Фондю - одна з найвідоміших швейцарських страв. Традиційно її готують з сиру, але ми пропонуємо веганський рецепт фондю без молочних продуктів. Проте і по консистенції, і за смаком це фондю буде дуже нагадувати сирне і сподобається навіть тим, хто любить і вживає молоко.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте кубиками зі стороною близько 2,5 см і відправте в каструлю. Додайте консервований нут або білу квасолю. Влийте воду, посоліть і доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою і варіть вміст на повільному вогні близько 15 хвилин.
Відварну картоплю і нут / квасоля процідіть і відправте в блендер.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і підсмажте до золотистого.
Смажений часник додайте в блендер. Туди ж всипте цибульний порошок, сіль, крохмаль і харчові дріжджі. Покладіть в загальну масу тахіні або пасту з кешью. Влийте будь-яке рослинне молоко (у нас кокосове) і біле сухе вино. Якщо не вживаєте алкоголь, замініть вино овочевим бульйоном. Перебийте інгредієнти блендером до однорідності.
Поставте на плиту каструлю або сотейник, перелийте туди з блендера масу, доведіть до кипіння і, помішуючи, томіть на середньому вогні кілька хвилин (до загустіння). Спробуйте соус і, якщо потрібно, приправте за смаком.
Веганське фондю Банья каудо готове. Воно таке ж ніжне, вершкове і липке, як сирне. Ніхто не повірить, що в ньому немає молочних продуктів. Перелийте фондю в підходящу ємність і подавайте з нарізаним кубиками хлібом, овочами або грибами. Вмочуйте їх в соус, щоб він охопив шматочки цілком, і їжте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти