Захоплюєтеся банановою випічкою? Ось перша з них - банановий кекс. Він м'який, вологий і дуже смачний!
Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть глибоку форму для випічки пергаментним папером і відставте на час в сторону.
У невелику миску покладіть попередньо очищені від шкірки банани і за допомогою вилки розімніть їх в однорідне густе пюре.
Потім у велику миску засипте просіяне борошно, харчову соду і сіль і ретельно все перемішайте, до об'єднання сипучих інгредієнтів.
В іншій великій мисці змішайте розтоплене вершкове масло, цукор, куряче яйце і яєчний жовток, сметану високої жирності (або ще краще домашнього приготування) і ваніль.
Додайте так само в миску раніше приготоване пюре з бананів і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім поступово додаючи в миску сухі інгредієнти, замісіть однорідне густе тісто.
Тепер додайте в утворене тісто шоколадну стружку або раскрошену плитку шоколаду і подрібнені волоські горіхи, ретельно все перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно зміщувалися між собою.
Надішліть підготовлене густе тісто в форму для випічки, рівномірно розподіливши по всій ємності, зверху посипте шоколадною стружкою і волоськими горіхами.
Надішліть форму з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте близько однієї години. Випікайте, поки зубочистка (так можна перевірити готовність випічки) вийде чистою.
Дайте охолонути готовому банановому кексу 10 хвилин в формі для випічки, потім переверніть на охолоджуючу підставку для повного охолодження. Далі наріжте кекс великими шматочками і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти