Укр
Рус
Мясо Другі страви Кубинська кухня

Баранячі реберця в лимонно-часниковому маринаді

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

965 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Баранячі реберця в лимонно-часниковому маринаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Баранячі реберця - дуже смачний м'ясний продукт, який можна приготувати різними методами. І хоч на ребрах баранини, як правило, знаходиться досить багато жиру - це не завадить м'ясу залишатися соковитим і ароматним. Отже, приготуйте баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді за цим рецептом і насолоджуйтесь результатом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баранячі реберця в лимонно-часниковому маринаді" (на 100 грам)

  • Білки10.2 гр.
  • Жири15.4 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії202 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу розігрійте духовку до 175 - 180 градусів. Тепер помийте під проточною водою гілочки чебрецю і розмарину, а потім на обробній дошці дрібно їх наріжте. Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть разом із зеленню, потім покладіть подрібнені інгредієнти у велику миску.

Крок - 1
02

Додайте в миску сіль, чорний мелений перець, порошок чилі або червоний мелений перець, залийте так само оливкову олію і лимонний сік (можна використовувати свіжовичавлений сік лайма). Добре перемішайте все, потім відставте миску в сторону, до подальшого використання.

Крок - 2
03

Помийте під холодною водою м'ясо і промокніть паперовим рушником. Якщо необхідно, відріжте трохи зайвого жиру на баранячих ребрах, потім поріжте їх на однакового розміру частини. (Можна придбати вже нарізане м'ясо).

Крок - 3
04

Помістіть порізані ребра в миску з сумішшю спецій, потім акуратно руками втирайте суміш спецій на кожен шматок баранини, покриваючи рясно всі сторони м'яса. Накрийте миску з замаринованим м'ясом кришкою і охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер помістіть велику чавунну сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло промариновані ребра баранини і обсмажуйте, поки м'ясо не стане темно-коричневим і утворить хрустку скоринку.

Крок - 5
06

Коли м'ясо буде готовим, налийте в сковорідку червоне вино, закип'ятіть, перемішайте і зніміть ємність з вогню. Перемістіть сковорідку в попередньо розігріту духовку і запечіть ще баранину протягом 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Готові баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді подавайте з овочами гриль (наприклад, болгарський перець і спаржа) і улюбленим соусом на ваш вибір. Дуже пікантно страва поєднується з соєвим соусом, соусом барбекю або аджикою, в будь-якому варіанті смачно. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Оладки на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -
Мамалига з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига з бринзою 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вареники з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з капустою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко кошик - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко кошик 60 3 3 з 5 - детальніше -
Оселедець в сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в сметанному соусі 35 1 2 з 5 - детальніше -