Укр
Рус
thermomix thermomix
Мясо Другі страви Кубинська кухня

Баранячі реберця в лимонно-часниковому маринаді

60 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Баранячі реберця в лимонно-часниковому маринаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Баранячі реберця - дуже смачний м'ясний продукт, який можна приготувати різними методами. І хоч на ребрах баранини, як правило, знаходиться досить багато жиру - це не завадить м'ясу залишатися соковитим і ароматним. Отже, приготуйте баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді за цим рецептом і насолоджуйтесь результатом.

Інгредієнти

  • Баранина 800 г.
  • Чебрець 3 шт.
  • Розмарин 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ст.л
  • Перець червоний чілі 1 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Лимон 1/2 шт.
  • Вино червоне сухе 1 скл.
  • Масло рослинне 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу розігрійте духовку до 175 - 180 градусів. Тепер помийте під проточною водою гілочки чебрецю і розмарину, а потім на обробній дошці дрібно їх наріжте. Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть разом із зеленню, потім покладіть подрібнені інгредієнти у велику миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте в миску сіль, чорний мелений перець, порошок чилі або червоний мелений перець, залийте так само оливкову олію і лимонний сік (можна використовувати свіжовичавлений сік лайма). Добре перемішайте все, потім відставте миску в сторону, до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    Помийте під холодною водою м'ясо і промокніть паперовим рушником. Якщо необхідно, відріжте трохи зайвого жиру на баранячих ребрах, потім поріжте їх на однакового розміру частини. (Можна придбати вже нарізане м'ясо).

    Крок - 3
  4. 04

    Помістіть порізані ребра в миску з сумішшю спецій, потім акуратно руками втирайте суміш спецій на кожен шматок баранини, покриваючи рясно всі сторони м'яса. Накрийте миску з замаринованим м'ясом кришкою і охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер помістіть велику чавунну сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло промариновані ребра баранини і обсмажуйте, поки м'ясо не стане темно-коричневим і утворить хрустку скоринку.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли м'ясо буде готовим, налийте в сковорідку червоне вино, закип'ятіть, перемішайте і зніміть ємність з вогню. Перемістіть сковорідку в попередньо розігріту духовку і запечіть ще баранину протягом 10-15 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Готові баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді подавайте з овочами гриль (наприклад, болгарський перець і спаржа) і улюбленим соусом на ваш вибір. Дуже пікантно страва поєднується з соєвим соусом, соусом барбекю або аджикою, в будь-якому варіанті смачно. Насолоджуйтесь!

    Крок - 7

Оцінити рецепт