Укр
Рус
Бастурма Закуски Турецька кухня

Бастурма з курки

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

629 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Бастурма з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Вірменська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Бастурма з курки - домашній рецепт приготування в'яленого м'яса. Бастурму зазвичай роблять з яловичини, але з курки вона виходить більш легкою і дієтичною. Для приготування знадобляться тільки курятина і спеції. Таке м'ясо особливо подобається жінкам і дітям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бастурма з курки" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії53 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

У ємність, в якій будете робити бастурму, насипте сіль шаром в 1 см. Рівномірно розподіліть сіль по дну ємності і злегка утрамбуйте.

Крок - 2
03

Покладіть зверху підготовлені шматочки курки. Присипте їх сіллю, що залишилася і розрівняйте шар. Надішліть ємність із заготівлею на 24 години в холодильник.

Крок - 3
04

Через зазначений час вийміть курку з солі. Шматочки стануть темніше і твердіше. Це нормально, так як з них вийшла волога. Перекладіть курку в друшляк і промийте під проточною холодною водою.

Крок - 4
05

Налийте в миску воду і відправте туди м'ясо на 2 години. Вимочену курятину ретельно просушіть паперовими рушниками.

Крок - 5
06

Зробіть пряну суміш для бастурми. З'єднайте в одній ємності сушений часник, а також звичайну солодку і копчену паприку. Перемішайте спеції до однорідності.

Крок - 6
07

Отриману пряну суміш пересипте в миску. У кожному шматочку м'яса з одного кінця зробіть петлю з ниток для підвішування.

Крок - 7
08

Обваляйте курку з усіх боків в пряній суміші. Спеції повинні лежати рівномірним щільним шаром.

Крок - 8
09

Запаніровані шматочки курки відправте на просушку в підходящу ємність. Ми використовуємо харчову каністру об'ємом 30 л із спеціально натягнутим дротом для підвішування і вбудованим вентилятором і повітреводом. Якщо такої ємності немає, можна підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні, але в цьому випадку бажано захистити його марлею від комах.

Крок - 9
10

Підвісьте курку, закрийте кришку і в залежності від температури і вентиляції повітря сушіть 2-5 днів (в приміщенні близько тижня). Регулярно перевіряйте м'ясо, щоб воно не зіпсувалося, особливо якщо сушите в кімнаті. Як і належить в'яленому м'ясу, бастурма з курки виходить щільною, але ніжною і дуже смачною. Наріжте її тонкими шматочками - і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо із стручкової квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо із стручкової квасолі 65 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Локшина в мультиварці 85 6 3 з 5 - детальніше -
Горіхове масло - покроковий рецепт, фото 1 Горіхове масло 15 1 2 з 5 - детальніше -
Звичайний овочевий вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Звичайний овочевий вінегрет 50 3 3 з 5 - детальніше -