючи красиву скориночку. Він повертається до сушіння ще на 20 днів і, нарешті, готовий до вживання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бастурма" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте саме м'ясо. Для цього ретельно вимийте холодною водою яловичину і промокніть паперовим рушником. Потім акуратно виріжте шматочки жиру або плівку.

Крок - 1
02

Тепер засипте в більшу ємність крупну сіль, покладіть шматки яловичини і з усіх боків рясно притрусіть сіллю. Накрийте м'ясо кришкою з пресом і відправте зберігатися в холодильнику приблизно на 3 дні. Видаліть кров, яка виходить з м'яса після другого дня, і переверніть яловичину на іншу сторону.

Крок - 2
03

Через зазначений час просолене м'ясо ретельно промийте проточною водою (можна вимочити в холодній воді) і добре висушіть паперовим рушником або тканиною. Загорніть яловичину в бавовняну тканину або колагеновий лист, щільно затягнувши з усіх боків ниткою.

Крок - 3
04

Підвісьте загорнуте м'ясо за гачок в спеціальній ємності з кришкою, на 20 днів у приміщенні з температурою близько 10 градусів, вологістю 70%, відмінним світлом і постійною вентиляцією.

Крок - 4
05

Тим часом займіться приправою. Для цього в невелику ємність засипте сіль, солодку паприку, чорний мелений перець, часниковий порошок, додайте кайенский перець, запашний перець, кмин і, поступово заливаючи воду і розмішуючи, створіть досить густу пасту.

Крок - 5
06

Через 20 днів яловичину ретельно промийте в проточній воді, добре висушіть і нанесіть на кожен шматок шар підготовленої пасти з приправ, достатній для покриття всього м'яса.

Крок - 6
07

Повісьте м'ясо в приправах, вже не загортаючи в папір, ще на 15 днів у кімнаті з температурою близько 10 градусів, вологістю 70%, світлом і постійною вентиляцією.

Крок - 7
08

Через 15 днів бастурма буде готова до вживання. Для подачі наріжте приготований м'ясний продукт спеціальним ножем дуже тонкими скибочками. З точки зору продукту, м'ясо повинно досить довго повисіти, але не пересушуйте, приправу рівномірно розподіліть по продукту, і отримаєте відмінну консистенцію і забарвлення готової бастурми.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тертий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Тертий пиріг 90 6 3 з 5 - детальніше -
Курник з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Курник з м’ясом 65 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ягідне повидло - покроковий рецепт, фото 1 Ягідне повидло 90 1 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з креветками 50 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з рибою 35 4 2 з 5 - детальніше -
Локшина удон з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з морепродуктами 50 5 3 з 5 - детальніше -