Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Узбецька кухня

Бараняча гомілка, запечена в духовці з картоплею

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

884 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бараняча гомілка, запечена в духовці з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви шукаєте рецепт смачної і ситної вечері для всієї родини, ви на правильному шляху. Побалуйте близьких смачною і ніжною бараниною з ароматними і соковитими овочами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бараняча гомілка, запечена в духовці з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії33 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баранячу гомілку ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть з поверхні м'яса плівку і жир. Ця процедура позбавить готовий продукт від специфічного запаху баранини.

Крок - 1
02

Лимон обдайте окропом і натріть жовту частину шкірки на дрібній тертці. Часник розплющіть бічною стороною ножа і очистіть від лушпиння.

Крок - 2
03

У чашу кухонного комбайна або стаціонарного блендера влийте йогурт. Використовуйте продукт з жирністю не менше 5%. Додайте часник, цедру лимона, коріандр, сіль і чорний мелений перець. Влийте оливкову олію. Переміксуйте до отримання однорідної маси. Видавіть в суміш сік лимона і перемішайте.

Крок - 3
04

Частину отриманого соусу перелийте в чисту ємність і поставте в холодильник, до подачі готової страви. Покладіть баранячу гомілку в великий поліетиленовий пакет. Полийте соусом і зав'яжіть, залишивши всередині якомога менше повітря. Руками розподіліть соус рівномірно по поверхні баранини. Покладіть м'ясо в холодильник на 8 годин.

Крок - 4
05

Приготуйте овочі для гарніру. Картоплю наріжте скибочками і викладіть в глибоку форму для запікання. Додайте нарізану кружечками моркву і часточки червоної цибулі.

Крок - 5
06

Цибулю-порей наріжте кільцями і відправте до решти інгредієнтів. Притрусіть овочі сіллю і чорним меленим перцем. Полийте оливковою олією і ретельно перемішайте. Додайте гілочки чебрецю і розмарину. Накрийте форму решіткою.

Крок - 6
07

Баранячу гомілку кімнатної температури розташуйте на решітці.

Крок - 7
08

Акуратно поставте конструкцію в розігріту до 190 ° С духовку. Запікайте протягом 1-1,5 годин. Через 40 хвилин переверніть гомілку. Викладіть страву на блюдо і подавайте на стіл з часниковим соусом. Смачного

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кролик в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в винному соусі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Як зробити шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Як зробити шашлик з курки 45 3 2 з 5 - детальніше -