Приготуйте ароматне пікантне в'ялене м'ясо в домашніх умовах. Побалуйте близьких справжнім м'ясним делікатесом.
Задню ніжку ягняти промийте та висушіть. Обріжте плівку, лімфовузли і жир. Гарненько розімніть м'ясо руками. Виступаючу кров акуратно видаліть паперовим рушником.
Приготуйте суміш спецій першого і другого етапу маринування. У велику ступку всипте фенхель, чебрець, розмарин і очищений від лушпиння часник. Якщо зубчики великі, розріжте їх на невеликі шматочки. Лаврове листя розділіть руками на маленькі фрагменти і відправте до решти прянощів.
Розімніть суміш за допомогою товкачки до однорідного стану. Всипте мелений мускатний горіх, паприку, гострий перець чилі і сіль дрібної фракції. Переміксуйте і влийте частину червоного вина. Доведіть до однорідності і додайте чорний мелений перець і коричневий тростинний цукор.
Вийшовшою сумішшю рясно змастіть ніжку ягняти з одного боку. Розстеліть харчову плівку на робочу поверхню і перекладіть на неї м'ясо, змащеною стороною вниз. Покрийте маринадом другу половину.
Оберніть баранину харчовою плівкою в кілька шарів. Намагайтеся робити це максимально щільно і герметично, щоб виключити потрапляння повітря.
Надішліть ніжку в холодильник на 10 діб. Тут же зберігайте маринад. Через зазначений час витягніть баранину з целофанової обгортки і перекладіть у велику миску. Змийте шар спецій вином. Перекладіть ногу на робочу поверхню, застелену пергаментним папером.
Змастіть по обидва боки маринадом, знову загорніть в плівку і відправте в холодильник ще на 10 днів. Промийте ніжку холодною водою і промокніть паперовим рушником. Перекладіть в глибоку ємність. Полийте баранину червоним вином.
У невеликій ємності підготуйте суміш спецій для третього етапу. Всипте мелену корицю, паприку, чорний мелений перець і пластівці гострого перцю чилі. Переміксуйте масу до однорідності.
Рясно змастіть ногу сумішшю спецій з обох сторін. Притрусіть крупною сіллю і змастіть жиром. Можна використовувати як баранячий, так і свинячий свіжий жир. До краю ноги прив'яжіть щільну нитку і обв'яжіть баранину, помістивши в своєрідну сіточку.
Для останнього етапу провяливания необхідно вибрати досить темне прохолодне приміщення з вологістю від 60 до 80%. Залиште ніжку в підвішеному стані на 2 місяці. Смачна холодна м'ясна закуска готова. Наріжте бастурму тонкими слайсами і подавайте на стіл з келихом холодного пива. Приємної вам дегустації!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти