Укр
Рус
Бастурма Закуски Вірменська кухня

Бастурма з яловичини по-вірменськи домашня

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

762 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бастурма з яловичини по-вірменськи домашня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні готуємо бастурму. Ніжна, пряна, ароматна і смачна закуска з яловичини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бастурма з яловичини по-вірменськи домашня" (на 100 грам)

  • Білки16.2 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Обріжте філе міньйон так, щоб у вас залишився цілий шматок. На м'язах не повинно бути клаптів або вільних частин. Видаліть сріблясту кірку і видаліть жир, якщо хочете більш пісну і смачну бастурму.

Крок - 1
02

Змішайте всі спеції (сіль, чорний мелений перець, подрібнений часник, кмин, порошок коріандру і трохи тростинного цукру) і натріть ними м'ясо. Помістіть м'ясо в пакет і закрийте його вакуумом (або пакетом на блискавки і видаліть якомога більше повітря).

Крок - 2
03

Після того, як м'ясо буде запечатано вакуумом, помістіть його в лоток, поклавши на нього важкий вантаж (для отримання сплющенного виду). Помістіть м'ясо в холодильник на 5 днів. Обов'язково щодня перевертайте його.

Крок - 3
04

Через 5 днів яловичина засохне, і її можна вийняти з холодильника. Змийте надлишки приправ, рідини і промокніть паперовим рушником. Якщо ви хочете, щоб м'ясо було вологим і липким, помістіть в'ялену яловичину на колагеновий лист і загорніть. Закріпіть еластичною сіткою або м'ясним шпагатом.

Крок - 4
05

Повісьте в сушильну камеру з контрольованою температурою 12 градусів і вологістю 80% до втрати 25% ваги. Після втрати 25% ваги саме час приготувати глазур з прянощів. Змішайте в мисці всі інгредієнти прянощів (порошок пажитника, кайенский перець чорний мелений перець, кмин, сіль, паприку, часникову пасту і гостру пасту чилі). Повільно додавайте в суміш воду, поки не отримаєте консистенцію пасти.

Крок - 5
06

Зніміть оболонку з в'яленої яловичини і сплетіть голкою кілька м'ясників, протягнувши її через самий верх і зав'яжіть вузол. Ось так і підвісьте бастурму. Потім нанесіть тонкий шар пасти зі спецій на всю бастурму. Постарайтеся, щоб паста для спецій була якомога більш рівномірною.

Крок - 6
07

Після того, як закінчите, занурте пальці в трохи води і розрівняйте пасту зі спецій, потім повісьте бастурму, щоб вона повністю висохла, в сушильній камері, встановленої на 12 градусів і 80% відносної вологості. Тут вона буде висіти до тих пір, поки паста зі спецій висохне і не стане липкою. Як тільки це відбудеться, ваша бастурма з яловичини по-вірменськи готова до вживання.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Апельсиновий сік - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий сік 40 1 2 з 5 - детальніше -
Малосольні огірки - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки 55 1 2 з 5 - детальніше -
Лазанья класична - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья класична 60 4 3 з 5 - детальніше -