Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Банош по-гуцульськи

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

835 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Банош по-гуцульськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Ніжна кукурудзяна каша з бринзою і шкварками. Пропонуємо вам класичний рецепт традиційної гуцульської страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Банош по-гуцульськи" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири14.6 гр.
  • Вуглеводи23.6 гр.
  • Калорії243 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте в сотейник жирні вершки. Вибирайте тільки свіжий продукт з жирністю не менше 20%. В якості альтернативи, можна використовувати жирну сметану. Банош на основі сметани, може мати кислуватий смак. Щоб цього уникнути, і отримати максимально збалансований смак, комбінуйте жирні вершки зі сметаною.

Крок - 1
02

Поставте сотейник на плиту на середній вогонь. Доведіть молочний продукт до кипіння. Постійно міксуючи, поступово всипте кукурудзяну крупу. Мішайте суміш тільки в одному напрямку. Використовуйте для цього вінчик або дерев'яну ложку.

Крок - 2
03

Додайте сіль і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки крупа не стане м'якою. Якщо каша стає дуже густою, влийте трохи вершків. За консистенцією готовий Банош повинен бути схожий на густу сметану. Викладіть кашу на блюдо.

Крок - 3
04

Щоб зробити страву більш ситною, додайте шкварки. Для їх приготування вибирайте сало з прошарком м'яса. Гострим ножем відокремте шкірку і наріжте продукт невеликими кубиками. Обсмажте їх на сковороді з товстим дном протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи. Золотисто-коричневі шматочки, витягніть за допомогою шумівки на окрему страву. Посоліть за смаком, остудіть і додайте в кашу.

Крок - 4
05

На окремій сковороді підсмажте яйце і викладіть на блюдо з баношом. Сюди ж додайте натерту на дрібній тертці бринзу, або інший сир за смаком. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний паштет - покроковий рецепт, фото 1 Грибний паштет 70 3 2 з 5 - детальніше -
Шніцель курячий на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель курячий на сковороді 45 6 3 з 5 - детальніше -
Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з грибами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат столичний класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з вишнею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з листкового тіста 45 2 3 з 5 - детальніше -
Торт з шоколадним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Торт з шоколадним кремом 75 6 3 з 5 - детальніше -