Бастурма з курки - домашній рецепт приготування в'яленого м'яса. Бастурму зазвичай роблять з яловичини, але з курки вона виходить більш легкою і дієтичною. Для приготування знадобляться тільки курятина і спеції. Таке м'ясо особливо подобається жінкам і дітям.
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками.
У ємність, в якій будете робити бастурму, насипте сіль шаром в 1 см. Рівномірно розподіліть сіль по дну ємності і злегка утрамбуйте.
Покладіть зверху підготовлені шматочки курки. Присипте їх сіллю, що залишилася і розрівняйте шар. Надішліть ємність із заготівлею на 24 години в холодильник.
Через зазначений час вийміть курку з солі. Шматочки стануть темніше і твердіше. Це нормально, так як з них вийшла волога. Перекладіть курку в друшляк і промийте під проточною холодною водою.
Налийте в миску воду і відправте туди м'ясо на 2 години. Вимочену курятину ретельно просушіть паперовими рушниками.
Зробіть пряну суміш для бастурми. З'єднайте в одній ємності сушений часник, а також звичайну солодку і копчену паприку. Перемішайте спеції до однорідності.
Отриману пряну суміш пересипте в миску. У кожному шматочку м'яса з одного кінця зробіть петлю з ниток для підвішування.
Обваляйте курку з усіх боків в пряній суміші. Спеції повинні лежати рівномірним щільним шаром.
Запаніровані шматочки курки відправте на просушку в підходящу ємність. Ми використовуємо харчову каністру об'ємом 30 л із спеціально натягнутим дротом для підвішування і вбудованим вентилятором і повітреводом. Якщо такої ємності немає, можна підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні, але в цьому випадку бажано захистити його марлею від комах.
Підвісьте курку, закрийте кришку і в залежності від температури і вентиляції повітря сушіть 2-5 днів (в приміщенні близько тижня). Регулярно перевіряйте м'ясо, щоб воно не зіпсувалося, особливо якщо сушите в кімнаті. Як і належить в'яленому м'ясу, бастурма з курки виходить щільною, але ніжною і дуже смачною. Наріжте її тонкими шматочками - і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти