Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бастурма із конини

( 4.0000 4 4 1 оцінка)
120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бастурма із конини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Азербайджанська кухня, Кухня Данії, Туніська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Продукт з такою назвою, батьківщиною якого є Османська імперія - це всього - на всього чудово насичене пахучими, і в той же час гострими спеціями, м'ясо. Можливо, він давно знайомий більшості господинь, але не кожна знає, що цей по-справжньому делікатесний продукт навіть на власній кухні приготувати цілком доступно. Головне, що вам необхідно для цього - це максимум терпіння, і бастурма прикрасить будь-який ваш святковий стіл. І, повірте, якщо у вас вистачить терпіння витримати і спробувати її один раз, ви вже не зможете встояти перед спокусою, мати у себе в запасі цей продукт. І саме страва власного приготування, так як магазинним м'ясним делікатесом не завжди можна себе побалувати. Тому, сподіваюся, вас зацікавила моя пропозиція, запасайтеся великою силою волі, набором особливих спецій, і приступайте до готування бастурми, якщо усе-таки зважилися здивувати і порадувати свою сім'ю. Найбільш відповідною для приготування такого м'ясного виробу підходить конина, особливо вирізка або філе із молодої тварини, ну і, звичайно ж, набір спецій. Зауважте, чим більше спецій, тим довше зберігається це, по суті, в'ялене м'ясо. Так, для приготування делікатесу, нам знадобиться будь - який вантаж, так як м'ясо необхідно буде витримати під пресом.

Інгредієнти

Пажитник1 ст.л
Сіль за смаком
Конина2 кг.
Перець червоний чілі1 шт.
Паприка3 ст.л
Перець чорний мелений 1/2 ст.л
Зіра 1/2 ст.л
Часник2 шт.
Гвоздика1 ч.л
Чебрець1 ч.л
Коньяк100 мл.

Покроковий рецепт з фото

01

Беремо гарну філейну частину молодої конини, промиваємо теплою водою і добре просушуємо.

Крок - 1
02

Потім робимо в м'ясі дерев'яною шпажкою невеликі проколи і приступаємо до натирання сіллю. Робимо це ретельно, щоб сіль потрапляла і всередину проколів, помістивши в лоток, посипаний сіллю. До речі, сіль використовуємо як дрібну, так і велику.

Крок - 2
03

Кладемо м'ясо, обвалене сіллю, в холодне місце і витримуємо протягом двох діб.

Крок - 3
04

Витримавши цей період, дістаємо конину із холодильника, умочуємо розсіл, який виступив на м'ясі. Після цього добре загортаємо конину в тканину, кладемо на решітку з піддоном, так, щоб зверху можна було спорудити вантаж, і знову залишаємо на дві доби.

Крок - 4
05

Добре просолене м'ясо дістаємо із тканини, проробляємо в ньому дірку для петлі і, помістивши в сіточку, щоб провітрювати, підвішуємо в теплому приміщенні. Ми залишаємо в такому стані на тиждень, щоб конина в ялилась.

Крок - 5
06

Ну, а вже після цього приступаємо до головного процесу і готуємо спеції для подальшого готування. Для цього стручки гострого перцю, очищаємо від насіння, миємо й, нарізавши шматочками, кидаємо в кухонний комбайн.

Крок - 6
07

Туди ж викладаємо пропущений через прес часник і подрібнюємо. Потім висипаємо сіль, перець, додаємо пажитник і солодку паприку, а також мелену гвоздику, додаємо трохи чебрецю і усе разом подрібнюємо в кашку.

Крок - 7
08

Потім викладаємо цю суміш в окрему посудину, вливаємо коньяк і добре змішуємо, щоб вийшла суміш, за консистенцією схожа на сметану.

Крок - 8
09

Цією сумішшю ретельно обмазуємо м'ясо з усіх боків, добре розгладивши, змоченими у воді руками, щоб шматки м'яса були покриті повністю.

Крок - 9
10

І знову м'ясо, вже в спеціях, підвішуємо в холодному, добре провітрюваному місці і залишаємо в такому стані ще на 10 днів, і тільки після цього вже можна буде спробувати.

Крок - 10
11

М'ясо досить жорстке, тому загортаємо шматок в харчову плівку і нарізаємо тонкими скибочками. Нарізані шматочки м'яса звільняємо від плівки і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і свіжими помідорами. Дуже смачно зі свіжим лавашем з улюбленим соусом.  

Крок - 11

Оцінити рецепт