Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бастурма

( 1.0000 1 1 1 оцінка)
180 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня, Кухня Данії, Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Дуже поширене блюдо кухні Близького Сходу.

Інгредієнти

Яловичина500 г.
Хмелі-сунелі150 г.
Цукор10 г.
Коріандр1 ч.л
Лавровий лист4 шт.
Часник5 зуб.
Сіль12 ч.л
Перець червоний чілі5 ч.л
Гвоздика1 шт.

Покроковий рецепт

01

Яловичу вирізку розділити на 2 однакові частини і добре вимити. В суміші морської солі і цукру обваляти яловичу вирізку. Накрити м'ясо марлею і, уклавши в лоток, залишити на 7 годин для соління.

Крок - 1
02

Потім лоток з м'ясом перемістити на ніч в холодильник для утворення солоного розчину. Потім м'ясо перекласти іншою стороною і дати полежати в розчині ще протягом 12 годин. Далі сіль змити, а м ясу  дати обсохнути.

Крок - 2
03

Напівсухе м'ясо закрити марлею і, обв'язавши мотузкою, помістити на добу під прес вагою 10 кг для видалення зайвої вологи з вирізки. М'ясо повинно бути твердим і досить еластичним.

Крок - 3
04

Для приготування приправи видавити чеснокодавкою часник, подрібнити пажитник блакитний, всипати перець чилі, додати лавровий лист, гвоздику, коріандр, влити трохи холодної води і ретельно все змішати, утворивши однорідну суміш. Приправою обваляти повністю вирізку і висушити на відкритому повітрі протягом 3 годин. 

Крок - 4
05

Змащувати приправами м'ясо ще пару раз. Далі напівготову бастурму потрібно залишити на відкритому повітрі, підвішеною на гаку, на 2 тижні. Готову бастурму нарізати гострим ножем на тонкі скибочки, подавати, прикрасивши зеленню.

Крок - 5

Оцінити рецепт