Укр
Рус
Кекси Випічка Естонська кухня

Банановий кекс в духовці

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1290 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Банановий кекс в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для багатьох улюбленими ласощами є кекси, варіантів яких чимало, до того ж з дуже своєрідними добавками і начинками. Дуже м'який на смак і з дуже виразним ароматом виходить кекс з додаванням бананів. Тому, якщо у вас в холодильнику знайшлися переспілі банани, наш рецепт вам якраз впору. Спробуйте приготувати банановий кекс в духовці і ви переконаєтеся, що цей десерт стане дуже популярним у вашій родині, навіть якщо вам абсолютно не подобається витрачати багато часу на підготовку. Смак така випічка підкорить вас настільки, ви вже навряд чи захочете бігти за кексами в магазин.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Банановий кекс в духовці" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири19.4 гр.
  • Вуглеводи39.4 гр.
  • Калорії355 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для випічки ми можемо використовувати м'які, навіть потемнілі, маючі абсолютно неапетитний вигляд, банани. І в цьому, власне, перевага рецепта, адже в результаті і фрукти врятовані і в будинку смачна випічка до чаювання. До речі, банани для кексу можна зберігати навіть у морозилці, а перед цим просто розморозити і використовувати в тісто. Також для тіста нам знадобиться масло вершкове несолоне, яке теж має бути досить м'яким. Для цього потрібно його попередньо витягти з холодильника. Отже, м'яке масло кладемо в глибоку миску, посипаємо цукром і розминаємо за допомогою міксера. Відразу хочу зауважити, що замість цукру можна використовувати мед, але це справа смаку.

Крок - 1
02

Тепер беремо стиглі банани великого розміру, знімаємо шкірку і складаємо в окрему посудину. За допомогою вилки розминаємо плоди до консистенції, що нагадує яблучне пюре.

Крок - 2
03

Потім перекладаємо розім'яту м'якоть бананів в миску з розім'ятим маслом і додаємо туди ж два яйця. Тепер всі ці інгредієнти розминаємо міксером в однорідну масу.

Крок - 3
04

В окремій мисці змішуємо борошно з харчовою содою і сіллю, а потім пересипаємо в тісто і ретельно перемішуємо за допомогою міксера.

Крок - 4
05

Потім додаємо трохи ванільного екстракту і ще раз змішуємо.

Крок - 5
06

Волоські горіхи попередньо трохи підсмажуємо на сковорідці, головне, щоб не підгоріли, крупно нарізаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок - 6
07

Додаємо горіхи в приготоване бананове тісто, туди ж кидаємо родзинки і за допомогою кулінарної лопатки добре перемішуємо.

Крок - 7
08

Беремо форму для випічки хліба, змащуємо її вершковим маслом і злегка посипаємо борошном. Розміщуємо форму в духовку, розігріту до 175 градусів і випікаємо банановий кекс в духовці протягом години.

Крок - 8
09

Дістаємо готовий рум'яний кекс з духовки, даємо йому відпочити хвилин 10, а потім переносимо на решітку для охолодження. Охолоджений банановий кекс нарізаємо скибочками і пригощаємо своїх їдців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на воді - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на воді 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лінива велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Лінива велика ватрушка 65 3 3 з 5 - детальніше -
Йогурт в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт в домашніх умовах 25 1 2 з 5 - детальніше -
Італійські сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Італійські сирні палички 50 2 2 з 5 - детальніше -