Укр
Рус
Свинина Закуски Туніська кухня

Бастурма зі свинини

( 4.6875 1 516 16 оцінок)

2427 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Бастурма зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Справжні любителі м'ясних страв дуже цінують такий м'ясний виріб, як бастурма. За своєю суттю це в'ялене м'ясо в різноманітних спеціях, яке має коріння з далекої Османської імперії. Бастурма - це безперечно делікатес, який стане родзинкою святкового столу. Процес приготування досить довгостроковий, але результат перевершить всі очікування і виправдає зусилля. Традиційно бастурму готують з яловичини, але свинина давно знайшла не меншу популярність. Тому пропонуємо вам ризикнути і приготувати бастурму зі свинини в домашніх умовах. Існує чимало способів, як зробити бастурму в домашніх умовах. У будь-якому з цих варіантів бастурма вийде смачніша, ніж продають нам в магазинах. Незважаючи на те, що цей м'ясний виріб готується довгий час, сам процес зовсім не складний і під силу будь-кому, хто побажає.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бастурма зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку потрібно вибрати гарне м'ясо. Свинину найкраще купити у перевірених продавців на ринку, які з радістю допоможуть вам вибрати підходящий варіант. Бастурму найкраще готувати зі свинячої вирізки. Приступаючи до приготування бастурми, добре миємо м'ясо, відрізаємо непотрібний жир і сушимо його за допомогою паперових рушників.

Крок - 1
02

Тепер це м'ясо нам потрібно добре зв'язати за допомогою мотузки або товстої нитки. Пов'язувати потрібно туго, в кілька шарів, щоб затягнути свинину в якусь сітку з мотузок. Залишимо кінці мотузки довгими, щоб зручно було за них підвішувати м'ясо.

Крок - 2
03

Після цього змішуємо разом сіль і коричневий цукор, потім беремо залізну ємність, насипаємо в неї трохи цієї суміші і викладаємо наш шматок свинини.

Крок - 3
04

Зверху м'ясо також посипаємо сіллю з цукром, Придавлюємо м'ясо, щоб якомога краще обваляти його. Суміш з солі і цукру використовуємо всю, щоб вийшов гарний шар. Після цього відправляємо м'ясо в холодильник на добу.

Крок - 4
05

По закінченню цього часу дістаємо його з холодильника, слив шар рідини, яка утворилася за цей час, а також обчищаємо шар з солі і цукру і змиваємо водою.

Крок - 5
06

Після цього знову робимо суміш із столової ложки солі, такої ж кількості коричневого цукру і суміші перців. Посипаємо цими спеціями свинину, ретельно втираючи їх в м'якоть.

Крок - 6
07

Потім підвішуємо цей шматок в провітрюване місце також на добу. На наступний день перевішуємо свинину в холодильник і залишаємо дозрівати на 3 тижні. Набираємося терпіння і вичікуємо потрібний час, після чого дістаємо вже готову свинину з холодильника і нарізаємо її тоненькими слайдами, щоб швидше подати до столу.

Крок - 7
08

Бастурма зі свинини виходить дуже красивого бурштинового кольору, ароматна, а на смак - неймовірний м'ясний делікатес. Готуйте це страву в домашніх умовах і демонструйте свої кулінарні таланти перед гостями на святковому столі або ж збирайте компліменти від домочадців, насолоджуючись бастурмою в колі сім'ї.  

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо 45 5 3 з 5 - детальніше -
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка на курячому бульйоні - покроковий рецепт, фото 1 Солянка на курячому бульйоні 65 6 4 з 5 - детальніше -
Макарони з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з ковбасою 45 6 2 з 5 - детальніше -
Воловани з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з курячою грудкою 60 3 3 з 5 - детальніше -
Торт Вупі Пай - покроковий рецепт, фото 1 Торт Вупі Пай 100 6 3 з 5 - детальніше -