Бастурма з індички - найкорисніший і дієтичний різновид в'яленого м'яса. Індичка ніжна, пісна, тому бастурма з неї виходить дуже смачною. Як її правильно приготувати в домашніх умовах, детально описано в рецепті.
Філе індички вимийте і висушіть паперовими рушниками. У ємність для засолювання щедро насипте сіль. Вона повинна лежати щільним рівним шаром товщиною з палець.
Викладіть зверху шматочки індички. Поверх них теж щедро насипте сіль. Закрийте ємність харчовою плівкою і залиште в кімнаті на 2 дня.
Через зазначений час злийте в ємності рідину. Ретельно промийте м'ясо від солі, а потім викладіть в ємність, залийте водою, накрийте харчовою плівкою і залиште на 5 годин.
Потім знову промийте індичку чистою водою і натріть з усіх боків пропущеним через прес часником.
Підготуйте спеції. З'єднайте в одній ємності червоний перець чилі, мускатний горіх, кайенский перець і сушений чабер (чубріцу). Перемішайте до однорідності. Запаніруйте індичку в суміші. Прянощі повинні рівномірно і щільно покривати м'ясо.
Зробіть в кожному шматочку з одного кінця отвір і протягніть щільну нитку для підвішування. Підвісьте індичку в добре провітрюваному прохолодному приміщенні на 1 тиждень. Якщо побоюєтеся комах, можете накрити м'ясо марлею.
Через 7 днів бастурма з індички буде повністю готова. Наріжте її тонкими порційними шматочками і подавайте до столу. М'ясо щільне, але ніжне і здається майже прозорим. Це фантастично смачно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти