Укр
Рус
Бастурма Закуски Українська кухня

Бастурма

( 4.8571 4 528 28 оцінок)
2685 - переглядів
180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня, Кухня Данії, Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Пастірма або Бастурма - це в'ялена яловичина з сильно приправленою скоринкою. Це традиційний продукт вірменської та турецької кухні. Процес складається в основному з засолювання, потім проходить первинний процес сушіння, після чого на м'ясо подається приправа, утворюючи красиву скориночку. Він повертається до сушіння ще на 20 днів і, нарешті, готовий до вживання.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Кмин 15 г.
  • Запашний перець 15 г.
  • Кайенский перець 10 г.
  • Часник сушений 15 г.
  • Перець чорний мелений 15 г.
  • Паприка 50 г.
  • Сіль 1 скл.
  • Яловичина 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Підготуйте саме м'ясо. Для цього ретельно вимийте холодною водою яловичину і промокніть паперовим рушником. Потім акуратно виріжте шматочки жиру або плівку.

Крок - 1
02

Тепер засипте в більшу ємність крупну сіль, покладіть шматки яловичини і з усіх боків рясно притрусіть сіллю. Накрийте м'ясо кришкою з пресом і відправте зберігатися в холодильнику приблизно на 3 дні. Видаліть кров, яка виходить з м'яса після другого дня, і переверніть яловичину на іншу сторону.

Крок - 2
03

Через зазначений час просолене м'ясо ретельно промийте проточною водою (можна вимочити в холодній воді) і добре висушіть паперовим рушником або тканиною. Загорніть яловичину в бавовняну тканину або колагеновий лист, щільно затягнувши з усіх боків ниткою.

Крок - 3
04

Підвісьте загорнуте м'ясо за гачок в спеціальній ємності з кришкою, на 20 днів у приміщенні з температурою близько 10 градусів, вологістю 70%, відмінним світлом і постійною вентиляцією.

Крок - 4
05

Тим часом займіться приправою. Для цього в невелику ємність засипте сіль, солодку паприку, чорний мелений перець, часниковий порошок, додайте кайенский перець, запашний перець, кмин і, поступово заливаючи воду і розмішуючи, створіть досить густу пасту.

Крок - 5
06

Через 20 днів яловичину ретельно промийте в проточній воді, добре висушіть і нанесіть на кожен шматок шар підготовленої пасти з приправ, достатній для покриття всього м'яса.

Крок - 6
07

Повісьте м'ясо в приправах, вже не загортаючи в папір, ще на 15 днів у кімнаті з температурою близько 10 градусів, вологістю 70%, світлом і постійною вентиляцією.

Крок - 7
08

Через 15 днів бастурма буде готова до вживання. Для подачі наріжте приготований м'ясний продукт спеціальним ножем дуже тонкими скибочками. З точки зору продукту, м'ясо повинно досить довго повисіти, але не пересушуйте, приправу рівномірно розподіліть по продукту, і отримаєте відмінну консистенцію і забарвлення готової бастурми.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків в духовці 80 5 3 з 5 - детальніше -
Млинці на Масляну - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на Масляну 50 3 3 з 5 - детальніше -
Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з вишні 95 1 3 з 5 - детальніше -