Баранячі реберця - дуже смачний м'ясний продукт, який можна приготувати різними методами. І хоч на ребрах баранини, як правило, знаходиться досить багато жиру - це не завадить м'ясу залишатися соковитим і ароматним. Отже, приготуйте баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді за цим рецептом і насолоджуйтесь результатом.
В першу чергу розігрійте духовку до 175 - 180 градусів. Тепер помийте під проточною водою гілочки чебрецю і розмарину, а потім на обробній дошці дрібно їх наріжте. Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть разом із зеленню, потім покладіть подрібнені інгредієнти у велику миску.
Додайте в миску сіль, чорний мелений перець, порошок чилі або червоний мелений перець, залийте так само оливкову олію і лимонний сік (можна використовувати свіжовичавлений сік лайма). Добре перемішайте все, потім відставте миску в сторону, до подальшого використання.
Помийте під холодною водою м'ясо і промокніть паперовим рушником. Якщо необхідно, відріжте трохи зайвого жиру на баранячих ребрах, потім поріжте їх на однакового розміру частини. (Можна придбати вже нарізане м'ясо).
Помістіть порізані ребра в миску з сумішшю спецій, потім акуратно руками втирайте суміш спецій на кожен шматок баранини, покриваючи рясно всі сторони м'яса. Накрийте миску з замаринованим м'ясом кришкою і охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
Тепер помістіть велику чавунну сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло промариновані ребра баранини і обсмажуйте, поки м'ясо не стане темно-коричневим і утворить хрустку скоринку.
Коли м'ясо буде готовим, налийте в сковорідку червоне вино, закип'ятіть, перемішайте і зніміть ємність з вогню. Перемістіть сковорідку в попередньо розігріту духовку і запечіть ще баранину протягом 10-15 хвилин.
Готові баранячі реберця в лимонно - часниковому маринаді подавайте з овочами гриль (наприклад, болгарський перець і спаржа) і улюбленим соусом на ваш вибір. Дуже пікантно страва поєднується з соєвим соусом, соусом барбекю або аджикою, в будь-якому варіанті смачно. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти