Укр
Рус
Кекси Випічка Естонська кухня

Банановий кекс в духовці

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
889 - переглядів
70 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Банановий кекс в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для багатьох улюбленими ласощами є кекси, варіантів яких чимало, до того ж з дуже своєрідними добавками і начинками. Дуже м'який на смак і з дуже виразним ароматом виходить кекс з додаванням бананів. Тому, якщо у вас в холодильнику знайшлися переспілі банани, наш рецепт вам якраз впору. Спробуйте приготувати банановий кекс в духовці і ви переконаєтеся, що цей десерт стане дуже популярним у вашій родині, навіть якщо вам абсолютно не подобається витрачати багато часу на підготовку. Смак така випічка підкорить вас настільки, ви вже навряд чи захочете бігти за кексами в магазин.

Інгредієнти

  • Ізюм 1/2 скл.
  • Волоський горіх 1 скл.
  • Ваніль 1/2 ч.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Сода 1 ч.л
  • Борошно 1 1/2 скл.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 180 г.
  • Вершкове масло 8 ст.л
  • Банан 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для випічки ми можемо використовувати м'які, навіть потемнілі, маючі абсолютно неапетитний вигляд, банани. І в цьому, власне, перевага рецепта, адже в результаті і фрукти врятовані і в будинку смачна випічка до чаювання. До речі, банани для кексу можна зберігати навіть у морозилці, а перед цим просто розморозити і використовувати в тісто. Також для тіста нам знадобиться масло вершкове несолоне, яке теж має бути досить м'яким. Для цього потрібно його попередньо витягти з холодильника. Отже, м'яке масло кладемо в глибоку миску, посипаємо цукром і розминаємо за допомогою міксера. Відразу хочу зауважити, що замість цукру можна використовувати мед, але це справа смаку.

Крок - 1
02

Тепер беремо стиглі банани великого розміру, знімаємо шкірку і складаємо в окрему посудину. За допомогою вилки розминаємо плоди до консистенції, що нагадує яблучне пюре.

Крок - 2
03

Потім перекладаємо розім'яту м'якоть бананів в миску з розім'ятим маслом і додаємо туди ж два яйця. Тепер всі ці інгредієнти розминаємо міксером в однорідну масу.

Крок - 3
04

В окремій мисці змішуємо борошно з харчовою содою і сіллю, а потім пересипаємо в тісто і ретельно перемішуємо за допомогою міксера.

Крок - 4
05

Потім додаємо трохи ванільного екстракту і ще раз змішуємо.

Крок - 5
06

Волоські горіхи попередньо трохи підсмажуємо на сковорідці, головне, щоб не підгоріли, крупно нарізаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок - 6
07

Додаємо горіхи в приготоване бананове тісто, туди ж кидаємо родзинки і за допомогою кулінарної лопатки добре перемішуємо.

Крок - 7
08

Беремо форму для випічки хліба, змащуємо її вершковим маслом і злегка посипаємо борошном. Розміщуємо форму в духовку, розігріту до 175 градусів і випікаємо банановий кекс в духовці протягом години.

Крок - 8
09

Дістаємо готовий рум'яний кекс з духовки, даємо йому відпочити хвилин 10, а потім переносимо на решітку для охолодження. Охолоджений банановий кекс нарізаємо скибочками і пригощаємо своїх їдців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кексы в формочках на сметане - покроковий рецепт, фото 1 Кексы в формочках на сметане 55 3 3 з 5 - детальніше -
Кексы на молоке - покроковий рецепт, фото 1 Кексы на молоке 65 3 3 з 5 - детальніше -
Кекс шоколадный Маффин - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадный Маффин 40 5 3 з 5 - детальніше -
Кекс на кефире - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефире 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Макаруны - покроковий рецепт, фото 1 Макаруны 45 1 3 з 5 - детальніше -
Крем белковый заварной - покроковий рецепт, фото 1 Крем белковый заварной 40 1 2 з 5 - детальніше -
Мясной бульон в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Мясной бульон в мультиварке 90 6 3 з 5 - детальніше -
Фруктовый салат в апельсине - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовый салат в апельсине 10 2 1 з 5 - детальніше -