Приготуйте смачний, ситний і поживний гуцульський Банош. Ця страва - справжній заряд сил і енергії. Можна подавати Банош зі смаженими грибами або свіжими овочами.
Поставте на плиту каструлю з молоком. Використовуйте ємність з товстим дном, щоб каша не пригоріла. Замість молока можна взяти вершки, або сметанно-вершкову суміш. Віддавайте перевагу жирним молочним продуктам, щоб отримати ніжний насичений смак готової страви.
Додайте сіль і поставте ємність на плиту на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Постійно помішуючи дерев'яною ложкою, повільно введіть кукурудзяну крупу.
Зменшіть вогонь до мінімальних значень і продовжуйте готувати до загустіння близько 5-7 хвилин. При необхідності, додайте невелику кількість молока або жирної сметани.
Готова каша повинна бути м'якою. Вимкніть вогонь. Щоб каша не злиплася, протягом 1 хвилини міксуйте масу, поки на поверхні не виступить масло. Накрийте каструлю кришкою і дайте страві настоятися кілька хвилин.
Для приготування шкварок вибирайте сало з прошарками м'яса. Вимийте продукт і просушіть його паперовими рушниками. Гострим ножем наріжте на невеликі кубики. Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Розігрійте її на середньому вогні і додайте шматочки сала. Обсмажуйте сало до золотисто-коричневого кольору, періодично перевертаючи. Ступінь засмажування регулюйте на свій смак. Готові шкварки відкиньте на друшляк.
У глибоке блюдо викладіть Банош. Додайте шкварки і бринзу. Можна додати кремовий козячий сир або сир фета. Страва готова до подачі. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти