Укр
Рус
Фондю Десерти Італійська кухня

Банья каудо (Італійське овочеве фондю)

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1176 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Банья каудо (Італійське овочеве фондю) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Фондю - одна з найвідоміших швейцарських страв. Традиційно її готують з сиру, але ми пропонуємо веганський рецепт фондю без молочних продуктів. Проте і по консистенції, і за смаком це фондю буде дуже нагадувати сирне і сподобається навіть тим, хто любить і вживає молоко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Банья каудо (Італійське овочеве фондю)" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи18.3 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте кубиками зі стороною близько 2,5 см і відправте в каструлю. Додайте консервований нут або білу квасолю. Влийте воду, посоліть і доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою і варіть вміст на повільному вогні близько 15 хвилин.

Крок - 1
02

Відварну картоплю і нут / квасоля процідіть і відправте в блендер.

Крок - 2
03

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і підсмажте до золотистого.

Крок - 3
04

Смажений часник додайте в блендер. Туди ж всипте цибульний порошок, сіль, крохмаль і харчові дріжджі. Покладіть в загальну масу тахіні або пасту з кешью. Влийте будь-яке рослинне молоко (у нас кокосове) і біле сухе вино. Якщо не вживаєте алкоголь, замініть вино овочевим бульйоном. Перебийте інгредієнти блендером до однорідності.

Крок - 4
05

Поставте на плиту каструлю або сотейник, перелийте туди з блендера масу, доведіть до кипіння і, помішуючи, томіть на середньому вогні кілька хвилин (до загустіння). Спробуйте соус і, якщо потрібно, приправте за смаком.

Крок - 5
06

Веганське фондю Банья каудо готове. Воно таке ж ніжне, вершкове і липке, як сирне. Ніхто не повірить, що в ньому немає молочних продуктів. Перелийте фондю в підходящу ємність і подавайте з нарізаним кубиками хлібом, овочами або грибами. Вмочуйте їх в соус, щоб він охопив шматочки цілком, і їжте.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1 Голубці м’ясні 80 5 4 з 5 - детальніше -
Дитяча манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Дитяча манна каша 40 3 3 з 5 - детальніше -