Якщо ви шукаєте рецепт смачної і ситної вечері для всієї родини, ви на правильному шляху. Побалуйте близьких смачною і ніжною бараниною з ароматними і соковитими овочами.
Баранячу гомілку ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть з поверхні м'яса плівку і жир. Ця процедура позбавить готовий продукт від специфічного запаху баранини.
Лимон обдайте окропом і натріть жовту частину шкірки на дрібній тертці. Часник розплющіть бічною стороною ножа і очистіть від лушпиння.
У чашу кухонного комбайна або стаціонарного блендера влийте йогурт. Використовуйте продукт з жирністю не менше 5%. Додайте часник, цедру лимона, коріандр, сіль і чорний мелений перець. Влийте оливкову олію. Переміксуйте до отримання однорідної маси. Видавіть в суміш сік лимона і перемішайте.
Частину отриманого соусу перелийте в чисту ємність і поставте в холодильник, до подачі готової страви. Покладіть баранячу гомілку в великий поліетиленовий пакет. Полийте соусом і зав'яжіть, залишивши всередині якомога менше повітря. Руками розподіліть соус рівномірно по поверхні баранини. Покладіть м'ясо в холодильник на 8 годин.
Приготуйте овочі для гарніру. Картоплю наріжте скибочками і викладіть в глибоку форму для запікання. Додайте нарізану кружечками моркву і часточки червоної цибулі.
Цибулю-порей наріжте кільцями і відправте до решти інгредієнтів. Притрусіть овочі сіллю і чорним меленим перцем. Полийте оливковою олією і ретельно перемішайте. Додайте гілочки чебрецю і розмарину. Накрийте форму решіткою.
Баранячу гомілку кімнатної температури розташуйте на решітці.
Акуратно поставте конструкцію в розігріту до 190 ° С духовку. Запікайте протягом 1-1,5 годин. Через 40 хвилин переверніть гомілку. Викладіть страву на блюдо і подавайте на стіл з часниковим соусом. Смачного
Випадкові рецепти