Бананові панкейкі в даному рецепті складаються всього з двох інгредієнтів - банана і яйця. Це класичний варіант панкейків. Вони легко і швидко готуються і підходять для здорового сніданку, так як не містять глютену і молочних продуктів, які заборонені в деяких дієтах.
Для приготування дієтичних бананових панкейків знадобляться тільки яйце і банан. Підготуйте інгредієнти. Яйце ретельно вимийте, щоб з брудної шкаралупи в страву не потрапили шкідливі мікроорганізми, і просушіть паперовим рушником. Банан теж вимийте, просушіть і очистіть від шкірки.
Для подрібнення і змішування продуктів знадобиться блендер (або кухонний процесор). Розділіть банан навпіл і помістіть в чашу блендера.
Туди ж розбийте сире яйце. Закрийте кришку, включіть блендер і ретельно перебейте інгредієнти до повного змішування. Повинна вийти не дуже густа, однорідна пухирчаста маса блідо-жовтого кольору.
Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і розігрійте її на плиті. Масло додавати не потрібно: панкейкі з бананів смажаться на сухій сковорідці. Коли вона прогріється, вилийте в центр приблизно 2 ст. л. отриманого тіста і смажте на середньому вогні до зарум'янювання. Потім переверніть млинець і смажте до готовності.
Робіть так до тих пір, поки тісто не закінчиться. Готові панкейкі викладайте на тарілку один на одного.
Банан досить солодкий, тому млинці готуються без цукру. Але, якщо, на ваш смак, солодощі недостатньо, можна полити їх медом, варенням або кленовим сиропом і прикрасити ягодами. Смачний і здоровий сніданок готовий. Бананові панкейкі - досить ситна їжа. Навіть в невеликих кількостях вони швидко насичують організм і заряджають його бадьорістю і енергією на весь день (або хоча б до обіду). Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти