Укр
Рус
Бастурма Закуски Турецька кухня

Бастурма з баранини

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1124 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Бастурма з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Приготуйте ароматне пікантне в'ялене м'ясо в домашніх умовах. Побалуйте близьких справжнім м'ясним делікатесом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бастурма з баранини" (на 100 грам)

  • Білки12.1 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії210 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Задню ніжку ягняти промийте та висушіть. Обріжте плівку, лімфовузли і жир. Гарненько розімніть м'ясо руками. Виступаючу кров акуратно видаліть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Приготуйте суміш спецій першого і другого етапу маринування. У велику ступку всипте фенхель, чебрець, розмарин і очищений від лушпиння часник. Якщо зубчики великі, розріжте їх на невеликі шматочки. Лаврове листя розділіть руками на маленькі фрагменти і відправте до решти прянощів.

Крок - 2
03

Розімніть суміш за допомогою товкачки до однорідного стану. Всипте мелений мускатний горіх, паприку, гострий перець чилі і сіль дрібної фракції. Переміксуйте і влийте частину червоного вина. Доведіть до однорідності і додайте чорний мелений перець і коричневий тростинний цукор.

Крок - 3
04

Вийшовшою сумішшю рясно змастіть ніжку ягняти з одного боку. Розстеліть харчову плівку на робочу поверхню і перекладіть на неї м'ясо, змащеною стороною вниз. Покрийте маринадом другу половину.

Крок - 4
05

Оберніть баранину харчовою плівкою в кілька шарів. Намагайтеся робити це максимально щільно і герметично, щоб виключити потрапляння повітря.

Крок - 5
06

Надішліть ніжку в холодильник на 10 діб. Тут же зберігайте маринад. Через зазначений час витягніть баранину з целофанової обгортки і перекладіть у велику миску. Змийте шар спецій вином. Перекладіть ногу на робочу поверхню, застелену пергаментним папером.

Крок - 6
07

Змастіть по обидва боки маринадом, знову загорніть в плівку і відправте в холодильник ще на 10 днів. Промийте ніжку холодною водою і промокніть паперовим рушником. Перекладіть в глибоку ємність. Полийте баранину червоним вином.

Крок - 7
08

У невеликій ємності підготуйте суміш спецій для третього етапу. Всипте мелену корицю, паприку, чорний мелений перець і пластівці гострого перцю чилі. Переміксуйте масу до однорідності.

Крок - 8
09

Рясно змастіть ногу сумішшю спецій з обох сторін. Притрусіть крупною сіллю і змастіть жиром. Можна використовувати як баранячий, так і свинячий свіжий жир. До краю ноги прив'яжіть щільну нитку і обв'яжіть баранину, помістивши в своєрідну сіточку.

Крок - 9
10

Для останнього етапу провяливания необхідно вибрати досить темне прохолодне приміщення з вологістю від 60 до 80%. Залиште ніжку в підвішеному стані на 2 місяці. Смачна холодна м'ясна закуска готова. Наріжте бастурму тонкими слайсами і подавайте на стіл з келихом холодного пива. Приємної вам дегустації!   

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пудинг сирний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг сирний 45 2 3 з 5 - детальніше -
Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Брауні 60 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Макарони на сковороді 35 3 3 з 5 - детальніше -
Японський суп рамен з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Японський суп рамен з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -